Zes redenen vakantie Chersonissos

Zes redenen waarom je naar Chersonissos moet gaan (ook als je niet van stappen houdt)

Enorme discotheken, Nederlandse cafés, dronken jongeren… Dat is waar Chersonissos bij het gros van de Nederlanders (met dank aan Oh oh Cherso) om bekend staat. Maar de badplaats op het Griekse eiland Kreta heeft veel meer te bieden dan dat! Wij geven je zes redenen om Chersonissos te bezoeken, ook als je niet houdt van dansen tot de zon op komt.

1. Ontdek het oude Chersonissos

Zes redenen vakantie Chersonissos, Oud ChersonissosOp ca. 2 kilometer ten noorden van het bruisende deel van Chersonissos ligt het dorpje Oud-Chersonissos. Het ligt op de helling van de berg Charakas en wordt gezien als de ideale plek om de drukte van de badplaats te ontvluchten.

In Oud-Chersonissos kun je heerlijk mensen kijken op het centrale plein, waar je veel tavernes vindt. Proef hier traditionele Griekse gerechten en meng je tussen de locals. Ook worden er regelmatig Griekse avonden met live muziek en folkloredans georganiseerd. De straatjes van het centrum zijn daarbij smal en bevatten veel stenen huisjes. Je ziet hier dus een totaal andere kant van Chersonissos!

Zes redenen vakantie Chersonissos, Hersonissos Village Wil jij verblijven in Oud-Chersonissos? Boek een vakantie in Hersonissos Village. Enkele faciliteiten van dit all inclusive hotel zijn o.a. gratis WiFi, een tennisbaan, fitnessruimte en twee zwembaden met een apart kinderbad.

2. Een walhalla voor watersporters

Zes redenen vakantie Chersonissos, bananenbootBen jij dol op watersporten? Go Starbeach! Dit strand- annex waterpark heeft ook een jong imago, maar feitelijk kan jong en oud hier terecht voor een breed aanbod aan watersporten. Huur een jetski om over het Griekse water te scheuren of neem plaats op een bananenboot en probeer zo lang mogelijk te blijven zitten!

Wil je watersporten op een rustigere plek dan Starbeach? Ga dan naar het strand Stalis, dat op ca. 15 minuten rijden van Chersonissos ligt. Je kan dit strand bereiken door een auto, scooter of quad te huren. Dit kun je doen in het centrum van Chersonissos, nabij de befaamde uitgaansstraat. Een huurauto is overigens ook direct bij je boeking via ons te regelen. Wel zo vertrouwd!

3. Het Griekse water verkennen per boot

Zes redenen vakantie Chersonissos, bootHoud jij ervan om jouw vakantiebestemming te ontdekken op en vanaf het water? Ga dan naar de haven van Chersonissos en boek een bootexcursie. Er zijn verschillende boten die naar uiteenlopende bestemmingen varen. Zo vaart er een boot naar het vissersdorpje Sissi, waar je heerlijk kunt eten en goed kunt winkelen.

Ook is het mogelijk om een zogeheten Sunset Cruise te boeken. Met een kleine groep vaar je op een jacht de zonsondergang tegemoet. Dit alles onder het genot van een drankje en met een fijn muziekje op de achtergrond. Neem een duik in zee en geniet van het prachtige uitzicht!

4. Relaxen onder de Griekse zon

Zes redenen vakantie Chersonissos, strandAls je denkt aan Chersonissos, schieten meteen zon, zee en strand door je gedachten… Logisch ook, want in en om de badplaats vind je diverse stranden waar je kunt genieten van de Griekse zon.

Het hoofdstrand van Chersonissos ligt langs de straat Maritou. Door de centrale ligging is het vaak erg druk op het strand, met name in het hoogseizoen. Ga hier in de zomer dus vroeg naartoe om een plekje te bemachtigen! Door een ligstoel en parasol te huren kun je hier rustig de hele dag vertoeven.

Wil je liever relaxen op een iets rustiger strand? Ga dan naar het strand aan de westkant van Chersonissos, dat loopt tot nabij de haven. Je vindt hier voornamelijk gezinnen en vakantiegangers van middelbare leeftijd. Je hebt hier ook de mogelijkheid om watersporten te beoefenen.

Let op als je bij één van de stranden de zee in duikt; onder water liggen namelijk een aantal rotsblokken! Er wordt daarom, en om de reden dat er zee-egels leven onder water, aangeraden om (water)schoenen aan te trekken wanneer je de zee in gaat.

Palmera Beach Hotel & Spa, Chersonissos Wil je direct aan het strand verblijven? Dan is Palmera Beach Hotel & Spa een goede keus. Het hotel ligt aan de strandboulevard, dus je hoeft niet ver te lopen om met je tenen in het zand te staan! Hotelfaciliteiten zijn o.a. gratis WiFi en een zwembad.

5. Het kind in jezelf naar boven halen in Waterpark Acqua Plus

Zes redenen vakantie Chersonissos, waterparkBen jij een echte waterrat en wil je tijdens je vakantie in Chersonissos een flinke dosis actie beleven? Ga dan naar Waterpark Acqua Plus, dat op ca. 5 kilometer van de badplaats ligt. Je kunt hier maar liefst vijftig verschillende soorten glijbanen uitproberen!

Het waterpark heeft een apart gedeelte voor kinderen en volwassenen. Fijn, zo heb je geen last van bommetjes mocht je de rust op willen zoeken! Het park ligt in een prachtige tuin, waar je exotische bloemen en prachtige bomen kunt bewonderen. Via één van de glijbanen glijd je o.a. onder treurwilgen door!

De natuur en het grote aantal glijbanen maken dat een bezoek aan dit waterpark door velen wordt gezien als een perfecte dagtrip tijdens een vakantie in Chersonissos.

6. Culturele uitstapjes nabij Chersonissos

Zes redenen vakantie Chersonissos, KnossosIn en om Chersonissos kun je een flinke dosis cultuur snuiven. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Lychnostatis openluchtmuseum. Je komt hier meer te weten over de tradities op het eiland en de prachtige natuur en kunst die je er vindt.

Tijdens je vakantie in Chersonissos is het een aanrader om een auto te huren. Op die manier verken je gemakkelijk de omgeving van de badplaats! Je rijdt bijvoorbeeld in ca. 20 minuten naar de stad Gournes. Hier kun je o.a. een aquarium bezoeken en meer te weten komen over de onderwaterwereld. Verdere bezienswaardigheden in Gournes zijn o.a. het oude centrum en de Pediados kerk.

Een andere aanrader om naartoe te rijden, is de stad Knossos. Hier vind je tal van archeologische opgravingen, zoals het Minoïsche paleis, oude trapjes, zuilen en fraaie doorkijkjes.

Ben jij overtuigd en wil jij op vakantie naar het zonnige Chersonissos? Bekijk dan ons volledige aanbod en boek!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *