Leukste badplaatsen Lanzarote

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Lanzarote

Een bizar mooi landschap, dorpjes vol hagelwitte huisjes én levendige badplaatsen; dat is in een vogelvlucht wat je kunt verwachten van het Canarische eiland. Nu nog kiezen waar je verblijft. We helpen je op weg door de leukste badplaatsen op Lanzarote uit te lichten.

Puerto del Carmen

Leukste badplaatsen Lanzarote: Puerto del CarmenPuerto del Carmen leent zich prima voor een ultieme strandvakantie. Deze badplaats heeft verreweg het grootste oppervlakte aan zandstranden. De stranden zijn verspreid over een stuk kust van maar liefst 6 km en ze worden verbonden door de Avenida de Las Playas, een gezellige boulevard.

Je kunt Puerto del Carmen grofweg in twee delen opsplitsen. De rustige oude stad vind je bij de haven Puerto Tinosa. Hier vind je nog de typische Canarische sfeer en maak je op straat een praatje met locals. Vanaf een terrasje aan de haven geniet je van uitzicht op zee en de vulkanische bergen. Bij goed weer zie je zelfs Fuerteventura liggen.

De nieuwe stad is een aaneenschakeling van bars, restaurants, discotheken en nachtclubs. Je vindt er daarnaast tevens het grote winkelcentrum Biosfera Plaza. Overnachten kan in mooie hotels en appartementencomplexen, stuk voor stuk niet hoger dan vier verdiepingen. En dat maakt dat het ondanks de populariteit niet massaal aanvoelt. Hoe fijn?!

Hotel Beatriz Playa & Spa, LanzaroteBij Hotel Beatriz Playa & Spa zijn zon, zee, strand én relaxen prioriteit nummer één. Het hotel ligt direct aan het strand en beschikt over meerdere zwembaden, restaurants en sport- en kinderfaciliteiten. Extra bonus: de all inclusive mogelijkheid!

Playa Blanca

Leukste badplaatsen Lanzarote: Playa BlancaPlaya Blanca is een ook al zo’n fijn voorbeeld van het feit dat toerisme niet ten koste hoeft te gaan van sfeer. Het voormalige vissersdorp in het zuiden van het eiland heeft – ondanks de komst van grote hotels – haar oorspronkelijke charme zoveel mogelijk weten te behouden. Het oorspronkelijk dorp loopt haast naadloos over in het nieuwere en commerciëlere deel, waardoor het gemoedelijk aandoet.

Je hebt daarnaast meerdere stranden binnen handbereik als je in deze badplaats op Lanzarote verblijft. Met dank aan de aanwezigheid van de haven heeft de plaats ook net iets meer flair dan de andere badplaatsen op Lanzarote.

En de omgeving? Playa Blanca strekt zich uit van de beroemde Papagayo stranden tot het Faro Park en vuurtoren Faro de Pechiguera. De Papagayo stranden (een verzameling stranden die in de volksmond ook wel Papagayo Beach wordt genoemd) zijn zonder twijfel het hoogtepunt in de omgeving. Doordat de stranden enkel via onverharde wegen en te voet te bereiken zijn, is het er nog niet mega-druk. Zeker niet in het laagseizoen!

Club Playa Blanca Hotel, LanzaroteBij Club Playa Blanca Hotel beleeft jong & oud een geslaagde vakantie. Je verblijft in een comfortabele bungalow, hebt meerdere zwembaden tot je beschikking en kunt o.b.v. all inclusive boeken. Extra bonus: het waterpark in het zusterhotel!

Costa Teguise

Leukste badplaatsen Lanzarote: Costa TeguiseLuieren aan het strand, waterpret beleven in een aquapark en genieten van lokale tapas aan de boulevard… Wanneer je verblijft in de badplaats Costa Teguise kan je dit alles heel eenvoudig combineren.

Costa Teguise ligt aan de oostkust van Lanzarote en beschikt over meerdere stranden. Het grootste strand is Playa de las Cucharas. Naast dat je hier kunt luieren onder de zon, is het een goede plaats om te (wind)surfen.

Het is daarnaast een fijne uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de hoofdstad Arrecife, bezoek de zondagsmarkt in Teguise of maak kennis met het vulkanische landschap in Nationaal Park Timanfaya.

Los Zocos Impressive LanzaroteJe komt écht niets tekort bij Los Zocos Impressive Lanzarote. Het appartementencomplex biedt talloze zwembaden, faciliteiten voor jong & oud, meerdere restaurants en bars en het strand op loopafstand.

Nog meer leuke badplaatsen op Lanzarote

Bovenstaande badplaatsen op Lanzarote zijn niet de enige opties. We zetten nog een paar fijne exemplaren voor je op een rij. Overweeg deze zeker als je gaat voor een iets kleinschaligere vakantie:

  • Puerto Calero is feitelijk een soort chique buitenwijk van Puerto del Carmen. De badplaats – die op de tekentafel is bedacht en gerealiseerd door ontwerper Luis Ibáñez Magalef – herbergt een dure haven, een autovrije boulevard en chique winkels. Door zich op de high end bezoeker te richten. Is het nooit immens groots geworden, dus ideaal voor als je wat meer rust zoekt.
  • Het is geen badplaats, maar wel een geweldige plaats om te verblijven. Yaiza – in het binnenland van Lanzarote – wordt door veel inwoners en toeristen als een van de mooiste plekken van het eiland gezien. Dit dankt het o.a. aan haar charmante centrum met witte huisjes en groene deuren en kozijnen. En je kunt er ge-wel-dig lokaal eten in een tapasbar uit 1890!
  • Mag je een hoofdstad onder de noemer badplaats schuilen? Ja, in het geval van Arrecife wel; de hoofdstad beschikt namelijk over een fijn zandstrand, waar je tussen de locals kunt zonnen. In het autovrije winkelhart heb je een ruime keuze aan bars, restaurants en winkels en je kunt er ook nog een beetje cultuur snuiven. Veelzijdigheid ten top!

In welk van deze badplaatsen op Lanzarote wil jij verblijven?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *