Tropische eilanden

Relax! Tropische eilanden om te hangmatteren

Elke taalneuroot zou over de titel van dit artikel vallen; hangmatteren is toch geen woord? Jawel hoor, in Suriname is dit een veelgebruikt werkwoord. Eenmaal gewend aan deze vorm van relaxen wil je niet anders meer. Maar waar staan er nu genoeg palmbomen om jouw hangmatje tussen te hangen? Tijd om de mooiste tropische eilanden op een rij te zetten.

Ik maakte kennis met het hangmatteren tijdens een rondreis door Suriname. Op de veranda’s van de huisjes waarin ik verbleef, hing steevast een hangmat. Ik startte mijn dag met ontbijten in de hangmat, als er ’s middags tijd was dan deed ik er een siësta en ’s avonds nam ik er nog een drankje. De ultieme vorm van relaxen! En eigenlijk is sindsdien geen vakantie meer compleet als ik niet in een hangmat heb gelegen.

Onderstaande tropische eilanden staan dan ook zeker op mijn favorietenlijstje voor een weekje hangmatteren.

Magisch Malediven

Als je het over ticket to the tropics hebt, is de Malediven wel de ultieme hangmatteer-bestemming. Zie jij jezelf al ’s ochtends jouw villa op palen uitlopen en plaatsnemen in je hangmatje? Met zicht op een helderblauwe oceaan. Magisch mooi!

De Malediven – een eilandenarchipel in de Indische Oceaan, ten zuiden van India – bestaat feitelijk uit héél veel tropische eilanden. Er zijn ruim 1.200 eilanden, waarvan ca. 100 eilanden met één of meerdere luxe hotels. Bij deze hotels wordt alles uit de kast gehaald om jou de vakantie van je leven te bezorgen. Een strand voor de deur, restaurants met lokale specialiteiten, een breed aanbod aan excursies om de archipel te leren kennen en in veel gevallen ook nog eens een wellnesscentrum.

Op de plaatjes ziet het er daardoor vaak onbetaalbaar uit, maar reizen naar de Malediven zijn de afgelopen jaren (doordat vluchten steeds goedkoper worden) best betaalbaar geworden. Tijd om vanuit je hangmat te genieten van een van de tropische eilanden in de Malediven!

Tropische vakantiebestemmingen; Malediven, Plumeria MaldivesAls je op zoek bent naar een betaalbaar hotel op de Malediven, houd dan zeker de prijzen van Plumeria Maldives in de gaten. Als deze in de aanbieding is, kan de prijs zomaar richting de € 1.200,- zakken.
Tropische eilanden - Malediven

Cultureel Curaçao

Denk je bij Curaçao aan lange witte zandstranden, een geweldige onderwaterwereld en de fijne en relaxte Antilliaanse vibe? Helemaal waar. Maar het tropische eiland, onderdeel van de Nederlandse Antillen, biedt nog iets; cultuur. En zeker als je verblijft in een van de strandresorts nabij Willemstad.

De hoofdstad Willemstad is een aaneenschakeling van 18e-eeuwse huisjes in alle kleuren van de regenboog, goede uitgaansgelegenheden, winkeltjes en tal van musea. Punda is de bekendste wijk, geheel autovrij en al meer dan 400 jaar oud. Je vindt er bijzondere bezienswaardigheden zoals het Gomezplein, Fort Amsterdam en de Mikvé Israël-Emanuel Synagoge.

De straten in Punda zijn heel recht toe recht aan, Otrabanda is heel anders. De wijk, die te bereiken is via de bekende Pontjesbrug, is een wirwar van straatjes en steegjes en je vindt er nog het oorspronkelijke karakter van Willemstad terug. Aanraders in deze wijk zijn o.a. Fort Rifford en het kleurrijke plein Plaza Brion. Onderweg kom je geweldige street art tegen.

Tropische vakantiebestemmingen: Curacao, Avila Beach HotelKoninklijk verblijven? Boek een vakantie in Avila Beach Hotel, net buiten de stad. Wist je dat dit hotel (met twee eigen stranden én een zwembad) een van de vaste verblijfplaatsen is van onze koninklijke familie als zij naar Curaçao gaan?
Tropische eilanden - Curaçao

Idyllisch Ibiza

Voor hippe feesten ben je tussen mei en oktober zonder twijfel aan het goede adres op het Spaanse eiland Ibiza. In de zomer zijn de line ups in de discotheken meer dan indrukwekkend; alle grote internationale dj’s komen langs. Toch biedt het eiland nog een hele andere kant…

Wist je bijvoorbeeld dat Ibiza talloze strandjes en idyllische baaitjes heeft? Favoriet is voor mij om de zondagmiddag door te brengen in Benirràs. Trommelaars en vuurspuwers komen dan samen en feesten tot de zon ondergaat. Locals schenken voordelige cocktails en waar de één danst met zijn voeten in het zand, neemt de ander een verfrissende duik in zee. Alsof je helemaal niet in Europa bent, maar op een tropische eiland in het Caribisch gebied.

Verlaat je hangmatje ook zeker voor een dagje in Ibiza-Stad, en dan in het bijzonder naar Dalt Vila. Deze historische kern staat niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst; je vindt er een doolhof van smalle straatjes en trappetjes. In deze straatjes spot je de leukste boetiekjes, cocktailbars en restaurants.

Nativo Hotel IbizaOntdek Ibiza vanuit Nativo Hotel Ibiza, een stijlvol hotel met een prachtige bohemian inrichting. Je kunt er rekenen op meerdere zwembaden en een relaxte sfeer. Voor het echte vakantiegevoel boek je een swim-up kamer. Doen!
Tropische eilanden - Ibiza

Veelzijdig Mauritius

Een paar jaar geleden boekte ik een reis naar Mauritius. Het tropische eiland overtrof al mijn verwachtingen en ik beloof je; dat zal jou ook overkomen.

Het eiland biedt eindeloos veel zandstranden vol palmbomen. Genoeg hotels en restaurants die deze gebruiken om hangmatten aan vast te knopen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Trou aux Biches, een van mijn favoriete stranden op het eiland.

Maar… kom ook alsjeblieft af en toe uit die hangmat, want het eiland biedt zoveel meer. Zo kun je cultuur snuiven in de hoofdstad Port Louis en vind je in het noorden van het eiland een geweldige botanische tuin. In het midden van het eiland is het bergachtig en zooo groen dat je je haast in Zuid-Amerika waant. Kleurrijk is ook het natuurfenomeen The Seven Coloured Earth.

Een vakantie op Mauritius is ook niet compleet zonder een boottocht naar Ile aux Cerfs, een van de tropische eilanden voor de oostkust. Afhankelijk van de excursie die je boekt, kan je onderweg snorkelen of bijvoorbeeld barbecueën.

Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa, Mauritius Voor een übertropische vakantie tippen we het luxe Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa. Dit eco-vriendelijke resort beschikt over een geweldige groene tuin met zwembad en ligt direct aan het prachtige strand.
Tropische eilanden - Mauritius

Nog meer tropische eilanden om te hangmatteren

Ai ai ai, met alleen deze tropische eilanden komen we natuurlijk niet weg; er zijn er zoveel meer. Dus we gooien er nog een paar in de bonus:

  • Met dank aan voordelige vluchttarieven is Bali de afgelopen twee jaar enorm populair geworden onder Nederlanders. Een weekje relaxen op zonovergoten stranden kan je soms al scoren voor nog geen € 850,- p.p. Daarmee is het de ideale budgetbestemming als je in een tropische omgeving wilt hangmatteren.
  • Met hagelwitte stranden, ontelbaar veel palmbomen, luxe hotels en een prachtige onderwaterwereld voldoet Zanzibar aan alle ingrediënten voor een op-en-top tropisch eiland. En die ontelbaar veel palmbomen maken ook dat je letterlijk óveral een hangmat kunt ophangen. En dan kun je er ook nog eens enorm veel cultuur snuiven in de hoofdstad Stone Town. Het historische hart staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en herbergt mooie straatjes, deuren met bijzonder houtsnijwerk, historische moskeeën en prachtige pleintjes. Allemaal autovrij; de straatjes zijn in veel gevallen simpelweg te smal.
  • Dichtbij huis en toch zo tropisch; boek een vakantie naar Sardinië en pak de boot naar de archipel La Maddalena. Je waant je echt even in de Caraïben en vindt er de leukste verlaten strandjes.

Op welk van deze tropische eilanden wil jij het liefst hangmatteren?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *