Mooiste boutique hotels Griekenland

In stijl! De mooiste boutique hotels in Griekenland

Ben je op zoek naar rust, luxe & kleinschaligheid onder de Griekse zon? Skip de all inclusive hotels en ga voor één van deze mooiste boutique hotels in Griekenland. Succes gegarandeerd!

Boutique hotels, wat zijn dat eigenlijk?

Onder boutique hotels vallen over het algemeen kleinschalige hotels met een max. van 50 kamers. Een groot voordeel hiervan is dat je kunt rekenen op persoonlijke service; je zal zeker niet worden gezien als een nummertje. Wentel je in deze gastvrijheid!

Een ander kenmerk van boutique hotels is dat deze hotels vaak een eigenzinnige en aparte inrichting hebben, met een persoonlijke stijl en unieke sfeer. Geen dertien-in-een-dozijn kamers, maar stuk voor stuk met zorg ingerichte kamers.

Faciliteiten zijn er niet in overvloed zoals bijvoorbeeld wel bij een all inclusive hotel. Maar dat is bewust. Rust staat voorop in boutique hotels! Wat voor faciliteiten je kan verwachten? Veelal een zwembad, wellnessfaciliteiten en culinaire mogelijkheden.

In Turkse en Spaanse zonbestemmingen kan de zoektocht naar een boutique hotel nog flink wat voeten in de aarde hebben. Op de Griekse eilanden daarentegen is er een ruim aanbod aan boutique hotels, ongeacht op welk eiland je zoekt. Om jouw zoektocht helemaal te vereenvoudigen zetten we onze favoriete boutique hotels in Griekenland op een rij. Fijne vakantie alvast!

Casa Cabana Boutique Hotel & Spa (Rhodos)

Hoog op het wensenlijstje bij een groot deel van onze medewerkers; Casa Cabana Boutique Hotel & Spa op Rhodos. Alleen al de plaatjes van dit populaire boutique hotel in Griekenland maken dat je direct je koffer wilt pakken. Zie jij jezelf al helemaal alleen (of met je reisgenoot) liggen aan je eigen zwembad?

Want ja, dat is wat ons betreft het grootste pluspunt van dit kleinschalige hotel; je kunt kiezen voor een kamer met privézwembad. ’s Ochtends trek je je zwemkleding aan, schuif je de pui open en neem je zo een duik in het verkoelende water. Opwarmen doe je vanaf je luxe matras op het terras.

Waarom dit adults only hotel nog meer op jouw bucketlist moet wat ons betreft? Ook als je geen kamer met privézwembad boekt, kun je een verfrissende duik maken. In het zwembad voor algemeen gebruik, dat wordt omringd door luxe cabana’s. En er is een bar waar je drankjes kunt bestellen. In het restaurant kun je o.a. voor het ontbijt terecht.

En dan nog even de ligging. Casa Cabana Boutique Hotel & Spa ligt in de badplaats Faliraki, op steenworp afstand van barretjes en restaurants. Het strand ligt op een kleine 5 minuten lopen. Hoe fijn?!

Boutique hotels Griekenland: Casa Cabana Boutique Hotel & Spa

Indigo Inn Casa (Kreta)

Toegegeven, met zo’n 120 kamers is Indigo Inn Casa eigenlijk geen écht boutique hotel. Maar als je de inrichting ziet, snap je direct waarom dit pareltje tóch op onze lijst met mooiste boutique hotels in Griekenland is beland.

Het hippe hotel op Kreta lijkt net uit een interieurmagazine te komen. In de kamers wordt veel hout, rotan en beton gebruikt en rond de vier zwembaden vind je de mooiste ligbedjes, parasols en tipitentjes.

De ligging van Indigo Inn Casa is al even hip; je verblijft in het centrum van de sfeervolle badplaats Chersonissos. Bereid je voor op een levendige boulevard, leuke terrasjes en een bruisend nachtleven. Het dichtstbijzijnde strand ligt op ca. 400 meter en ook het bruisende Star Beach waar regelmatig bekende dj’s spelen is vlakbij.

Het feest gaat verder in het buffet- en à la carte restaurant; daar koken ze met verse, seizoensgebonden producten. Sluit de dag af op het gezellige terras en je vakantiedag kan niet meer stuk.

En hadden we al gezegd dat dit hotel adults only is? Enkel gasten van 13 jaar of ouder zijn welkom. Bye bye luide baby’s, hallo lekker uitslapen!

Boutique hotels Griekenland: Indigo Inn Casa

Atermono Boutique Resort (Kreta)

Een van onze favoriete pareltjes op Kreta is Atermono Boutique Hotel. Waarom? Dat is zonder twijfel de optelsom van alles wat dit boutique hotel in Griekenland te bieden heeft.

Neem om te beginnen de ‘daktuin’, zoals we het maar zo mooi hebben genoemd. Hier vind je het grote infinity zwembad met rondom ligbedden en parasols. Dé plek om aan jouw kleurtje te werken. Ook vind je er een poolbar voor verkoelende drankjes.

’s Avonds kun je letterlijk onder de sterren eten met dank aan het openlucht restaurant, waar verse producten en lokale gerechten de kaart sieren. De zwoele zomeravond zet je daarna voort bij het haardvuur.

Ook fijn: je kunt kamers met privézwembad boeken en het strand – voor wie liever in zee duikt – ligt op loopafstand. Een dagje eropuit? Atermono Boutique Hotel ligt nabij het gezellige Rethmynon.

Boutique hotels Griekenland: Atermono Boutique Resort

Zante Maris Suites (Zakynthos)

Roep ‘privézwembad’ of ‘swim-up kamer’ en je hebt direct onze aandacht. Vanuit je bed direct het zwembad in rollen, dat is toch het ultieme vakantiegevoel?!? Als dit bij jou ook als muziek in de oren klinkt, dan zit je bij het adults only Zante Maris Suites op Zakynthos helemaal goed. Bij een deel van de kamers kan je zo het water in plonzen.

Daarnaast is er nog een mooi gedeeld zwembad. Groot voordeel: je hoeft geen ‘handdoekje te leggen’ want je deelt dit zwembad maar met zo’n 20 andere kamers. Lekker rustig!

Het valt direct op tijdens het zonnen… het uitzicht! Je verblijft op een heuvel tussen de olijfbomen dus je kan mooi uitkijken op de omgeving. Zin om eropuit te gaan? De veelzijdige badplaats Tsilivi ligt op ca. 1 km. Daarmee heb je dus de perfecte combinatie van luxe, rust én toffe uitstapjes.

Waar je nog meer op kunt rekenen? Een spectaculair ontbijtbuffet, een à la carte restaurant met verse producten en mediterrane specialiteiten, een outdoor fitnessruimte en een gezellige poolbar. Vakantiemodus aan!

Boutique hotels Griekenland: Zante Maris Suites

Nostos Beach Boutique Hotel (Kreta)

Ben jij op zoek naar een boutique hotel in Griekenland dat dichtbij een strand ligt? We tippen Nostos Beach Boutique Hotel op Kreta. Je steekt de weg over en staat al met je voeten in het zand. Huur een ligbedje voor een ontspannen dag onder de Griekse zon, afgewisseld met een verfrissende duik.

Een verfrissende duik kan ook in het hotel zelf, met dank aan het zwembad. Ook daar staan ligbedjes, maar nog rianter zijn de Balinese bedden. Drankje erbij en het vakantiegevoel is wat ons betreft optimaal aanwezig.

Hoort lekker eten voor jou bij het optimale vakantiegevoel? Het restaurant van Nostos Beach Boutique Hotel – waar net als in de rest van het hotel een gemoedelijke sfeer heerst – biedt Griekse, mediterrane en internationale gerechten.

Boutique hotels Griekenland: Nostos Beach Boutique Hotel

Nog meer boutique hotels in Griekenland

Met meer dan 800 (!) kleinschalige hotels is er aan boutique hotels in Griekenland ook geen gebrek. En dan zou het zonde zijn er maar vijf uit te lichten. We hebben dus nog wat bonustips voor je:

  • Het luxueuze Pefki Deluxe Residences in Chalkidiki combineert de vrijheid van een appartement met de zorgeloosheid van een hotel. Ontspan volledig aan het mooie zwembad, ga zonnen op het strand (op 250 meter lopen!) of verken het gezellige Pefkochori.
  • Zijn kleinschaligheid, zon, rust, Griekse gastvrijheid en adults only de sleutelwoorden van jouw perfecte vakantie? Dan ben je aan het goede adres bij Cavo Vezal. Dit hotel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire boutique hotels op Zakynthos.
  • Kensho Boutique Hotel & Villas op Mykonos beschikt over riante kamers en suites met (naar keuze) een privézwembad of jacuzzi op het terras of balkon. Fine dining staat voorop in het restaurant en in de sunset lounge bestel je de lekkerste fingerfood.
  • Herinneringen creëren, Griekse gastvrijheid, een flinke dosis luxe en een op-en-top ontspannen vakantie. Daar draait het om bij Creta Blue Boutique Hotel & Suites op Kreta.
  • Romantiek ten top bij San Antonio Luxury Hotel & Suites! Dit kleinschalige hotel op Santorini biedt een geweldig infinity zwembad met dito uitzicht, een restaurant voor op-en-top romantische diners en fijne suites. Leg jezelf in de watten door een suite met privéjacuzzi te boeken.

Boutique hotels Griekenland: San Antonio Luxury Hotel & Suites

Welk van deze boutique hotels in Griekenland heb jij nu bovenaan je wensenlijstje gezet?

Bekijk meer boutique hotels in Griekenland

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *