Last minute vakantie zoeken

Snel jouw ideale vakantie! Handige tips om last minute te boeken

Heb je dringend behoefte aan vakantie en wil je het liefst zo snel mogelijk vertrekken? Boek een last minute! Maar… hoe vind je de last minute vakantie die bij je past? We geven je een aantal handige tips.

Zoek op bestemming

Met ruim 150 bestemmingen in ons aanbod (ja, we hebben meer dan enkel last minutes naar Turkije, Spanje & Griekenland) en meer dan 18.000 hotels, vakantieparken, campings en appartementencomplexen snappen we dat het af en toe too much is en dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Je kunt het jezelf eenvoudig maken. Bedenk vooraf welk land jouw voorkeur heeft en zoek daarop. Vergelijk dit vervolgens met het tweede land van jouw keuze. Of misschien wel met het derde. Inspiratie opdoen? Check de artikelen op onze blog.

Zoek op budget

Last minute vakantie zoeken; budgetNiets mooier dan wegdromen bij mooie plaatjes van luxe resorts op de Malediven en Curaçao. Maar niet iedereen heeft een even groot spaarpotje om uit te geven aan vakanties. Voorkom dat je je verlekkerd aan vakanties die je niet kan betalen en stel vooraf een budget vast.

Aan de hand van het vastgestelde budget kun je een stuk eenvoudiger zoeken en heb je iets minder keuze, waardoor het meteen een stuk overzichtelijker wordt. Je kunt bij ons overigens eenvoudig zoeken op budgets. Wat dacht je van alle zonnige vliegvakanties tot € 500,-?

Zoek op reisduur

Heb je ein-de-lijk een last minute vakantie gevonden die je graag zou willen, met ook nog eens de juiste vertrekdatum, is hij er alleen voor 11 dagen terwijl je maar max. 8 dagen weg wilt of kunt. Zorg dat je altijd zoekt op de juiste reisduur om teleurstellingen te voorkomen en opnieuw te moeten beginnen met zoeken.

Zoek op verzorgingstype

Geen één vakantieganger is hetzelfde; waar de een zweert bij all inclusive vakanties, wil de ander het liefst de vrijheid hebben om elke dag in een ander lokaal restaurantje te gaan eten. Kies vooraf wat de voor jouw gewenste situatie is en zoek hierop.

We hebben een breed aanbod all inclusive vakanties. Om het je eenvoudig te maken hebben we een overzicht voor je gemaakt van alle last minute all inclusive vakanties.

Zoek op luchthaven (of niet!)

Last minute vakantie zoeken; luchthavenBen je op zoek naar een vliegvakantie? Jouw vakantie start al op de luchthaven. Hoewel de meeste vluchten vanaf Schiphol vertrekken, loont het ook om eens naar andere, veelal kleinere regionale luchthavens te kijken. Dit kan namelijk aanzienlijk in prijs schelen, waardoor je een beetje extra zakgeld overhoudt om op vakantie uit te geven. Zorg dus dat je nooit specifiek op één luchthaven zoekt, tenzij je om de hoek van een van deze luchthavens woont en voor het gemak kiest.

Handig! We hebben voor alle luchthavens een aparte pagina met bijbehorende vakanties:

Bekijk bijvoorbeeld eens onze opties om te vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Dit kan zomaar honderden euro’s p.p. schelen!

Zoek op locatie

Verblijf je o.b.v. logies en heb je een eigen kitchenette tot je beschikking? Het zou héél handig zijn als er een supermarkt in de buurt is. Ben je een zonliefhebber pur sang? Een strand in de buurt is dan een must have. En 3 km lopen tot je bij het centrum bent, is misschien niet wat jij voor ogen had. Bij de meeste accommodaties in ons aanbod vind je een omschrijving van de ligging & omgeving. Zo kun je snel zien of deze accommodatie bij jouw wensen past.

Een hotel of appartement dat wat verder van het strand of centrum ligt hoeft geen issue te zijn. Huur gewoon een auto. Dan zal je ook nog eens een stuk meer zien van de door jou gekozen vakantiebestemming.

Nog meer tips voor last minute boeken

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind in jouw zoektocht naar de ideale last minute vakantie. Maar we hebben nog wat extra tips voor last minute boeken voor je:

  • Wees verstandig, lees reviews! Niemand is gelijk en waar de een waarde hecht aan een super-moderne kamers, hecht de ander vooral waarde aan schone kamers. Toch kan het handig zijn om, voor je een hotel boekt, even de reviews te lezen. Zo zie je de mening (geheel onafhankelijk!) van andere reizigers. Om het jou eenvoudig te maken, zie je direct onder het hotel de reviews van andere vakantiegangers. Op basis van de reviews krijgt elk hotel een cijfer en op deze beoordeling kun je uiteindelijk weer filteren (hier vind je alle scoren).
  • Bepaal je reisgezelschap. Ga je alleen op vakantie, met z’n tweeën of het hele gezin? Selecteer gemakkelijk het aantal personen en vind zo snel de nog beschikbare last minute vakanties. Wist je dat je – als je met een groot reisgezelschap reist – ook gemakkelijk verblijven (= meerdere kamers of appartementen) kunt toevoegen?
  • Kijk naar de weersvoorspellingen/klimaatinformatie voor jouw bestemming. Rond het Middellandse Zeegebied is de zonzekerheid groot in de zomermaanden. Ga je naar een andere bestemming of reis je buiten het hoogseizoen? Dan is het aan te raden om altijd de weersvoorspellingen en/of klimaatinformatie te checken voordat je een last minute vakantie boekt.

Met bovenstaande zoekopties zie je door de bomen eindelijk het bos weer en kun je in no time jouw ideale last minute vakantie boeken. Sla de zonnebrandcrème maar vast in; de zon is binnen handbereik!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *