Stedentrip met strand

Stedentrip met strand? Hier moet je zijn!

Hoe fijn het ook is om uren te slenteren door de smalle straatjes van prachtige steden, zon en strand horen toch eigenlijk écht wel bij het ultieme vakantiegevoel voor ons. Geen probleem! Want er zijn genoeg mogelijkheden voor een stedentrip met strand. We zetten onze favoriete steden met strand op een rij!

All time favourite Barcelona

Stedentrip met strand: BarcelonaBarcelona is en blijft all time favourite als het aankomt op steden met strand. Want hoewel de stad vooral bekend staat om de vele prachtige bouwwerken van Antoni Gaudí, de levendige Las Ramblas en de oh zo verschillende, maar geweldige wijken, heeft de stad ook veel te bieden voor zonliefhebbers pur sang.

Wist je bijvoorbeeld dat je zo’n 5 km aan strand, verspreid over diverse gebieden vindt bij Barcelona? De zee is er kalm en in het hoogseizoen zijn er strandwachten aanwezig. Je hebt de mogelijkheid om ligbedden en parasols te huren en bij de chiringuitos (typisch Spaanse strandtentjes) bestel je voordelig een lekker visje. De strandboulevard Passeig Marítim is daarnaast één en al gezelligheid.

Hotel Del Mar, BarcelonaWil jij stad en strand combineren? Hotel Del Mar heeft de ideale ligging t.o.v. het centrum, het strand én de haven. Het is daarnaast gevestigd in een prachtig monumentaal pand, er is gratis WiFi beschikbaar en de kamers zijn comfortabel.

Zonovergoten Málaga

Stedentrip met strand: MalagaEen minder bekende optie voor een (Spaanse) stedentrip met strand is Málaga. En dat terwijl het toch zeker niet de minste is! Door de zuidelijke ligging kan je hier van het voorjaar tot het najaar genieten van zonovergoten weer.

Málaga bestaat feitelijk uit twee delen. Allereerst het historisch centrum met bezienswaardigheden als de kathedraal en het Alcazaba. Vanaf hier loop je zo door naar de moderne boulevard Muelle Uno, met tal van restaurants en winkels.

Loop je deze helemaal af dan kom je uit bij La Malagueta, het stadsstrand. Palmbomen sieren op diverse plekken het strand en schaduw vind je hier ook. Óf onder schattige rieten parasols die te huur zijn.

Het strand loopt overigens kilometers door. Huur een fiets en reis in 20 minuten via leuke boulevards en brede fietspaden af naar de visserswijk Pedregalejo. Hier vind je wat gemoedelijkere stranden en de beste chiringuitos.

Hotel MS Maestranza, MálagaHotel MS Maestranza ligt op slechts 5 minuten lopen van La Malagueta. Ontspannen kan niet alleen op het strand, maar ook op het dakterras en in het wellnesscentrum van dit hotel.

Franse mondaine in Nice

Stedentrip met strand: NiceSpanje is koning als het aankomt op steden met strand. Toch zijn er ook in de rest van Europa genoeg mogelijkheden voor een stedentrip met strand. Reis bijvoorbeeld af naar de Zuid-Franse stad Nice.

Nice is al jaren een van de grootste trekpleisters van Zuid-Frankrijk. Deze sfeervolle stad kenmerkt zich door de schilderachtige smalle straatjes in het oude centrum (Vieux Nice), lokale markten, beroemde musea en tal van shopmogelijkheden.

Maar de Franse stad heeft nog een groot pluspunt; de Promenade des Anglais. Deze zeven kilometer lange boulevard herbergt talloze winkels, restaurants en hotels aan de ene kant én aan de andere kant een kiezelstrand!

Hotel Nice RivieraHotel Nice Riviera is de ideale verblijfplaats voor een stedentrip in Nice. Waarom? Je start je dag met een uitgebreid ontbijt, kunt na een stranddagje relaxen in de sauna én hebt gratis WiFi tot je beschikking.

Cultuur én strand in Athene

Stedentrip met strand: AtheneOké, geef toe; als we het hebben over steden met strand had je zéker niet aan Athene gedacht. We nemen het je niet kwalijk! Athene staat simpelweg bekend om cultuur, cultuur en nog eens cultuur.

Zo is een stedentrip hier niet compleet zonder een bezoek aan de Akropolis, de oude wijk Plaka en het Panathenaic Stadion. In deze laatste werden de eerste moderne Olympische Spelen gehouden in 1896!

Maar die stranden hè, die vind je er echt. Rondom de stad vind je maar liefst 50 km aan kustlijn, verdeeld over een flink aantal stranden. De meeste vind je ten zuiden van Athene, op ca. 10 km van het centrum. En die kan je eenvoudig bereiken per openbaar vervoer.

Athene, Coral HotelCoral Hotel betekent relaxen aan Atheense Riviera, om precies te zijn op twee minuten lopen van het strand. Met dank aan het openbaar vervoer sta je echter ook in ruim een half uur bij de Akropolis.

Go Dubai!

Stedentrip strand: DubaiOp zoek naar een stedentrip met strand buiten de Europese grenzen. Dan  is de eerste strand-stad die in ons opkomt Dubai. In deze hippe metropool combineer je strand en stad in een handomdraai!

Dubai staat vooral bekend om de vele moderne gebouwen; de Burj Khalifa en Dubai Mall bijvoorbeeld. Deze vind je allen in de wijk Downtown Dubai. Reis je verder af naar het zuiden van de stad dan kom je echter bij de plekken waar alles om strand draait. Op Palm Island vind je geweldige hotels met privéstrand. Ook in Jumeirah Beach draait alles om zon, zee en strand.

Extra fijn: met dank aan het metro- en busnetwerk én de voordelige taxitarieven kan je ’s ochtends kennismaken met de moderne kant van Dubai en ’s middags aan het strand liggen. Of natuurlijk andersom!

Roda Amwaj Suites DubaiVoor ontspanning ben je bij Roda Amwaj Suites Dubai aan het goede adres. Het ligt op slechts een paar minuten lopen van het strand én beschikt over een eigen zwembad. Je kunt er daarnaast rekenen op comfortabele kamers en twee restaurants.

Nog meer toffe stedentrips met strand

Onze top 5 is duidelijk, maar als je denkt dat je daarmee alle mogelijkheden te pakken hebt voor een stedentrip met strand heb je het mis. Check ook deze opties eens:

  • Alleen voor een zonvakantie naar Mallorca? Nee! Palma de Mallorca, de hoofdstad van het Spaanse eiland, is een opkomende stedentripbestemming. In de stad vind je tal van culturele bezienswaardigheden, zoals de prachtige kathedraal. En ook het strand is binnen handbereik!
  • De Spaanse stad Valencia mag natuurlijk niet ontbreken in dit artikel! Valencia biedt een oud stadscentrum, het moderne Ciudad de las Artes y Ciencias en meerdere stranden rondom het centrum. Het meest bekende en levendige strand is Malvarosa.
  • Een stedentrip in Porto is niet compleet zonder een tripje in een van de oude Portugese trams en eindeloos slenteren in de historische wijken. Wil jij naast slenteren ook graag sunsnacken? Pak dan tram 1 naar een van de stranden die je er vindt.

Waar ga jij graag heen voor een stedentrip met strand?

Fotografie: Milan Gonda | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *