mooiste stranden Bali

Welcome to the tropics! De mooiste stranden op Bali

Wist je dat Bali één van de populairste winterzonbestemmingen is van dit moment? Niet verrassend als je het ons vraagt; naast luxe hotels in het zuiden van het eiland vind je de mooiste stranden op Bali. Maak je keuze en pak die zonnebrandcrème maar vast in!

Costa del Sol voor de Australiërs

Voor een zonvakantie niet ver van huis gaan veel Nederlanders naar de Costa del Sol in Spanje. Daar waar het het hele jaar prima vertoeven is en je zelfs in de winter kunt rekenen op aangename temperaturen. Wat voor ons de Costa del Sol is, is voor de Australiërs het Indonesische eiland Bali. Hoewel iets verder weg dan de afstand Nederland-Spanje brengen ze daar maar al te graag hun winterperiode door. Daarom wordt Bali ook wel de Costa del Sol voor de Australiërs genoemd.

Witte stranden in het zuiden van Bali

Het zuiden van Bali is verreweg het meest populair. Op het zuidoostelijke puntje van Bali vind je de badplaats Nusa Dua. Nusa Dua herbergt een aantal luxe hotels, een populaire golfbaan en een van de grootste winkelcentra van het eiland. De plaatst beschikt daarnaast over een van de mooiste stranden van Bali. Watersporten – waaronder jetski, parasailing, snorkelen en windsurfen – zijn hier erg populair, maar ook natuurliefhebbers komen er graag. Nusa Dua is namelijk de thuishaven van de Olive Ridley schildpadden.

mooiste stranden Bali, Nusa Dua Beach Hotel & SpaOp zoek naar een luxe strandresort met informeel karakter? Nusa Dua Beach Hotel & Spa is ideaal voor een gezinsvakantie of honeymoon.

Spectaculaire zonsondergangen op Kuta Beach

Hoewel Nusa Dua bekend staat om het mooiste strand van het zuiden is het niet het meest populaire strand. Dat is Kuta Beach. Dit strand, eveneens in het zuiden van Bali, dankt haar populariteit aan de vele watersportmogelijkheden, een bruisend uitgaansleven, de levendige boulevard en spectaculaire zonsondergangen.

mooiste stranden bali: Kuta BeachVoor surfers is Kuta Beach een must go tijdens een zonvakantie in Bali. De goede golven maken het tot een walhalla voor gevorderde surfers. Maar ook beginners kunnen er terecht. Op het strand zijn diverse surfscholen aanwezig en de instructeurs gaan graag samen met jou de strijd met de golven aan. Ook fijn: ben jij niet dol op surfen en je partner wel? Laat hem lekker zijn gang gaan op zijn surfplek, terwijl jij geniet van een pedicure en/of manicurebehandeling op het strand.

Nog energie over na een actief dagje aan het strand? Het nachtleven in Kuta begint rond 23.00 uur en gaat door tot in de vroege ochtend. De bars en cafés  bieden diverse vormen van entertainment aan, waaronder live bands, dj’s en dansers. Kortom: je vermaakt je hier dag én nacht.

mooiste stranden Bali, Wina Holiday Villa Kuta BaliNabij Kuta Beach vind je het typische Balinese hotel Wina Holiday Villa Kuta Bali. Na een lange en intensieve dag op het strand kom je in een oase van rust terecht!

Jimbaran Bay: van vissersdorpje tot walhalla voor rustzoekers

Waar Kuta het walhalla is voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een bruisende vakantie, kun je als rustzoeker beter naar een van de andere mooie zandstranden op Bali. Naar Jimbaran Bay bijvoorbeeld, een voormalig vissersdorpje. Het is hier een stuk rustiger dan in Kuta en het strand nodig uit om romantisch te dineren. In de omgeving kun je diverse afgelegen baaitjes vinden.

White Sand Beach

It’s all in the name! Schoon wit zandstrand, een heldere zee en genieten maar. Hier kun je heerlijk neervlijen op je strandstoel en genieten van het uitzicht. Het zeewater is niet echt geschikt voor kinderen, want de golven kunnen soms erg hoog en verraderlijk zijn. Wel kunnen zij op het strand van White Sand Beach op zoek gaan naar de mooiste en meest bijzondere schelpen. Jij kunt ondertussen genieten van een massage op het strand.

Geniet van verse vis in het plaatselijke eettentje. Hier kun je gemakkelijk je auto parkeren én nog een leuke bijkomstigheid: als je bij dit restaurant wat eet of drinkt, zijn de parasols, ligbedden en douche gratis!

mooiste stranden Bali,Alila ManggisEén van onze favoriete hotels in de omgeving van White Beach is Alila Manggis. In dit hotel, dat op zo’n 20 minuten rijden ligt, kun je genieten van Balinese gastvrijheid en een hoop luxe.

Combineer je strandvakantie Bali met het beste van Zuid-Bali en je zult voldaan terugkeren; wat een mooie stranden! Wil jij het liefst morgen al vertrekken? Bekijk onze last minute vakanties naar Bali.

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *