Mooiste stranden Zakynthos

Uitgelicht! De mooiste stranden op Zakynthos

Voor een strandvakantie zit je in Griekenland altijd goed! Maar als je het ons vraagt dan is het eiland Zakynthos toch wel een van de favorieten voor een strandvakantie. Het eiland van de Caretta Caretta schildpadden en de Blauwe Grotten biedt namelijk prachtige stranden. Kijk je mee naar de mooiste stranden van Zakynthos?

Shipwreck Beach

Laten we beginnen met het allerbekendste en meteen ook een van de mooiste stranden van Zakynthos, Shipwreck Beach. Dit strand, ook wel bekend als Navagio Beach, is misschien wel de meest gefotografeerde plekken van het eiland. Of ach, laten we dat misschien maar weglaten; dit plaatje prijkt op praktisch elke reisgids.

En dat is niet verwonderlijk. Het strand wordt omsloten door prachtige krijtrotsen en helderblauw water. Het strand dankt haar bekendheid daarnaast aan het scheepswrak (vandaar de naam!) dat hier al sinds 1980 ligt.

Toeristen pakken graag de boot om een dagje te chillen aan het strand en het scheepswrak van dichtbij te bewonderen. Houd er wel rekening mee dat je dit strand – zeker in het hoogseizoen – met flink wat mensen moet delen.

Meer lezen over Shipwreck Beach

Dit strand bezoeken? Dat kan echt alleen per boot. Boek daarvoor deze dagtour. Je brengt dan niet alleen een bezoek aan dit bijzondere strand, maar ook aan de Blue Caves. Nog zo’n mooi stukje Zakynthos!
Mooiste stranden Zakynthos: Shipwreck Beach
Shipwreck Beach is naast een van de bekendste stranden ook een van de mooiste stranden op Zakynthos

Porto Limnionas Beach

Dit strand, aan de westkust van Zakynthos, is aanzienlijk minder druk dan Shipwreck Beach ondanks dat het minstens even mooi is. Hoe dit kom? Het strand is alleen te bereiken via een off road route vanuit het binnenland. Vervolgens dien je nog een trap in de rotsen af te dalen.

Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat! Het rotsstrand ligt in een prachtige baai en wordt omgeven door helderblauw water. Maak een foto en je zou denken dat je instant aan het Photoshoppen bent! Als geoefende zwemmer kun je een duik nemen en naar een van de aanwezige grotten zwemmen. Neem dan meteen even een snorkelsetje mee.

Liever wat rustiger aan? Op de rotsen is een taverne gevestigd. Hier zijn verkoelende drankjes en lokale specialiteiten te bestellen. En tegen een klein bedrag zijn er ook enkele ligbedjes te huur. Ook leuk: huur een bootje en vaar naar het 3 km verderop gelegen Porto Roxa. Hier liggen gekleurde vissersbootjes voor de kust en hangen hangmatten klaar om van de Griekse zon te genieten. En er is een ‘duikplank’ voor de daredevils.

Surreal Keri Village & Spa by Zante Plaza, Zakynthos Porto Limnionas heeft een afgelegen ligging, maar vanaf Surreal Keri Village & Spa by Zante Plaza rijd je er wel in ca. een half uur naartoe. Het adults only hotel is dé plek om ultiem te relaxen met dank aan o.a. het zwembad en wellnessfaciliteiten.
Mooiste stranden Zakynthos: Porto Limnionas Beach
Porto Limnionas Beach is een van de verborgen mooie stranden op Zakynthos

Dafni Beach

We reizen even af naar het zuidoostelijk gelegen Vassilikos. In de omgeving van deze badplaats zijn diverse mooie stranden te vinden. Eén van onze favorieten is Dafni Beach.

Waarom? Het is er – net als bij Porto Limnionas Beach – relatief rustig doordat je het via een onverharde zandweg moet bereiken. Alleen al de rit ernaartoe is overigens fantastisch! Al moeten mensen met hoogtevrees de andere kant op kijken als het naastgelegen ravijn in zicht komt….

Eenmaal aangekomen kun je rekenen op een laidback sfeertje, dat wel een beetje doet denken aan de sfeer die je vindt op Bali. Er zijn gezellige strandtenten, die alles behalve massaal overkomen en waar verse vis bij de vleet wordt geserveerd.

Extra pluspunten krijgt het strand omdat het een broedplaats is voor de bekende Caretta Caretta schildpad. Hierdoor is een groot deel van het strand afgezet tijdens de broedperiodes. Zonnen kan dan bij de strandtenten.

Mooiste stranden Zakynthos: Dafni Beach, Belvedere Luxury SuitesOp ca. 8 km van Dafni Beach vind je het kleinschalige Belvedere Luxury Suites. Het hotel, met slechts 80 kamers, beschikt over wellnessmogelijkheden, een zwembad en een menukaart vol Griekse specialiteiten. Extra fijn is de rustige ligging.
Mooiste stranden Zakynthos: Dafni Beach
Dafni Beach: alleen al de rit naar dit mooie strand op Zakynthos is prachtig

Banana Beach

Banana Beach is – naast wat ons betreft één van de mooiste stranden van Zakynthos – het langste zandstrand van het Griekse eiland. Je vindt dit lange (en brede!) strand tussen de populaire badplaatsen Argassi en Vassilikos.

Naast goudgeel strand kun je er rekenen op een flink aantal faciliteiten. Huur een ligbedje of parasols, haal een drankje bij de hippe beachbars of beoefen een van de aangeboden watersporten.

In het hoogseizoen is het trouwens the place to be voor jonge vakantiegangers; op de beats van bekende dj’s kun je dan helemaal losgaan.

Mooiste stranden Zakynthos: Banana Beach, The Bay Hotel & Suites)Als je van luxe, stijl en een hoog servicegehalte houdt, dan zit je in The Bay Hotel & Suites goed. Het hotel biedt een vakantie vol rust, luxe, zon, strand én lekker eten. Én hun privéstrand loopt zo door in Banana Beach.
Mooiste stranden Zakynthos: Banana Beach
Het langste én een van de mooiste stranden op Zakynthos, dat is Banana Beach

Nog meer mooie stranden op Zakynthos

Met zoveel stranden op één eiland was het nog lastig kiezen. En moesten we ook wat pareltjes skippen. Of toch niet…? We geven je gewoon nog wat extra mooie stranden op Zakynthos. Komt ‘ie!

  • Xigia Beach is geweldig om één ding; het is een openlucht wellnesscentrum! Het strand wordt omgeven door kalksteenrotsen. Deze hebben er voor gezorgd dat het water op sommige plekken melkwit en troebel is. De geur moet je soms even negeren op die plekken, maar een helende werking heeft het wel op je huid.
  • Voor families is Kalamaki Beach een aanrader. Dit strand nabij Laganas beschikt over een haast eindeloos zandstrand dat langzaam afloopt in zee. Extra leuk voor de kleintjes: eenmaal in het water heb je zomaar de mogelijkheid om een Caretta Caretta schildpad te spotten.
  • Ook bij Porto Azzuro loopt het strand langzaam af in de zee. Extra fijn is dat het zandstrand wordt omgeven door een breed stuk gras. Als je geen zand tussen je tenen wilt, kun je hier plaatsnemen op een ligbedje. Hier geldt wel een kleine vergoeding voor.
  • In het noordoosten van Zakynthos vind je Makris Gialos Beach. Dit vrij grote kiezelstrand leent zich voor een lange dag zonnen met dank aan de vele voorzieningen. Er zijn bijv. parasols en ligbedden te huren en je vindt er enkele tavernes. Ook leuk: vanaf de pier varen er boten naar Shipwreck Beach en de Blue Caves.
  • Welkom op het schildpaddeneiland! Maratonisi Island dankt deze bijnaam aan 1. het feit dat ook dit een broedplek is voor Caretta Caretta schildpadden en 2. dat het eiland – als je goed kijkt – ook wel de vorm heeft van een schildpad. Het strand ligt voor de kust van Laganas en is alleen via het water bereikbaar. Eenmaal aangekomen kun je neerploffen op het kleine strand. Je kunt er ook grotten bewonderen en er zelfs doorheen zwemmen.
  • Cameo Island is een privé-eiland voor de kust van Agios Sostis, dat te bereiken is via een houten brug vanuit de haven. Voor slechts een paar euro heb je toegang, waarna je kunt chillen bij de beachclub. Je waant je een beetje op Ibiza door de witte doeken die door de wind door de lucht zwieren!
  • Eén van de levendigste stranden uit dit lijstje met mooie stranden op Zakynthos is Nicholas Beach, dat in het zuidoosten ligt. Je hebt hier een ruim aanbod aan watersportfaciliteiten en er is een restaurant annex bar. Ook loopt het strand langzaam af in zee, wat het populair maakt onder families.

Op welk van deze mooiste stranden op Zakynthos spreid jij graag jouw handdoekje uit?

Binnenkort hoppen langs de mooiste stranden op Zakynthos?Bekijk ons aanbod

Bekijk ook de mooiste stranden op de andere Griekse eilanden:

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *