Vakantiebestemmingen met kinderen

Top 5 populaire vakantiebestemmingen met kinderen

“Waar ga jij dit jaar naar toe op vakantie?” is een veel gestelde vraag in deze periode. Ook wij zijn erg nieuwsgierig waar andere ouders met hun kind naar toe gaan op vakantie en stellen deze vraag net wat te vaak. Een totaal niet representatieve steekproef van blogger Saskia onder andere ouders geeft een leuke top 5 van populaire vakantiebestemmingen met kinderen. Zit jouw favoriete bestemming er ook bij?

1. Frankrijk

De kampeerders met kinderen trekken massaal naar Frankrijk. Niet gek dat dit de populairste vakantiebestemming is met kids, want het land staat vol met leuke campings en als je naar Zuid-Frankrijk gaat heb je zelfs zongarantie. Wij houden van de Franse stadjes, de kastelen, het landschap en ja, ook van dat Franse wijntje en het stokbrood.

2. Nederland

vakantiebestemmingen met kinderen - texelVoor een vakantie met kinderen hoef je niet ver weg. De steekproef levert heel veel enthousiaste verhalen op van ouders die met hun kinderen naar Zeeland, de Veluwe of de Waddeneilanden gaan. Groot gelijk hebben ze, want ons eigen land is zo mooi en veelzijdig.

Wij genoten een paar jaar geleden drie heerlijke zonnige weken van Walcheren en kwamen zelfs tijd tekort.

3. Italië

Mijn kinderen houden van eten met een P, dus de Italiaanse pizza en pasta zal er bij hen goed in gaan.  Eigenlijk is dat al vakantie: geen gedoe bij het avondeten. In Italië vind je alles wat je zou willen: bergen, zee, meren en lekker weer. Hoog op ons lijstje staat een bezoek aan Venetië met de kinderen. Ik snap wel waarom Italië zo hoog scoort in dit lijstje!

4. Denemarken

Misschien komt het door onze eigen vakantieplannen voor dit jaar, maar opeens hoor ik de een na de ander over Denemarken. Wij gaan drie weken rond trekken en slaan natuurlijk Legoland en Kopenhagen niet over. Het grote voordeel van Denemarken is dat je er met een dag rijden bent en dat het net als de andere Scandinavische landen erg kindvriendelijk is. Juist omdat het weer hier minder zeker is, zijn er ook genoeg dingen binnen te doen.

5. Griekenland

Last but not least in het rijtje met populaire vakantiebestemmingen met kinderen: Griekenland. Met een paar uur vliegen sta je al op een van de vele eilanden of op het vasteland. Deze bestemming  is favoriet bij zowel de actieve gezinnen als de rustzoekers die zich laten verwennen in een all inclusieve resort. Waar je ook voor kiest, de G van Griekenland staat ook voor Genieten.

Naar welke van deze populaire vakantiebestemmingen ben jij al geweest met je kinderen?

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Ook leuk om te lezen

  • Combineer je stedentrip Kopenhagen met een bezoek aan TivoliCombineer je stedentrip Kopenhagen met een bezoek aan Tivoli Het Deense pretpark Tivoli werd al in 1843 geopend en heeft vele attracties. Het pretpark ligt in het centrum van Kopenhagen en is dus ideaal om tijdens je stedentrip Kopenhagen te combineren.
  • Legoland Denemarken: waar dromen uitkomenLegoland Denemarken: waar dromen uitkomen Het is niet zomaar een attractiepark, maar een park waar je diverse prachtige kunstwerken tegenkomt van Lego. Legoland Denemarken is leuk voor elke leeftijd en moet je een keer gezien hebben in je leven.
  • Parijs met kinderen: meer dan Disneyland® ParijsParijs met kinderen: meer dan Disneyland® ParijsBij Parijs denken volwassenen vaak meteen aan de Eiffeltoren, maar veel kinderen denken aan iets anders: Disneyland! Combineer beiden eenvoudig tijdens een stedentrip Parijs met kinderen. De stad heeft ook veel te bieden voor jongere reizigers.

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

2 reacties op “Top 5 populaire vakantiebestemmingen met kinderen

  1. Zónder kinderen naar allemaal, mét kinderen alleen naar Frankrijk en Nederland. Daarnaast zijn ze naar Spanje geweest, en vaak naar Turkije (ook heel populair met kinderen). Van de zonbestemmingen relatief dichtbij- ben ik met ze naar Tunesië en Egypte geweest. Momenteel ben ik lastminutes aan het zoeken, maar gezien de veiligheidssituatie in sommige landen is het nu helaas net wat lastiger, dus ik hoop nog iets te vinden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *