Vakantie Barbados

Nieuw in ons aanbod! Volledig tot rust komen tijdens een vakantie op Barbados

We hebben weer een pareltje aan ons huidige aanbod verre reizen mogen toevoegen. En niet zomaar eentje: het paradijselijke Barbados! Het eiland staat bekend om zijn relaxte vakantiesfeer, maar herbergt ook zeker een aantal bezienswaardigheden. Kijk je mee?

Meer dan 60 stranden!

Vakantie Barbados: mooiste strandenBarbados behoort tot de Bovenwindse eilanden en ligt in het Caribisch gebied. Het is het meest oostelijk gelegen eiland van de Antillen.

Waar het binnenland bezaaid is met heuvels, vind je aan de zuidwestkust veel stranden met fijn zand. Daarnaast zijn de stranden omringd door koraalriffen. En met een gemiddelde temperatuur van 26 °C is het geen straf om hier je vakantie door te brengen!

Barbados is dan ‘maar’ een eilandje, toch beschikt het eiland over meer dan 60 stranden die voor iedereen toegankelijk zijn. De westkust staat bekend om haar witte stranden en de blauwe Caribische Zee, ideaal voor de ‘rustigere’ vakantieganger. Liever wat avontuur en dol op surfen? Ga dan zeker naar de oostkust! Deze is wat rotsachtiger en ruiger dankzij de ligging aan de Atlantische Oceaan en daardoor de perfecte plek om je waterskills te tonen.

Vakantie Barbados: Strand OistinsEen heel mooi stukje strand op Barbados is vlak bij de plaats Oistins, in het zuiden van Barbados. Dit is het Miami Beach strand van Barbados (ook wel Enterprise Beach genoemd). Prachtig wit zandstrand en een azuurblauwe zee wordt omgeven door veel groene bomen en kleurige bloemen. De excursieboten en winkels zorgen voor levendigheid.

Barbados is een ideale plek om de onderwaterwereld te verkennen. Er is een onderzeeër die tot 50 meter diepte gaat. Er zijn zelfs mogelijkheden om te trouwen in de submarine of de onderwereld ’s nachts te bewonderen.

Bridgetown, de hoofdstad van Barbados

Vakantie Barbados: BridgetownDe hoofdstad van het Caribische eiland is Bridgetown. Deze stad, tevens de grootste plaats op het eiland, is doordrenkt met rijke geschiedenis en cultuur en historische plaatsen en gebouwen. Dit wordt gecombineerd met moderne gebouwen en een breed aanbod aan winkels.

Barbados wordt ook wel Little England genoemd. Dat komt door de Engelse invloeden die je nog steeds in diverse gebouwen op het eiland terugvindt, in het bijzonder in het centrum van Bridgetown. Een goed voorbeeld is het parlementsgebouw met de bijbehorende toren. Het is een van de oudste gebouwen van het eiland en herbergt een museum.

Ook voor een avondje uit ben je in Bridgetown aan het juiste adres. Er zijn diverse theaters waar musicals, zang en dans de boventoon voeren. Sla ook zeker het nachtleven niet over hier, want deze mag bruisend genoemd worden!

Natuur op Barbados

Met dank aan het tropische klimaat (en de bijbehorende regenstormen) is Barbados een groen eiland en daarmee een walhalla voor natuurliefhebbers. De natuurgebieden Fairley Hill National Park en Andromeda Gardens zijn bijvoorbeeld aanraders.

In het noorden van Barbados vind je de Animal Flower Cave. Dit is dé plek als je de Atlantische Oceaan vanaf een uitzonderlijk mooie plaats wilt bekijken. Vanuit een speciale ‘zwembad-kamer’ in een grot heb je via een grote rotsopening prachtig zicht op de Atlantische oceaan.

Vakantie Barbados: Harrison's CaveCentraal op Barbados vind je de prachtige grot Harrison’s Cave. Het wordt ook wel een van de grootste wonderen van Barbados genoemd; de adembenemende, mooi gekristalliseerd kalksteengrot is ook echt een prachtig natuurfenomeen. Kenmerkend van deze imponerende grot zijn de stromende beekjes, kristalheldere poelen en kalkstenen rotspartijen met stalagmieten en stalactieten.

Als je dan toch Harrison’s Cave hebt bezocht, sla dan zeker het natuurpark Welchman Hall Gully niet over. Hier ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar natuur, cultuur en geschiedenis.

De leukste markten op Barbados

Op bepaalde locaties in Bridgetown vind je straatverkopers met hun kleurrijke plateaus van verse producten en goederen. Maar er zijn ook plekken op Barbados waar je diverse markten vindt.

In de zuidelijk gelegen vissersplaats Oistins vindt iedere vrijdag en zondag de Fish Fry plaats. Je kunt bij verschillende kraampjes de vers gevangen vis proeven en lokale ambachten worden gedemonstreerd. Zo kun je o.a. zien hoe ze visnetten produceren. Dit gaat samen met live muziek en een flinke dosis rum! Eet samen met de locals een hapje aan zee en kom thuis met de mooiste vakantieverhalen.

Zie jij zo’n vakantie op Barbados wel zitten? Bekijks ons volledige aanbod

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

One thought on “Nieuw in ons aanbod! Volledig tot rust komen tijdens een vakantie op Barbados

  1. Hi,
    Mijn voorouders van mijn vader kant komen daar vandaan en het lijkt mij zoals u het beschrijft wel de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *