Vakantie Kusadasi boeken

Kusadasi; een Turkse badplaats vol cultuur

Wie op zoek is naar zon, zee en strand is aan het goede adres in Kusadasi. Maar wie graag meer wilt, komt hier ook niet bedrogen uit. Kusadasi is namelijk meer dan enkel een badplaats. Kijk je mee?

Kusadasi in het kort

Kusadasi wordt door veel mensen gezien als een typisch Turks vakantieoord, waar je eindeloos kunt zonnebaden en onbeperkt kunt eten en drinken met dank aan de vele all inclusive hotels.

Dit is niet onterecht, want dit biedt de badplaats ook. Je vindt er leuke winkels, gezellige terrasjes en restaurants waar ze westerse, maar ook typische Turkse gerechten serveren. Daarnaast heeft Kusadasi een lange, brede boulevard die langs de kust richting de stad loopt. En van het strand kun je met dank aan het fijne klimaat goed gebruik maken.

Toch heeft Kusadasi meer te bieden dan enkel dat, en dan met name in de directe omgeving. Kijk je mee?

Waar te verblijven tijdens een vakantie Kusadasi?

Verblijf in Aqua Fantasy Aquapark & Hotel, KusadasiBen je op zoek naar een vakantie in Kusadasi, dan start jouw zoektocht bij een ruim aanbod aan hotels. Om de keuze wat makkelijker voor je te maken, hebben we onze favorieten voor je op een rij gezet:

  • Appartementencomplex Happy Aparthotel ligt op ca. 2 km van het strand en beschikt over een zwembad met apart kinderbad. In het complex kun je diverse sporten beoefenen, waaronder tafelvoetbal, tafeltennis en darts. Tijdens het hoogseizoen worden er ’s avonds Turkse avonden, poolparties, barbecue-avonden en karaokeshows georganiseerd.
  • Verblijf je liever nabij het strand? Tuntas Family Suites Kusadasi ligt op ca. 400 m van het populaire Ladies Beach. Liever luieren aan het hotelzwembad? Neem plaats op het zonneterras en geniet van de Turkse zon! Het centrum van Kusadasi ligt op ca. 2,5 km afstand, dus je kunt binnen no time de omgeving verkennen.
  • Families met kinderen doen er goed aan om hun vakantie door te brengen in Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa. Dit luxe hotel heeft o.a. een groot aquapark, kinderdisco, speeltuin en miniclub. Voor volwassenen is er een children free relaxpool. Ontspanning vind je tevens in het wellnesscentrum met o.a. een hamam, sauna en stoombad. Wist je dat dit hotel een all inclusive formule hanteert? Hierdoor kun je onbeperkt eten en drinken.

Take a look around

Bezoek Efeze vanuit KusadasiIn de buurt van Kusadasi vind je een aantal bijzondere bezienswaardigheden.

Op nog geen half uur rijden van Kusadasi vind je de stad Efeze. Efeze is een van de best bewaarde Westerse antieke steden en heeft niet zonder reden een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst gekregen. In de stad vind je ruïnes van o.a. de Bibliotheek van Celsus (ooit lagen hier 12.000 perkamentrollen), het theater (dat ooit ruimte bood aan 24.000 bezoekers) en de Tempel van Artemis (een van de grootste tempels die de Grieken ooit gebouwd hebben).

Ca. 180 km landinwaarts vind je de kalksteenplateaus van Pamukkale en de oude stad Hiërapolis. Ook deze twee hebben een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst gekregen. Pamukkale, wat in het Nederlands ‘kasteel van katoen’ betekent, is een van de belangrijkste natuurfenomenen in Turkije. Het kasteel van katoen heeft men te danken de witte terrassen die zijn gevormd door kalk- en koolzuurhoudend water. Dit water stroomde met een temperatuur van ca. 35 graden Celsius uit de bronnen via de terrassen naar beneden, waardoor er nu bijzondere terrassen zijn ontstaan.

En of dat nog niet genoeg is..

Bezoek Bodrum vanuit KusadasiZijn bovenstaande bezienswaardigheden en hotels voor jou nog niet overtuigend genoeg? Wij geven je nog meer redenen waarom Kusadasi de moeite waard is:

  • Niet alleen Pamukkale en Efeze zijn de moeite waard, vanuit Kusasdasi kun je ook gemakkelijk een bezoek brengen aan diverse andere antieke plaatsen als Priene, Miletus en Didyma.
  • In de omgeving vind je meer bekende badplaatsen. Wat dacht je van een dagtrip naar Bodrum of Izmir?
  • Shop ’till you drop. Kusadasi is een Turkse badplaats waar je prima kunt shoppen dankzij het uitgebreide winkelaanbod. Je kunt er exclusieve producten kopen, maar ook slenteren over marktjes met kleding, groente en fruit. Er is voor ieder wat wils!
  • Kusadasi is een van de drukkere cruisehavens van de Middellandse Zee. In de haven kun je uren kijken naar de mooie, dure en decadente schepen die voorbij komen. Of stap óp een boot en maak een trip langs de kust.
  • Voor een dagje waterpret zit je in Kusadasi ook goed; de badplaats beschikt over twee waterparken. Een succes voor jong en oud!

Zin gekregen in zo’n vakantie naar Kusadasi? Bekijk ons voordelige aanbod. Graag binnen nu en zes weken vertrekken? De beschikbare vakanties vind je in ons last minute Kusadasi aanbod.

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

2 thoughts on “Kusadasi; een Turkse badplaats vol cultuur

  1. Vorig jaar voor de eerste keer naar Kusadasi geweest en we hebben dit jaar weer geboekt voor Kusadasi.
    Gaan deze keer meer van de oudheden en bezienswaardigheden bekijken. Tot gauw !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *