Mooiste stranden Cyprus

Sunsnacken! De mooiste stranden op Cyprus

Ben jij van plan om een zonvakantie te boeken, maar twijfel je nog over de bestemming? Ga naar Cyprus! Dit eiland beschikt over prachtige stranden, waar je kunt genieten van de zon en zwemmen in helderblauw water. Wij geven je alvast een tipje van de sluier door je mee te nemen langs onze favoriete stranden van het eiland. Kijk je mee?

Nissi Beach

Mooiste stranden Cyprus, Nissi BeachIn het zuidoosten van het eiland vind je het prachtige Nissi Beach. ‘Nissi’ betekent ‘klein eiland’ in het Grieks en dat slaat op het eiland dat je ziet tegenover het strand. Je kunt hier naartoe zwemmen om vervolgens vanaf een klif de turquoise gekleurde zee in te duiken! Ook is het mogelijk om hier diverse watersporten te beoefenen.

Nissi Beach is in het bezit van een Blauwe Vlag keurmerk, dat betekent dat het een veilig en schoon strand is. Doordat het witte zand geleidelijk afloopt in zee, kun je hier met een gerust hart met kinderen naartoe gaan.

Feestgangers zijn bij Nissi Beach ook aan het juiste adres: er worden overdag namelijk regelmatig strandfeestjes georganiseerd. Dat wordt dansen terwijl je geniet van de zon. Hallo vakantiegevoel!

Coral Bay Beach

Mooiste stranden Cyprus, Coral Bay BeachCoral Bay Beach, in het westen van Cyprus en ten noorden van Paphos, is een populair strand onder families. Door het Blauwe Vlag keurmerk ben je ervan verzekerd dat het hier veilig is. In de branding kunnen kinderen spelen en het gouden zand leent zich er perfect voor om een mooi zandkasteel te bouwen.

Ook sportliefhebbers zijn bij Coral Bay Beach aan het goede adres! Zo kun je er bijvoorbeeld duiken, windsurfen, waterskiën of plaatsnemen op een bananenboot. Je kan ook gerust een hele dag vertoeven aan Coral Bay Beach. Door de aanwezige strandtenten zijn verfrissende drankjes en lekkere hapjes binnen handbereik.

Mooiste stranden Cyrus, Thalassa Boutique Hotel & Spa Wil je verblijven op loopafstand van Coral Bay Beach? Boek dan een vakantie naar Thalassa Boutique Hotel & Spa. Je komt hier gegarandeerd tot rust door de adults only formule die het hotel hanteert. Je kunt er ook nog eens verblijven o.b.v. all inclusive!

Pissouri Beach

Mooiste stranden Cyprus, Pissouri BeachVerblijf je in het zuidwestelijk deel van Cyprus, nabij Limassol? Breng dan zeker een bezoek aan Pissouri Beach. Met een lengte van ca. 1.500 m vind je hier gegarandeerd een plekje om jouw handdoek neer te leggen! Het kristalheldere water maakt dat je direct een duik in zee wilt nemen.

Faciliteiten als kleedhokjes, toiletten en douches zijn gratis te gebruiken en in de zomer is er een strandwacht aanwezig die zorgt dat alles soepel en veilig verloopt. Het strand is te bereiken via enkele paden. Een deel hiervan is speciaal bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn. Op deze manier kan iedereen dus genieten van een fijne stranddag!

Zorg ervoor dat je waterschoenen meeneemt wanneer je Pissouri Beach bezoekt. Het strand bestaat namelijk naast zand ook uit kiezeltjes.

Turtle Beach

Mooiste stranden Cyprus, Turtle BeachBen jij een echte dierenliefhebber? Dan is Turtle Beach in het noorden van Cyprus jouw strand. Wanneer je dit strand in de zomer bezoekt, kun je getuige zijn van een bijzondere gebeurtenis. Schildpadden leggen hier hun eieren en zodra deze uitkomen, kruipen de babyzeeschildpadjes richting zee. Een unieke gebeurtenis om mee te maken!

Turtle Beach leent zich ook perfect voor een dagje relaxen in de zon. De zee is niet al te diep, waardoor je er rustig kunt zwemmen. Vanaf het strand heb je een schitterend uitzicht op de nabijgelegen bergen. Idyllisch!

Mooiste stranden Cyprus, Acapulco Resort Convention & Spa Op ca. 8 km van Turtle Beach vind je Acapulco Resort Convention & Spa. Huur een auto of wandel naar Turtle Beach. Ontspan in het wellnesscentrum, terwijl de kinderen zich vermaken in het aquapark.

Golden Beach

Mooiste stranden Cyprus, Golden BeachIn het noordwestelijkste puntje van Cyprus vind je Golden Beach. De naam spreekt voor zich; het strand heeft een gouden kleur. Vergeet je camera niet mee te nemen om jaloersmakende foto’s te maken!

Golden Beach is nog niet zo’n bekend strand onder toeristen, waardoor je er alle ruimte en rust hebt. Behalve een verfrissende duik in zee nemen en relaxen op je handdoekje, biedt Golden Beach meer. Je zult hier regelmatig zeeschildpadden aantreffen; het strand is hun broedplaats. Bijzonder! Daarnaast bieden de omliggende duinen de mogelijkheid om een mooie wandeling te maken.

Het is een aanrader om op het strand te blijven terwijl de zon ondergaat. De gouden gloed in de lucht is adembenemend (en fotogeniek!).

Zie jij jezelf al aan één van deze stranden liggen? We wensen je alvast een zonnige vakantie!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *