Siam Park Tenerife, waterpark

Siam Park Tenerife, het mooiste waterpark van Europa

Waterratten opgelet! Siam Park Tenerife, het grootste en mooiste waterpark van Europa, mag je niet missen tijdens een vakantie op het Canarische eiland. Dit geweldige waterpark is een aaneenschakeling van zwembaden en glijbanen.

Hoewel je bij waterparken direct denkt aan kinderen, is dit park ook geschikt voor de ouders en zelfs als koppel kun je je prima een dag vermaken in dit waterpark. Wat Siam Park op Tenerife je allemaal biedt? In dit artikel nemen we je mee langs de hoogtepunten van het grootste en mooiste waterpark van Europa, gevestigd in de badplaats Costa Adeje.

De spectaculaire glijbanen van Siam Park Tenerife

Een waterpark is natuurlijk niet compleet zonder glijbanen. In Siam Park Tenerife vind je geen standaard – ietwat saaie – glijbanen, maar vooral spectaculaire glijbanen met nog spectaculairdere namen:

  • Tower of Power is de hoogste glijbaan van het Siam Park en daardoor ook de meest opvallende. Ben jij altijd op zoek naar adrenaline, dan is dit echt een must tijdens je bezoek aan het waterpark. Klim naar de top van de toren en haal vervolgens diep adem voor je in de bijna verticale glijbaan van maar liefst 28 meter hoog een vrije val neemt. De transparante buis gaat door een mysterieus aquarium met een aantal zeedieren en vervolgens eindig je weer veilig in een schoon zwembad.
  • Voor mensen die van groot, groter, grootst houden, is de glijbaan The Giant perfect. In deze glijbaan blijf je rondjes draaien totdat je in een diep gat valt en beseft hoe hard de zwaartekracht aan je trekt. Een populaire attractie voor zowel jong als oud!
  • Wat dacht je van The Dragon, een trechtervormige glijbaan. Met een opblaasboot worden jij en je gezin (max. 4 personen) opgezogen in een trechter. Kijk je uit dat de draak jou niet te pakken krijgt?
  • Daag je familie en vrienden uit voor een wedstrijdje op de Naga Racer. Deze glijbaan bestaat uit zes naast elkaar gelegen stroken met stromend water. Pak een mat, ga op je buik liggen en… hou je vast! Gegarandeerd heel veel plezier voor het hele gezin. Wie gaat er winnen?!
  • Zodra je door één van de vier ineenstrengelende glijbanen van Jungle Snakes glijdt, waan je je in een prachtig jungle avontuur. Geniet van de snelheid terwijl de warme wind langs je gezicht waait. Elke rit geeft je een prachtig uitzicht op het park, dus probeer ze alle vier tijdens je bezoek aan Siam Park.
  • Heb jij geen last van claustrofobie en ben je wel op zoek naar avontuur? Glij dan van The Vulcano. Door de lichtstroom in de glijbaan kun je de route volgen, maar verder is de glijbaan volledig verduisterd. Aan het einde van de rit beland je in een zwembad in de open lucht waar de zonnestralen je weer tegemoet komen.

Siam Park Tenerife: The Dragon

Liever juist wat rustiger aan?

Worden alle glijbanen je even te veel en ben je toe aan ontspanning? Ook daar hebben ze aan gedacht. Er zijn in Siam Park tal van mogelijkheden voor wie liever iets rustigs opzoekt.

In de Mai Thai River kun je heerlijk relaxen in een band waarmee je door het park vaart. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de watervallen, vegetaties en een onderwaterwereld van tropische vissen.

Ben jij niet zo’n waterrat? Vermaak je op het Siam Strand waar ligstoelen en parasols staan op een prachtig wit zandstrand (waarvan het zand is geïmporteerd vanuit de Algarve). Neem vervolgens een duik in de turquoise blauwe zee of geniet van een drankje dat je bij de strandbar kunt bestellen.

Op een steenworp afstand van het Siam Strand kun je heerlijk surfen in The Wave Palace, een warm golfslagbad. De golven kunnen zo’n drie meter hoog worden en in dit bad vind je de hoogste kunstmatige golven ter wereld. Ja, Siam Park breekt wel wat records!

Wissel het liggen op het strand van Siam Park af met een wandeling door de kronkelende paden van het waterpark en geniet van de Thaise omgeving. Breng een bezoek aan de zeeleeuwen of de authentieke Thaise drijvende markt met winkeltjes gemaakt van hout en bamboe. De drijvende markt is aan elkaar verbonden door bruggetjes.

Heb je na al dat zwem- en/of wandelplezier trek gekregen? Geniet dan in één van de aanwezige bars of restaurants van een drankje, hapje of een maaltijd.

Er zijn bij Siam Park maar een max. aantal gasten toegestaan per dag. Het is daarom verstandig vooraf jouw kaartje te reserveren. Dit kan eenvoudig via onze partner Get Your Guide. Bijkomend voordeel: je hoeft ook nog eens niet in de rij te staan.
Siam Park Tenerife: Siam Beach

Onze favoriete hotels nabij Siam Park Tenerife

Siam Park ligt in een van de populairste badplaatsen van Tenerife, Costa Adeje. Je hebt hier een ruime keuze aan hotels. Kun je wel wat tips gebruiken? Dit zijn onze favoriete hotels nabij het waterpark:

  • Garajonay Appartementen ligt niet alleen op een steenworp afstand van Siam Park, je hebt ook nog eens restaurants en winkels in overvloed binnen handbereik. Het complex zelf beschikt over o.a. een zwembad, apart kinderbad en ruime appartementen met kitchenette.
  • Bij Iberostar Bouganville Playa vermaken de jongste vakantiegangers zich dankzij de kinderanimatie en speeltuin. Zelf geniet je van verschillende sport- en animatiemogelijkheden. Ga je voor luxe? Boek een kamer in het prestige-gedeelte en krijg toegang tot een speciaal dakterras met jacuzzi.
  • Ga je voor een adult only vakantie met een flinke dosis waterpret? Bij H10 Gran Tinerfe zal je geen kinderen tegenkomen. Wel vind je er een hoop luxe, meerdere eet- en drinkgelegenheden en een breed aanbod aan sportfaciliteiten. Een dagje wellness? Ook dat is mogelijk!
  • Na een lange dag drukte in het waterpark in alle rust ontspannen in je hotel? Hotel Coral Ocean View is een adults only hotel vlakbij het strand. Chill aan het zwembad en in het bubbelbad, ga los in de fitnessruimte en geniet van een drankje aan de bar. Voor extra luxe, verblijf je o.b.v. all inclusive.
  • Bij Wyndham Residences Costa Adeje verblijf je in moderne appartementen, relax je aan het zwembad met prachtig uitzicht en schuif je aan in het restaurant voor een heerlijke maaltijd. Daarnaast ben je in no time in het levendige centrum van Costa Adeje en bij Siam Park.

Heb jij Siam Park Tenerife al toegevoegd aan jouw to do-list?

Zelf waterpret beleven in Siam Park?Bekijk ons aanbod
Fotografie: Siam Park

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *