Mooiste stranden Sicilië

Pareltjes! De 5 mooiste stranden van Sicilië

Als we aan Sicilië denken, denken we direct aan de vele romantische en geweldig mooie baaitjes van het Italiaanse eiland. Tijd om de mooiste stranden van Sicilië op een rijtje te zetten. Kijk je mee?

Sicilië is samen met het Gardameer en Rome één van de populairste bestemmingen van Italië. Het eiland – dat voor de kust van het puntje van de laars van Italië ligt – biedt met een oppervlakte van ruim 25.000 km² een veelzijdig landschap. En met een kustlijn van meer dan 1.000 km ook geweldig stranden.

En wij zouden wij niet zijn als we voor jou een handig toplijstje zouden maken van de mooiste stranden op Sicilië. Hier komt ‘ie!

LET OP! Sicilië is een groot eiland en alle stranden in één vakantie zien, is haast onmogelijk. Tenzij je heel wat uren in een huurauto wil zitten… We geven daarom per strand aan waar je deze vindt. Zo kan je makkelijk scannen welke voor jou haalbaar zijn.

Mondello

Mooiste stranden Sicilië: Mondello BeachVerblijf je in de buurt van de hoofdstad Palermo? Op ca. 20 minuten rijden vind je het strand van Mondello, dat niet alleen geliefd is onder de lokale bevolking, maar ook onder toeristen.

Dit mooie strand was van oudsher het ‘thuis’ van de rijkste bewoners van Sicilië. Een stukje van deze ‘klasse’ zie je terug aan het einde van de pier; daar vind je tal van chique winkels. Een kopje koffie kan je daar beter niet bestellen, want die prijs…!

Wat je beter wel kan doen? Een handdoek uitgooien op het fijne, witte zandstrand. Voor extra comfort huur je een dagje ligbedden en parasols. Ondertussen geniet je van een prachtig uitzicht; het strand wordt omgeven door een brede strook met tropische bomen en planten. En na een dag relaxen bestel je een vers visje bij een van de restaurants aan de haven.

Splendid La Torre, SiciliëMondello – waar je het gelijknamige strand vindt – is een fijne uitvalsbasis als je liever niet in de drukte hoofdstad verblijft. Kijk bijvoorbeeld eens naar Splendid La Torre, dat vlakbij dit mooie strand op Sicilië ligt.

San Vito lo Capo

Mooiste stranden Sicilië: San Vito lo CapoIn het uiterste noordwesten van Sicilië vind je de prachtige (bad)plaats Trapani. Vanaf hier rijd je in ruim een half uur naar het strand San Vito lo Capo. En die reistijd is het méér dan waard.

Zodra je aankomt, snap je direct waarom dit stukje eiland ook wel het ‘Caraïben van Sicilië’ wordt genoemd. Het zand is er hagelwit, het strand wordt omgeven door palmbomen en de hoge berg Monte Monaco en het water is zo blauw dat het haast niet Europees aan doet.

Jouw stranddagje aan dit mooie strand op Sicilië is compleet als je een Caldo Freddo hebt besteld vanaf je strandbedje. Het is de lokale lekkernij en het is met recht lekker! Waar je op kunt rekenen? Een beker ijs met likeur, brioche, room en gesmolten chocolade.

Il Carmine, SiciliëDe charme van kleinschalig Sicilië ervaren? Verblijf tussen dit geweldige strand en Trapani, bovenop een heuvel. Il Carmine is een kleinschalige accommodatie midden in het eeuwenoude stadje Erice. Rust gegarandeerd!

Spiaggia Sampieri

Mooiste stranden Sicilië: SampieriHet meest zuidelijke puntje van Sicilië is niet de eerste plek waar veel vakantiegangers aan denken voor een strandvakantie. Dit deel van het eiland staat namelijk bekend om de vele geweldige barokstadjes, waaronder Ragusa, Scicli en Modica.

Wat maar weinig mensen weten, is dat je er ook fijne stranden vindt. En wat ons betreft is Spiaggia Sampieri zonder twijfel de allermooiste! Het strand – dat ligt in het gelijknamige plaatsje Sampieri – is 3 km lang en geliefd onder jong & oud.

Jongeren komen op één deel van het strand samen, daar waar de gezellige bars gevestigd zijn. Families en stelletjes ploffen neer op het andere deel, waar het juist weer rustig is. Vanaf dit laatste deel kijk je uit op het schilderachtige centrum.

Kamena Residence, SiciliëWe tippen je om te verblijven in Marina di Ragusa, een levendige badplaats met dito haven vol hippe restaurants. Op een kleine afstand van deze haven vind je Kamena Residence. Ruime appartementen een zwembad liggen hier op je te wachten.

Cefalù Beach

Mooiste stranden Sicilië: CefalùEén van de populairste badplaatsen op Sicilië is het noordelijk gelegen Cefalù. Waarom? Door de centrale ligging kun je strand (in het centrum), cultuur (in de hoofdstad Palermo) en natuur (in de directe omgeving) eenvoudig combineren.

Het strand bestaat feitelijk uit twee delen; een klein strand echt midden in het historische centrum. Dit is de plek waar locals ook graag vanaf de kade het verkoelende water induiken. Dobberend in het water kijk je uit over de oude huisjes.

Een stukje verderop – langs de lange boulevard vol restaurants – vind je een breder stuk strand met gezellige strandtenten en (ook in het hoogseizoen!) genoeg ligbedjes en parasols. Na een dag relaxen onder de Italiaanse zon sluit je af met een op-en-top Italiaans etentje in een van de restaurants nabij de prachtige kathedraal.

Victoria Palace, SiciliëVictoria Palace ligt pal aan de boulevard met het brede zandstrand van Cefalù en beschikt over een zwembad. Genoeg plekken om af te koelen als de Italiaanse zon te warm wordt!

Scala dei Turchi

Mooiste stranden Sicilië: Scala dei TurchiWat Scala dei Turchi aan de zuidkust van Sicilië zo bijzonder maakt? Het strand wordt omgeven door witte kalkstenen rotsen, die fel afsteken tegen het blauw water. En dan zit er ook nog eens een bijzonder verhaal vast aan de naam van het strand.

Scala dei Turchi betekent ‘Trap van de Turken’. Het trapgedeelte verwijst naar de witte kalkstenen rotsen. Deze zijn door erosie zo versleten dat er een enorm brede trap werd gevormd. ‘Turken’ verwijst naar de vele invasies van Turkse piraten in dit gebied.

De kalkstenen rotsen zien er niet alleen mooi uit, ze lenen zich ook voor een duik van hoogte in het diepe water. Als dat je teveel van het goede is, raden we je aan om aan het einde van de dag de rotsen te beklimmen voor een geweldige zonsondergang. En wist je dat je bij dit strand ook een modderbad kunt nemen? Een zacht huidje gegarandeerd.

Scala dei Turchi Resort, SiciliëScala dei Turchi Resort bevindt zich op steenworp afstand van dit oh zo mooie strand op Sicilië. Je verblijft in een comfortabele stijlvolle kamer, neemt een duik in het zwembad en geniet van de mediterrane keuken in twee restaurants.

Nog meer mooie stranden op Sicilië

Onze top 5 is compleet, maar stiekem zijn er nog meer mooie stranden op Sicilië die we je niet willen onthouden. Deze drie voegen we dus graag nog even toe.

  • Eén van de populairste plaatsen voor een vakantie op Sicilië is Taormina. De bijzondere plaats bestaat uit een hogergelegen historisch centrum en het lagergelegen strandgedeelte. In deze laatste vind je meerdere stranden, waaronder Spiaggia di Isola Bella. Vanaf dit strand kijk je uit op het gelijknamige Isola Bella. Bij eb kan je het eilandje te voet bereiken.
  • Heb je er geen moeite mee om voor een van de mooiste stranden op Sicilië op een bootje te stappen? Zet dan Scogliera di Cala Rossa op je lijst. Het strand ligt op het eilandje Favignana, voor de westkust van Sicilië.
  • Aan de noordwestkant van Sicilië ligt Riserva Naturale dello Zingaro. In dit natuurreservaat vind je Capreria Beach. Doordat er weinig faciliteiten zijn, is het geen immens populair strand. Je kan dus in alle rust van dit mooie strand genieten! Neem een snorkel mee, want het water is kristalhelder. En voeg je waterschoenen toe, want het is een kiezelstrand.

Op welk van deze mooie stranden op Sicilië zie jij jezelf al relaxen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *