Romantische stedentrip

Romantische stedentrip gezocht? Een weekendje weg voor twee

Wil jij jouw lief verrassen met een romantische stedentrip? Parijs & Venetië – die je hieronder natúúrlijk terugvindt – zijn altijd een goed idee. Maar er zijn meer mogelijkheden voor een romantisch weekendje weg. Kijk je mee?

De definitie van een romantische stedentrip is voor iedereen verschillend. Voor ons is een stad romantisch als je eindeloos kunt ronddwalen door kleine steegjes en over pittoreske bruggetjes. Als je spontaan verliefd wordt op dat ene kasteel of ademloos geniet van een zonsondergang. Als de binnenstad een verzameling is van romantische eettentjes en als we er sfeervolle hotels kunnen vinden.

Aan de hand van deze criteria gingen we op zoek naar de meest romantische steden in Europa. Tijd om jouw weekendje weg met je geliefde te plannen!

Parijs

Romantische stedentrip ParijsHet is de hoofdstad van La Douce France, maar dat niet alleen… vele zien Parijs ook als de meest romantische stad van Europa. Voor ons is er overigens nimmer een winnaar; het is maar net wat je zelf van jouw tripje maakt. Maar de Franse hoofdstad heeft wel alles in huis voor een romantisch weekendje weg…

Laten we even een kleine opsomming maken van de romantische mogelijkheden in Parijs. Wandel hand in hand langs de Seine, ga picknicken aan de voet van de Eiffeltoren of bezoek tijdens deze zonsondergang voor een prachtig uitzicht, laat jullie vastleggen met een duo-portret in de wijk Montmartre en slenter over de Champs-Élysées.

En als je dan toch in Parijs bent… neem een kijkje bij de wereldbekende Mona Lisa in het Louvre, vergaap je aan alle pracht & praal in het Paleis van Versailles, beklim de Arc de Thriomphe voor een geweldig uitzicht, bewonder het bijzondere glas-in-lood bij Sainte-Chapelle en – over romantisch gesproken – woon een voorstelling bij in operahuis Palais Garnier.

Hotel West End Paris, ParijsGa voor een kleinschalig verblijf tijdens jouw weekendje weg; ga voor Hotel West End Paris. Dit stijlvolle hotel – met nog geen 50 kamers – ligt op loopafstand van de Eiffeltoren. Het personeel heeft eindeloos veel tips voor must-do’s en de beste restaurants.

Venetië

Romantische stedentrip: VenetiëMoeten we deze nog toelichten? Venetië is voor vele het summum van romantiek met de prachtige gebouwen, vele grachten én de mogelijkheid om een romantische gondelrit te maken. Aan de mooie pleinen dineer je bij zonsondergang met het beste Italiaanse eten. Althans… als je niet op de drukke plekken gaat eten; dat zijn veelal tourist traps.

Dat is dus direct onze eerste tip; het San Marco-plein is geweldig om de prachtige gebouwen – zoals de San Marco basiliek, de Brug der Zuchten en het Dogepaleis – te spotten, maar ’s avonds eet je liever in een smal achteraf straatje. Daar waar de locals ook komen en waar de obers nog écht tijd voor je maken. En zet ook eens wat minder bekende bezienswaardigheden op je lijstje. Welke we je aanraden? Scala del Bovolo, Bibliotheca Marciana  en Santa Maria della Salute.

Heb je tijd over tijdens jouw romantische stedentrip in Venetië? Maak jouw weekje of weekendje weg compleet met een boottripje naar Burano. Dit eilandje – dat je bereikt in ca. 45-60 minuten varen – is een aaneenschakeling van gekleurde huisjes.

Hotel Monaco & Grand Canal, VenetiëHotel Monaco & Grand Canal is een uniek hotel in Venetië. Vanuit het elegante hotel sta je binnen een paar stappen aan de rand van de Canal Grande. Tijd om bij een gondelier in te stappen en de stad te ontdekken.

Boedapest

Romantische stedentrip: BoedapestOnze favoriete underdog als het op Europese steden aankomt. Boedapest herbergt een grote hoeveelheid aan parels en is daarnaast zeer betaalbaar. Ideaal als jouw budget voor een romantisch weekendje weg niet zo groot is.

De Centraal-Europese stad bestaat uit twee delen, Boeda en Pest, welke gesplitst wordt door de Donau. Via talloze mooie bruggen, waaronder de bekende Kettingbrug, kan je van het ene na het andere deel. Pest staat bekend om de bruisende sfeer, voor romantiek ben je aan het goede adres in het rustigere Boeda.

In Boeda mag een bezoek aan de burcht niet ontbreken, evenals de klim naar de Gellértheuvel. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad. Voor een cultureel tintje aan jullie romantische stedentrip bezoek je op deze berg ook de Citadella. Neem een kijkje bij het Matthiaskerk, die door de gekleurde leien op het dak romantisch oogt.

Corinthia Hotel Budapest, BoedapestCorinthia Hotel Budapest is een stijlvol en romantisch hotel met een uitstekende ligging. De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien en in de Royal Spa kun je na een lange dag door de stad slenteren lekker bijkomen.

Brugge

Verrassende romantische steden: BruggeZoek je een beetje de sfeer van Venetië, maar dan dichterbij huis? Brugge staat door de vele kanaaltjes en bruggetjes bekend als het Venetië van het Noorden. Slenter door de binnenstad, die in het geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en je begrijpt direct waarom.

Je kan simpelweg niet anders dan verliefd worden op het middeleeuwse stadscentrum met de schilderachtige huizen, kleine bruggetjes en verborgen steegjes. Maak een lange wandeling in het Minnewaterpark en sluit af met een kopje koffie of – later op de dag – een goed glas wijn, kom tot rust in het romantische Begijnhof of ontdek stad per koets en paard.

En dat is nog maar een greep uit de vele mogelijkheden tijdens een romantisch weekendje weg…

Dukes’ Palace, BruggeeEen hotel met allure, dat is Dukes’ Palace. Het hotel is gevestigd in een voormalig paleis uit de 15e eeuw en je voelt je er ook haast een koning(in). Met dank aan het geweldige restaurant, de stijlvolle kamers en de wellnessfaciliteiten.

Wenen

Romantische stedentrip WenenDe Oostenrijkse hoofdstad ademt een en al romantiek, in welke straat of wijk je ook woont. En dat komt niet alleen doordat het zomerverblijf van Sissi (Schloss Schönbrunn) hier gevestigd is…

Naast dat je romantiek kunt opsnuiven in de ruim 1.400 vertrekken en enorme baroktuinen van het slot, biedt Wenen meer bezienswaardigheden die een must zijn tijdens jullie romantische weekendje Wenen.

Zo kun je een bezoek brengen aan Hofbürg, het witte paleis van Wenen, of een kijkje nemen bij het kleurrijke en romantische Hundertwasserhaus. Niets aan dit wooncomplex met 52 appartementen is gelijk; scheve muren, met elkaar vloekende tegels en bomen die uit de muren komen. Een uniek kunstwerk!

Voor een romantisch uitzicht in de avonduren ga je naar Park Prater en stap je in het bijna 65 meter hoge reuzenrad. Romantisch Wenen met beide benen op de grond ontdekken? Maak een romantisch tripje per paard en wagen door de stad.

Verrassende romantische steden: Austria Classic Hotel WienOp zoek naar een comfortabel en luxe hotel om jouw partner mee te verrassen? Austria Trend Parkhotel Schonbrunn, dat vroeger het pension van een Franse keizer was, heeft een elegante uitstraling en een klassieke sfeer. 100% Wenen!

Verrassende opties voor een romantische stedentrip

Wil je geen romantisch weekendje weg in de usual suspects? We hebben nog een aantal meer verrassende opties voor je in petto. Denk bijvoorbeeld eens aan een romantische stedentrip in…

  • Krakau herbergt een romantische binnenstad met middeleeuwse pleinen en een wirwar van straatjes en steegjes. Het is prachtig en wordt regelmatig het Florence van Oost-Europa wordt genoemd. Maar de Poolse stad kent ook een andere kant; een hippe, artistieke kant met een rauw tintje. Ga hiervoor naar de wijk Kazimierz.
  • Als we het dan toch over Florence hebben… De Italiaanse stad is de bakermat van de renaissance én een must-see als jouw geliefde houdt van geschiedenis en cultuur. Neem een kiekje van jullie tweeën bij de Ponte Vecchio, beklim de trappen naar Piazzale Michelangelo voor een romantische zonsondergang en spot de mooiste kunstwerken in Uffizi en Galleria dell’Accademia.
  • De Schotse stad Edinburgh voldoet volledig aan ons beeld van een romantische stad: smalle straatjes, pittoreske steegjes, prachtige bouwwerken uit de Middeleeuwen en als hoogtepunt het Edinburgh Castle. Tel daarbij op de romantische en gemoedelijke sfeer die zo typisch is voor Schotland en je gaat een topweekend tegemoet!

Waar gaat jouw volgende romantische stedentrip heen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *