Pretparken Europa

Voor jong & oud! De leukste pretparken in Europa

Wil je meer zien dan de Efteling en Walibi? Tijd om jouw koffers te pakken en de gaafste pretparken van Europa te ontdekken. Dat zijn er nogal wat! Italië, Frankrijk, Zweden, Duitsland; in ieder land is wel weer een ander gaaf park te vinden. Hou je vast en reis met ons langs de leukste pretparken van Europa!

Het populairste park van Europa: Disneyland Parijs

Pretparken Europa, Disneyland ParijsHoor je het deuntje van It’s a Small World, Pirates of the Caribbean of Indiana Jones al? Maak je dan op voor een race langs de leukste, sfeervolste attracties van Disneyland Parijs! Het park is overigens niet alleen uniek door haar gave achtbanen en attracties, ook de magische sfeer is geweldig. Van prinsessenkastelen tot tavernes uit het Wilde Westen; het maakt niet uit waar je rondloopt, alles is tot in de top aangekleed.

Ga je naar Disneyland Parijs dan kun je ervoor kiezen één of twee parken te bezoeken. Disneyland Park is behalve het drukst bezochte park van Disneyland Parijs ook het drukst bezochte pretpark van Europa. Hier vind je gave achtbanen zoals Hyperspace Mountain, Indiana Jones and the Temple of Peril en Big Thunder Mountain. Kleintjes zullen hun ogen uitkijken bij Peter Pan, Sneeuwwitje en Alice in Wonderland.

Het andere park van Disneyland Parijs, het Walt Disney Studios park, richt zich op de dynamische wereld die Hollywood heet. Dit park is meer gericht op volwassenen en heeft autoshows en spectaculaire achter-de-schermen attracties. Het park is in 2002 gebouwd en heeft daarom moderne attracties. Adrenalinezoekers mogen zeker Rock ‘N Roller Coaster niet missen! Deze achtbaan telt af om je vervolgens met een topsnelheid te lanceren in het donker. Met rockmuziek van Aerosmith uit de speakers race je door loopings en kurkentrekkers.

Pretparken Europa, B&B Hotel Disneyland® ParisVoordelig verblijven in de omgeving van Disneyland Parijs? Dat kan! B&B Hotel Disneyland® Paris biedt ruime kamers met o.a. airco en gratis WiFi. Bij het ontbijtbuffet kun je rustig opstarten voordat je het avontuur in Disneyland opzoekt.

De fantastische parken van PortAventura World

Pretparken Europa, PortAventura WorldPortAventura World, hét pretpark van Spanje, bestaat feitelijk uit drie parken: PortAventura Park, PortAventura Caribe Aquatic Park en Ferrari Land Park. Deze zijn stuk voor stuk een bezoekje waard. Het bekendste park is PortAventura Park, waar attracties voor alle leeftijden gerealiseerd zijn. Je vindt er zes verschillende werelden. Zo waan je je in China, Polynesië, Meditteranea, Mexico, de Far West of – speciaal voor de kleintjes – SésamoAventura. De bekendste achtbaan is de Dragon Khan in het Chinese themagebied.

PortAventura Caribe Aquatic Park staat volledig in het teken van water. Het park heeft het voor mekaar gekregen fantastische waterglijbanen te ontwikkelen. Je kunt van grote glijbanen racen, ronddobberen in de lazy river of de kleintjes laten spelen op leuke watertoestellen.

Ferrari Land Park is weer een geheel nieuwe belevenis en heeft als hoofdthema het Italiaanse merk en haar designer Enzo Ferrari. Er zijn onder andere 5D-voorstellingen, exposities en achtbanen die je een Formule 1 coureur doen voelen. Dit park is spiksplinternieuw; begin april 2017 opende het haar deuren.

Pretparken Europa, Hotel Portaventura Hotel PortAventura is een pareltje onder de hotels in de omgeving van PortAventura World. Er zijn diverse restaurants en zwembaden en er is zelfs een wellnesscentrum. Zo kun je na een dag kuieren door PortAventura World even heerlijk ontspannen.

Het grootste pretpark van Europa: Europa-Park

Duitsland is een geliefde bestemming om naartoe te gaan voor een (lang) weekend weg. Eenmaal daar is het leuk om met of zonder kinderen het populaire attractiepark Europa-Park Duitsland te bezoeken. Het ligt om de hoek van de landendriehoek Duitsland-Frankrijk-Zwitserland en is – met een oppervlakte van maar liefst 970.000 m2 – het grootste pretpark van Europa. Om je een idee te geven: dit is bijna anderhalf keer de oppervlakte van Disneyland Parijs.

Het park heet niet zonder reden Europa-Park; er zijn dertien Europese themagebieden. De landen die in het park voorbijkomen zijn o.a. Italië, Engeland, Frankrijk, Spanje, Rusland en IJsland. Ook ons eigen kikkerlandje heeft een plek in het park gevonden. Sterker nog, Nederland was een van de eerste thema’s in het park. Hier kun je genieten van attracties zoals ‘Der Fliegende Holländer’ en de draaiende theekopjes.

In totaal biedt Europa-Park je meer dan 100  (!)  attracties en geweldige shows. Wil je alles van Europa-Park beleven? Het is lastig het hele park in één dag te zien, dus plan meerdere dagen in.

Pretparken Europa, Hotel Castillo AlcazarGa je voor sfeer dan is Hotel Castillo Alcazar een must. Dit hotel is helemaal in kasteelstijl gebouwd. Van buiten, maar óók van binnen.

Achtbanen en atmosfeer in Tivoli Gardens

pretparken_europa_tivoli_gardensOok Denemarken heeft een fantastisch pretpark dat op jouw to do lijst moet: Tivoli Gardens! De atmosfeer van Tivoli Gardens is net even anders dan andere pretparken. Dit komt door de tuinen die in het park zijn aangelegd. Om je heen vind je talloze grasvlaktes, kleurrijke bloemen en hoge bomen, die wat rust tussen al het achtbaangeweld bieden.

De spannendste achtbaan van Tivoli Gardens is The Demon. Deze achtbaan heeft drie loopings en een snelheid van 80 km/h. Maar het gaafste is nog dat je dit kunt combineren met een virtual reality ervaring die je tijdens de rit langs draken en vuurwerk brengt. Bring on the thrills!

Pretparken Europa, The SquareThe Square is een comfortabel en modern hotel voor jouw reis naar Tivoli Gardens. Het hotel ligt erg centraal, zodat je ook de gelegenheid hebt meer van Kopenhagen zelf te zien.

Zon en sensatie in het Italiaanse Gardaland

Pretparken Europa, GardalandGardaland, het grootste pretpark van Italië, wordt nog ieder jaar door meer mensen bezocht. Dit komt o.a. door de veelzijdigheid. Er zijn geweldige attracties voor de kleintjes. Zo kunnen kinderen touren in een rups tijdens de Ortobruco Tour of rondspelen in de magische speeltuin Prezzemolo Land waar glijbaantjes uit een middeleeuws kasteel kronkelen.

Ga je voor wat spannenders? Maak een verticale drop in Raptor of laat je lanceren in de Blue Tornado. Mocht je even genoeg hebben van de adrenaline rush dan kun je een dagje ontspannen aan het Italiaanse Gardameer. Juist omdat Gardaland aan dit bekende meer ligt, is het eenvoudig een zonvakantie te combineren met een dagje naar het pretpark.

Pretparken Europa, Gardaland Adventure HotelGardaland Adventure Hotel is al een attractie op zich. Je komt aan in een Victoriaans gebouw met een sfeer die volledig bij Gardaland past. Iedere kamer is voorzien van een uniek thema, zoals de Noordpool of Kung Fu Panda. Fantastisch voor kinderen!

Laat het avontuur maar komen! Naar welk van deze pretparken in Europa ga jij het liefst?

Fotografie: Balakate (beeld PortAventura World) | Dmitry Petrenko (beeld Gardaland) | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *