Mooiste Ionische Eilanden

Op een rijtje! De mooiste Ionische Eilanden

Als je een van de Ionische Eilanden bezoekt, vergeet je haast dat je je toch écht op Griekse grond begeeft en niet stiekem ergens in de Caraïben. Het water is hier net zo blauw/groen; een flink contrast met bijvoorbeeld de Zuid-Egeïsche Eilanden. Dit is slechts één van de redenen waarom wij fan zijn van de eilandengroep.

Ionische Eilanden in een vogelvlucht

Wist je dat de Ionische Eilanden, een eilandengroep in Griekenland, ook wel Eptanissa wordt genoemd? Letterlijk betekent dit zeven eilanden, wat best apart is; er behoren namelijk 12 eilanden tot de groep.

Ergens schuilt er overigens wel een kern van waarheid in; zeven van de twaalf eilanden zijn het dichtst bevolkt. Dit zijn Corfu, Lefkas, Zakynthos, Kefalonia, Ithaka, Paxos en Kythira. Naar de eerste vier van deze Ionische Eilanden bieden we vakanties aan.

Tijd om deze mooiste Ionische Eilanden aan je voor te stellen én je daarbij een pareltje van een hoteltip te geven. Aan jou de zware last om een keuze te maken. We wensen je vast veel succes!

Kefalonia

Mooiste Ionische Eilanden: KefaloniaMet een oppervlakte van ca. 780 km² is Kefalonia het grootste van de Ionische eilanden. Naast dat het het grootste eiland is, is het ook het meest bergachtige eiland van de archipel. De bergen en heuvels strekken zich tot hoogtes van 1.100 meter uit over het eiland.

Maar wie denkt dat Kefalonia alleen een walhalla is voor natuur- en bergliefhebbers komt hier nog voor een verrassing te staan. Het eiland is namelijk veel meer dan dat. Het is bijvoorbeeld óók een strandparadijs. En dat is niet zo gek als je je bedenkt dat het Ionische eiland over meer dan 254 km aan kustlijn beschikt. Een van de mooiste stranden van Kefalonia is zonder twijfel Myrtos Beach.

Griekenland & cultuur gaan vaak hand in hand en dat geldt ook wanneer je op Kefalonia bent. De hoofdstad Argostoli is een walhalla voor cultuurliefhebbers en in de traditionele dorpen – veelal gevestigd in de berggebieden – krijg je een kijkje in het lokale leven.

Apollonion Asterias Resort & Spa, KefaloniaVoor een op-en-top luxe vakantie op Kefalonia tippen we graag Apollonion Asterias Resort & Spa. Na een dagje sightseeing kun je hier rekenen op een zwembad, meerdere restaurants en stijlvolle kamers. Het strand ligt op loopafstand.

Corfu

Mooiste Ionische Eilanden: CorfuKefalonia mag dan het grootste eiland zijn, Corfu is een stuk bekender en populairder onder Nederlandse vakantiegangers. Dit dankt het eiland met name aan de ideale mix van zon en een enorm rijke geschiedenis als je deze vergelijkt met Kefalonia. Groen is het ook zeker; het binnenland wordt gekenmerkt door miljoenen olijfbomen, cipressen en sinaasappel- en notenbomen.

Voor cultuur tippen we je de hoofdstad Corfu-Stad, door de Grieken ook wel Kerkyra of Kerkira genoemd. De stad werd al in de 8e eeuw voor Christus gesticht. En zoveel eeuwen later vind je er dan nog altijd overblijfselen die eeuwenoud zijn. Je ziet overigens met name de Venetiaanse invloeden terug.  Breng in elk geval een bezoek aan de Kathedraal van Panagia Spiliotissa, de kerk van St. Spiridon en het Platiteraklooster.

Een dagje cultuur wissel je eenvoudig af met strand. Het leukste is – als je het ons vraagt althans – om een dagje per huurauto of scooter van strand naar strand te hoppen. Want mooie stranden vind je op Corfu zonder meer! En oh ja, neem dan af en toe een omweg en rijd door de schilderachtige dorpjes in het binnenland.

The Royal Grand Hotel, CorfuThe Royal Grand Hotel ligt in het fotogenieke Kanoni. Het strand ligt op loopafstand, maar je kunt ook dobberen in het zoutwaterbad. En dan heb je ook nog eens de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Wij vertrekken met liefde vandaag nog!

Zakynthos

Mooiste Ionische Eilanden: ZakynthosDe afgelopen jaren is Zakynthos als vakantiebestemming in opmars. En dat is niet zo gek! Zodra je op dit eiland landt en naar je hotel rijdt, heb je het vakantiegevoel direct te pakken. Het eiland heeft ook echt alle ingrediënten in huis voor een ultieme relaxvakantie; prachtige baaitjes en stranden, mooie grotten, helderblauw water, lekker eten en tal van bezienswaardigheden.

Het meest zuidelijk gelegen Ionische eiland pronkt overigens op menig ansichtkaart. Dit is te danken aan het bekende Navagio Beach, waar sinds 1980 een scheepswrak ligt. Feitelijk best een lelijk ding met al het roest, maar een immens contrast met het helderblauw water, lichte zand en de imposante bergen erom heen.

Maar Zakynthos is meer dan Navagio Beach. Het eiland herbergt prachtige kleine baaitjes. En ook lange stranden zijn aanwezig. Met aan deze stranden fijne hotels om uit te kiezen. Cultuur? Daarvoor kan je naar de hoofdstad Zakynthos-Stad. De oude stad wordt nog altijd gekenmerkt door de vroegere Italiaanse invloeden. Breng o.a. een bezoek aan het Solomos-plein waar je allerlei Neoklassieke gebouwen vindt, diverse kerken en het Post-Byzantijnse museum.

Zante Sun Hotel, ZakynthosHoud je van een simpel, maar comfortabel hotel? Dan is Zante Sun Hotel een ideale verblijfsplek op Zakynthos. Het heeft een rustige ligging, maar beschikt over o.a. een mooi zwembad. Je kunt hier o.b.v. all inclusive verblijven!

Lefkas

Mooiste Ionische Eilanden: LefkasMinder bekend, aanzienlijk kleiner, maar niet minder mooi dan bovenstaande Ionische Eilanden, dat is Lefkas. Dit groene eiland wordt middels een landtong verbonden met het vasteland, waardoor het eiland ook nog eens gemakkelijk bereikbaar is.

Lefkas is een eiland met veel gezichten. Indrukwekkende steile rotsen in het westen steken scherp af tegen de glooiende oostkust met gezellige vissersdorpen. Een rijke cultuur vind je er minder; een aardbeving in 1948 verwoestte bijvoorbeeld een groot deel van de hoofdstad, Lefkas-Stad. Toch is dit met dank aan de kleurrijke huisjes wel een must-see tijdens jouw vakantie.

Tegelijkertijd nodigen de vele schone en veilige stranden (de meeste stranden hebben het Blauwe Vlag-keurmerk ontvangen) tot een dagje relaxen of watersporten. En Lefkas is gezegend met mooie stranden waar je u tegen zegt!

Bekijk de mooiste stranden op Lefkas

Red Tower Hotel, LefkasRed Tower Hotel is een fijne keuze voor gezinnen met dank aan de familiekamers. Je kunt er daarnaast rekenen op een riant zwembad. Én er is een shuttleservice naar het nabijgelegen Nidri, waar je restaurants en winkeltjes vindt.

Welk van de Ionische Eilanden heb je nu direct op jouw bucketlist gezet?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *