Uitgaan op Ibiza

Uitgaan op Ibiza: alles over dé feestbestemming van Europa

Als er één eiland in Europa bekend staat als feesteiland, dan is het Ibiza wel. Wat begon met feesten voor hippies en kunstenaars in kleine clubs in de jaren ’60 is uitgegroeid tot een bruisende uitgaansscène voor iedereen!

In de eerdere artikelen over Ibiza belichtten we veel (verrassende) kanten van het Spaanse eiland. Het uitgaansleven van Ibiza kwam nauwelijks aan bod en dat was stiekem een beetje een bewuste keuze.

Vanaf het moment dat ik mijn eerste stap op Ibiza zette was ik verliefd. En dat kwam niet zozeer door het uitgaansleven, maar door de vele bijzondere kanten die het eiland heeft. Facetten die minder bekend zijn en waar ik graag iedereen kennis mee wilde laten maken. Maar laten we eerlijk zijn, Ibiza zonder feesten is ook geen Ibiza. En daarom nu een uitgebreid artikel over het hoe, wat en waar van uitgaan op Ibiza. Wist je bijvoorbeeld dat er speciale ‘feest’hotels zijn op het Spaanse eiland?

Het feestseizoen op Ibiza

Hoewel je het hele jaar door uit kunt gaan op Ibiza, start het clubseizoen officieel in eind mei/begin juni. In deze periode worden de opening parties gehouden, waarbij de discotheken aftappen met grote namen als DJ Tiësto, Afrojack en Armin van Buren. Ja, ons kikkerlandje wordt goed vertegenwoordigd op hét feesteiland.

De hele zomer door zijn de clubs volgeboekt met optredens en ook dan draaien er alleen maar gevestigde namen. Eind september/begin oktober is het tijd voor de closing parties. Met een big bang sluiten de clubs hun seizoen af. En geloof me, daar moet je echt een keer bij zijn!

Clubs die bovenaan jouw lijstje zouden moeten staan

Ibiza herbergt een hoop grote clubs waar je optimaal kunt genieten van de fijne vibe die er op dit eiland hangt. Waar je het beste kunt uitgaan in Ibiza? Bij onderstaande clubs en hotspots bijvoorbeeld.

  • Amnesia was een van de eerste clubs op het Spaanse eiland. Het wordt dan ook gezien als de grondlegger van de huidige uitgaanscène op Ibiza. In het feestseizoen verwelkomt de discotheek, waar regelmatig themafeesten worden gegeven, duizenden feestgangers.
  • Je kunt je het haast niet voorstellen als je er staat te dansen, maar Privelege was ooit slechts een poolbar. Nu is het de grootste discotheek met ruimte voor maar liefst 10.000 mensen. Er zijn meerdere feestzalen, maar de topper is toch wel de hoofdzaal met een 25 meter hoog plafond en een geweldig zwembad rondom de DJ.
  • Een begrip op Ibiza; Pacha. Deze discotheek was als een van de eerste het hele jaar geopend, dus ook in de winter. Steeds meer discotheken volgen het voorbeeld van Pacha.
  • Hoewel een avondje in Es Paradis, paradijs op aarde, elke avond een succes is, móet je deze club eigenlijk bezoeken als Fieste del Ague wordt gehouden. Tijdens dit feest wordt Es Paradis omgebouwd in een waterpretpark. Daar komt maar liefst 80.000 liter water bij kijken!
  • De plek waar de plaatselijke én internationale jetset graag samen komt is El Divino. Dit dankt de club o.a. aan de mooie ligging; op een pier in het centrum van Ibiza-Stad. Geniet hier van een avondje housemuziek.

De beste hotspots om in te drinken

Uitgaan Ibiza: patchworkOm 22.00 uur een club in lopen in Ibiza is eigenlijk not done en ook helemaal nog niet gezellig. Indrinken kun je beter ergens anders doen.

  • Jouw avond start goed als je naar Café del Mar in Sant Antonio gaat. Dit is dé plek om aan het einde van de dag onder het genot van loungemuziek – deze club is de grondlegger van de bekende Café del Mar-cd’s – en te genieten van een fenomenale zonsondergang.
  • Een andere populaire plek is de rooftopbar Patchwork, die in 2014 eigenlijk startte als pop-up locatie. Omdat het zo’n doorslaand succes was, kun je hier nu elke dag genieten van een hippe vibe, de lekkerste cocktails en een geweldig uitzicht over Dalt Vila, de historische stadskern van Ibiza.
  • In de middag al starten met een cocktail? In Dalt Vila is s’Escalinata the place to be. Deze cocktailbar, waar je ook lekker eten kunt bestellen, ligt op een heuvel in de oude stad aan een steile trap. Op deze trap liggen zitzakken, die je direct in de relaxte sfeer van het eiland brengen.

Overnachten in een feesthotel

De feesten in Ibiza gaan tot in de vroege uurtjes door. Niet alleen in de bekende en minder bekende clubs, maar ook in de hotels. Op Ibiza vind je namelijk een handjevol feesthotels, zoals we ze voor het gemak maar noemen. Goedkoop zijn ze niet, maar weet dat je minder zakgeld nodig hebt om uit te geven; je hoeft geen hoge toegangsprijzen tot clubs meer te betalen.

Uitgaan Ibiza: Ushuaia Ibiza feesthotelAll time favorite is Ushuaia Ibiza Beach Hotel in Playa d’en Bossa Hippe feesten, decadentie en design komen samen in dit adults only hotel. Trendy feestgangers zijn hier aan het goede adres; op het complex vind je de Ushuaia Toren, waar de beste feesten met DJ’s van wereldklasse plaatsvinden. Al deze feesten mag je gratis bezoeken. Daar bovenop heb je ook nog de beschikking over diverse zwembaden met luxe ligbedden, meerdere restaurants om uit de kiezen, de mogelijkheid om een DJ-masterclass te volgen en een ligging direct aan het strand.

Een iets goedkoper alternatief is THB Ocean Beach. Dit eveneens adults only hotel ligt in Sant Antoni de Portmany. Naast het hotel ligt de bekende Ocean Beach Club, waar je luxe Balinese bedden en jacuzzi’s vindt. Ook hier draaien de beste DJ’s gedurende het seizoen. Wel tegen betaling, maar vraag bij de receptie altijd even naar de kortingsacties die er voor jou gelden.

Wil jij overdag simpelweg relaxen en ’s avonds de beste clubs buiten je hotel opzoeken? Kies dan vooral uit onze adults only hotels op Ibiza. Hier heb je overdag geen last van schreeuwende kinderen en bommetjes. Kun je je mooi opladen voor een nieuwe, geweldige avond!

De beste beachclubs om overdag bij te komen

Uitgaan Ibiza: beachclubsMet een ruim aanbod aan beachclubs, zeker in de populaire badplaatsen Playa d’en Bossa, Sant Antoni de Portmany en Santa Eulalia del Río, heb je een ruime keuze om na een drukke avond te relaxen (of bij te slapen) op het strand onder het genot van een drankje. Welke beachclubs je eigenlijk niet mag missen?

  • De meest populaire beachclub in Santa Eulalia del Río is zonder twijfel Amante Beach Club, welke zich bevindt op een klif met uitzicht op de Sol D’en Serra Baai. De luxe beachclub ligt in een luxe, maar landelijke omgeving met rotsen en veel groen wat samen voor een idyllische decor zorgt.
  • Beachouse Ibiza werd pas in 2014 geopend, maar is sinds dag één een doorslaand succes. Dit komt o.a. doordat het een wat kleinere en intiemere beachclub is dan de meeste andere beachclubs op Ibiza. De rust maakt het de ideale plek om bij te komen na een zwaar nachtje stappen.
  • In het noorden van het eiland vind je, aan de rand van het strand, het exclusieve Elements Ibiza. Hippie chic is de omschrijving die je deze beachclub op Ibiza het beste kunt geven. De open ruimte, moderne inrichting gecombineerd met gerecyclede producten en het gebruik van wit dragen hier aan bij.
Wil jij tijdens jouw vakantie van de een naar de andere beachclubs hoppen? Binnenkort komen we met een uitgebreid artikel met nog meer top-adressen.

Uitgaan op Ibiza: het financiële plaatje

Neem een goedgevulde portemonnee mee, want uitgaan op Ibiza kost iets meer van bijvoorbeeld in Sunny Beach of aan de Spaanse Costa’s. Wil je naar een topoptreden in een van de topclubs? Reken op een toegangsprijs die kan variëren van € 20,- tot € 50,-. Voor de opening parties en closing parties kan een ander tarief gelden.

En ook de drankjes zijn bepaald niet gratis. Laat je daar niet door afschrikken; je krijgt er een hoop voor terug. Een onvergetelijke vakantie zonder meer en herinneringen voor het leven. Het nachtleven van Ibiza moet je simpelweg ervaren om de waarde in te kunnen schatten.

Wil jij kennis maken met het uitgaansleven van Ibiza? Bekijk ons volledige aanbod en boek!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *