Strandvakantie Bali

Check! De ultieme plekken voor een strandvakantie op Bali

Een weekje relaxen op een bestemming waar het ook in de winter mooi weer is? Misschien denk je dan al snel aan de Nederlandse Antillen? Deze eilanden zijn echter niet de enige optie voor een (winter)zonvakantie. Het Indonesische eiland Bali herbergt o.a. prachtige stranden. Relax!

Tot een paar jaar terug was Bali een relatief onbekende bestemming onder Nederlanders. Voor een lange zonvakantie in Azië kozen we eerder voor twee weken zonnig Thailand. Tegenwoordig is Bali echter veel populairder voor een relaxte strandvakantie. Mede met dank aan de betaalbare prijzen en de haast eindeloze stranden die je eenvoudig kunt combineren met cultuur en natuur.

Is dit laatste precies wat je zoekt? Lees dan snel verder. Want we zetten de mooiste stranden op Bali op een rij. En zoals je van ons gewend bent, delen we ook meteen de beste hotels. Daarna heb je in een vingerknip jouw zonvakantie naar Bali geboekt.

De mooiste stranden rondom Kuta

In Zuid-Bali, het deel dat feitelijk onder de hoofdstad van Denpasar ligt, draait bijna alles om Nusa Dua en Kuta. De badplaats Kuta staat bekend als Surfers Paradise en zowel locals als toeristen staan hier het liefst zo vaak mogelijk op de planken. Tot de zon ondergaat; dan is het met een cocktail genieten van de geweldige zonsondergang en dansen tot de zon weer opkomt in een van de beachclubs.

Bali Mandira Beach Resort & Spa, Indonesië100% genieten van jouw welverdiende zonvakantie op Bali? Verblijf in het sfeervolle Bali Mandira Beach Resort & Spa. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit hotel direct aan het (hagelwitte!) strand én je hebt de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Strandvakantie Bali: JimbaranLevendigheid ten top in Kuta. Maar er zijn meer stranden in het zuiden van Bali. Huur een dagje een scooter of een auto met privé chauffeur en rijd langs deze mooie stranden:

  • Dreamland Beach (dat officieel overigens Balangan Beach heet) doet haar naam eer, dit is een plaatje. Nu is het vooral populair onder surfers en bodyboarders en is het daarnaast vrij rustig. Ideaal als je met een schuin oog toezicht wilt houden op je zandkastelen bouwende kinderen terwijl je zelf een boek leest.
  • Iets minder rustig, maar wel een aanrader, is Jimbaran Bay. Het wordt door velen bestempeld als een van de mooiste witte zandstranden van Bali en het is dan ook niet verrassend dat het van klein vissersdorpje is uitgegroeid tot een populair vakantieoord. Toch is het nog wel rustiger dan Kuta. Simpelweg omdat het geen echt nachtleven kent.
  • Padung Padung Beach is een prachtig strand dat haar populariteit dankt aan de perfecte golven voor surfliefhebbers en de idyllische omgeving. Het ligt namelijk ingeklemd tussen hoge rotsen en bij eb trekt het water zich geheel terug. Je ziet dan de vissers half in het water, half op het droge staan én je hebt een geweldig zicht op het rif voor het strand.

Genieten van luxe aan het strand van Nusa Dua

In de mondaine badplaats Nusa Dua draait alles om luxe in het kwadraat. Je vindt er de meest luxe hotels, kunt een balletje slaan op de 18-holes golfbaan en cocktails vliegen er over de toonbanken van de gezellige strandbarretjes. En door de zuidoostelijke ligging kun je ook nog eens rekenen op de meeste zonuren!

Strandvakantie Bali: Ayodya Resort Bali, IndonesiëHet ruim opgezette Ayodya Resort Bali heeft een ligging direct aan het strand, een imposante lobby, smaakvol ingerichte kamers, luxe wellnesscentrum en fijne keuken. En dat zijn slechts enkele pluspunten van dit hotel.

Strandvakantie Bali: BenoaJe kunt vanuit Nusa Dua eenvoudig een dagtripje maken naar het vissersdorpje Benoa, dat een stukje kleinschaliger en knusser is. Je vindt er één straat met bars, winkels en restaurants en het strand is populair bij snorkelaars en duikers. Er is namelijk prachtig helder water.

Richting het zuiden van Nusa Dua vind je het nog bijna onontdekte Nikko Beach. Het zijn vooral locals en een handjevol toeristen uit een nabijgelegen resort die hier komen. Er staat een klein tentje waar je verse kokosnotensap kunt bestellen of een massage kunt reserveren. Heaven!

Strandvakantie in Sanur

Sanur is een van de bekendste plaatsen in het oosten van Bali. Het is minder druk dan Kuta en je krijgt er nog een glimp mee van de Balinese tradities. O.a. in de vorm van fijne restaurants. De stranden die je in de omgeving vindt, worden omgeven door veel groen en bieden een goede mix van gezelligheid en rust.

Strandvakantie Bali: Puri SantrianIn alle rust genieten van je strandvakantie op Bali? Verblijf in Sanur in het adults only Puri Santrian. Het hotel ligt direct aan het strand en in de restaurantjes in de directe omgeving kun je kennismaken met Balinese specialiteiten.

Een bijzondere vermelding: Uluwatu Beach

Favoriet bij surfers en vakantiegangers die houden van de relaxte vibe die je o.a. op Ibiza vindt: Uluwatu Beach. Dit strand, of eigenlijk zijn het meerdere kleine strandjes, bereik je via een lange steile trap. Onderweg kom je langs surfwinkels en -scholen en beneden ligt het fijne zand op je te wachten. Ga niet weg voor zonsondergang; dan is het strand misschien wel op haar mooist!

Vlakbij Uluwatu Beach ligt Suluban Beach. Als je geluk hebt althans… Dit mooie strand is namelijk enkel via rotsen en door een soort grot te bereiken. Bij vloed staat het water tot in de grot en is er geen doorkomen aan. Wel op het goede moment gaan dus!

Trendy strandvakantie in Seminyak

Een van de belangrijkste places to be op Bali is Seminyak. Deze badplaats is een aaneenschakeling van trendy restaurants en bars en hippe winkeltjes. Bij de vele strandtentjes (vooral La Plancha is een aanrader) heerst een relaxte vibe. Zak weg in een felgekleurde zitzak en geniet van lokale specialiteiten en top-cocktails.

Strandvakantie Bali: Jambuluwuk Oceano Seminyak HotelIn het gezellige, maar knusse centrum van Seminyak ligt Jambuluwuk Oceano Seminyak Hotel. Eten en drinken, sporten, zwemmen en zonnen; laat die vakantie op het Indonesische eiland Bali maar beginnen!

Hoef het niet per se hip en trendy van jou? Net boven Seminyak vind je het rustigere Batu Belig. Hier vind je geen hippe strandtentjes en souvenirverkopers; het is vooral eenvoudig, rustig en verlaten.

Ook bezoeken tijdens je strandvakantie op Bali

  • Bij White Sand Beach (ook wel Bias Tugal genoemd) is het zand net zo wit als de naam doet beloven. En dat niet alleen; als je na ca. 500 m wandelen over een rotsachtig pad aankomt bij het strand, word je getrakteerd op palmbomen, een haast turquoise zee en héél veel rust. Het is er bijna verlaten. Meer dan zonnen of snorkelen hoef je hier niet te doen. Of wel; eet verse vis bij een van goedkope de eettentjes langs het strand. Ze zullen je verrassen!
  • Huur een kapitein in en laat je varen naar Nusa Penida. Rond dit eiland voor de kust van Bali kun je duiken en kennismaken met de reusachtige zonnevissen, die zich vooral tussen juni en september laten zien bij Crystal Bay. Dit is overigens ook de drukste tijd, dus ga vooral vroeg in de morgen of einde middag. Heb je ook nog eens het strand bijna voor jou alleen!
  • Vanaf Nusa Penida steek je per boot eenvoudig over naar Nusa Lembogan. Even weg van de bewoonde wereld; geen internet en soms zelfs geen elektriciteit. Alle rust voor een dagje luieren, zwemmen en snorkelen aan o.a. Sandy Beach, Mushroom Bay, Sunset Beach en Dream Beach.
  • Balangan Beach is een prachtig wit strand omgeven door groene kliffen én met mooie golfen. Wederom een populaire spot voor surfers. Maar dat niet alleen; het is ook de plek om te relaxen. Je vindt er houten restaurantjes, barretjes en warungs (kleine eettentjes annex winkels, vaak gerund door families) en hoeft dus niet zelf zorg te dragen voor je drankje of hapje. Vanaf de ligbedden geniet je van het uitzicht. Wel staat er af en toe een verkoper met sarongs, zonnebrillen en vliegers aan je bedje. Maar of dat nu zo erg is…?
  • Voor Bingin Beach moet je wat moeite doen; om het strand te bereiken dien je een flinke klim naar beneden te doen en dat betekent ook weer een flinke klim naar boven als je klaar bent met zonnen. Het is de moeite wél waard. Op warme dagen is het hier aangenaam vertoeven vanwege de aanwezige wind en de barretjes en warungs zorgen voor een relaxte sfeer.

Krijg jij van dit artikel zin in een strandvakantie op Bali? Bekijk ons volledige aanbod of boek een van onze scherpe last minute aanbiedingen.

Fotografie: Aaron Lim | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “Check! De ultieme plekken voor een strandvakantie op Bali

  1. Ik ben er al 2x geweest en binnen enkele weken terug voor een drietal weken hebben ons hart verloren in bali zo ontzettend leuk vriendelijke bevolking lekker eten en mooie natuur alles wat een vakantie kan leuk maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *