Doen in Lissabon

Wat te doen in Lissabon? De ultieme tips!

Heb jij een tripje naar Lissabon op de planning en ben je op zoek naar goede tips? Zie jij door de bomen het bos niet meer en heb je nog geen idee wat je moet doen in Lissabon? Lees dan snel verder, want met deze shortlist is een stedentripje naar de Portugese hoofdstad altijd geslaagd!

1. Bekijk Lissabon vanaf een van de uitzichtpunten

Doen in Lissabon - UitzichtpuntenLissabon staat bekend om haar vele mooie uitzichtpunten. Omdat de stad op heuvels is gebouwd, kun je op veel plekken genieten van prachtige vergezichten. Onze favoriet is Miradouro da Nossa Senhora do Monte. Dit is het allerhoogste puntje van Lissabon en een super romantisch plekje. Hier komen dan ook veel stelletjes om samen te genieten van het prachtige uitzicht. Maar ook zonder lover is deze plek een must see!

Een andere topper is Miradouro do Castello, waar je vanaf het beroemde kasteel São Jorge een geweldig uitzicht hebt over de stad. Onze tip: neem een broodje mee en lunch in het gras naast het hotel. Heerlijk!

2. Proef de lokale keuken

Het leukste aan een nieuwe stad ontdekken, is misschien wel kennismaken met de lokale eetgewoontes. In Portugal kun je genieten van heerlijke vis- en vleesgerechten en dagschotels (prato do dia) die vaak maar zo’n € 10,- kosten.

Uit eten gaan is sowieso een stuk goedkoper in Portugal dan in Nederland. Wijk voor aantrekkelijke prijzen in Lissabon wel af van de hoofdstraten en kies voor een restaurant waar de witte, papieren napjes op tafel liggen. Dit zijn de populairste restaurants.

Enkele restaurant-tips? Bij Churrasquiera O Lavrador kun je met een klein budget heerlijke traditionele Portugese gerechten kunt eten. Iets meer geld ben je kwijt bij 1° de Maio, dat al jarenlang bekend staat als een van de beste restaurants van de stad. Eet smakelijk!

Doen in Lissabon: Hotel Acores LisboaNet buiten Lissabon vind je hotel Hotel Acores Lisboa. Dit stijlvolle hotel beschikt over ruime kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Bovendien maak je gratis gebruik van WiFi, zodat jij meteen jouw vakantiefoto’s met het thuisfront kunt delen.

3. Geniet van groen Lissabon

Doen in Lissabon - Jardim da EstrelaIn Lissabon is genoeg groen te vinden. Tijdens jouw stedentrip kun je heerlijk relaxen in een van de vele parkjes. Wij tippen Jardim da Estrela, nabij de Basilica da Estrela. Fijne sfeer en volop bankjes in de schaduw. De bomen bieden broodnodige bescherming tegen de brandende Portugese zon.

Een van de mooiste tuinen van Lissabon is misschien wel Parque Botânico do Monteiro-Mor. Je vindt er o.a. bijzondere bomen, grote grasvelden en een mini watervalletje. Aanrader!

4. Pasteis de Belém eten

In elke straat in Lissabon is wel een pastelaria te vinden, waar je verlekkerd voor de etalage zult staan dankzij de lekkerste zoetigheden en gebakjes. Dé bekendste lekkernij van Portugal zijn de Pasteis de Belém; zoete, romige gebakjes bestrooid met poedersuiker. Het gerucht gaat dat slechts drie mensen het geheime recept kennen. De pasteis kun je de hele dag door eten; tijdens het ontbijt, bij de koffie, als tussendoortje of na het diner.

Portugezen uit het hele land reizen naar de bekendste pastelaria van Lissabon, Antiga Confeitaria de Belém. Tijdens jouw stedentrip in Lissabon moet je dus zeker een gebakje van deze bakkerij proeven.

5. Cocktails drinken op een dakterras

Je moet er even naar zoeken, maar als je er eenmaal bent is het uitzicht én de drankjes alle moeite waard geweest. Op het dakterras van Park, een parkeergarage middenin de stad, geniet je namelijk van een prachtig uitzicht over Lissabon. In de avond kunnen de voetjes van de vloer onder het genot van lekkere deuntjes van diverse dj’s.

6. Maak een ritje met tram 28

Deze tip staat waarschijnlijk in elk artikel dat je over Lissabon leest en mag ook zeker in dit rijtje niet ontbreken. Een ritje met de beroemde gele tram 28 is echt een must als je in Lissabon bent. Een enkeltje kost slechts enkele euro’s en je ziet de stad op een hele andere manier. Je begeeft je namelijk tussen de locals en gaat al krakend en piepend door de smalle straten.

Doen in Lissabon: VIP Executive Eden AparthotelOp een geweldige locatie middenin de oude stad ligt VIP Executive Eden Aparthotel. In dit voormalige theater relax je na een lange dag slenteren op het dakterras bij het zwembad en heb je de beschikking over een net appartement.

7. Ga shoppen in Colombo en Vasco da Gama

In Lissabon kunnen shopaholics zeker hun hart ophalen. De stad herbergt alle grote winkelketens. Shop till you drop? Ga dan naar het winkelcentrum Colombo, dat net buiten de stad ligt. In het imposante gebouw shop je diverse merken en is er voor elk budget wel iets te vinden.

Bijna futuristisch is het winkelcentrum Vasco da Gama, dat nabij het grote trein- en metrostation Oriente ligt. Ook hier is de kans groot dat je met volle tassen het winkelcentrum uitloopt.

8. Bezoek São Roque kerk

Doen in Lissabon - São Roque kerkOp het eerste gezicht lijkt de São Roque kerk niet zo speciaal en zul je er misschien zelfs voorbijlopen. Niet doen! Want achter de strakke, witte gevel wacht een lust voor het oog. De kerk stamt uit de tweede helft van de 16e eeuw en is gebouwd door de jezuïetengemeenschap. De binnenkant is rijkelijk versierd met barokke figuren en bladgoud. Erg bijzonder zijn de mozaïekschilderijen en het plafond.

De vierde kapel van links is het paradepaardje van São Roque. Men beschouwt deze kapel als de meest waardevolle ter wereld! Dat komt onder andere door het gebruik van materialen als goud, zilver, ivoor, agaat en azuursteen.

Sla tijdens een bezoek aan de kerk ook het museum niet over. Hier zijn prachtige Portugese schilderijen te zien. De pronkstukken zijn twee imposante bronzen fakkelhouders die beide zo’n 400 kilo wegen.

Hopelijk heb jij aan de hand van deze shortlist genoeg nieuwe inspiratie opgedaan voor jouw stedentrip naar Lissabon. Wij wensen je alvast een fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *