Populaire Egyptische badplaats Hurghada

Onder de loep! Waarom Hurghada de populairste Egyptische badplaats is

Wat ooit een klein en onbekend vissersstadje was, is nu de populairste badplaats aan de Rode Zee. Of je nu komt voor cultuur, watersporten of gewoon een relaxte zonvakantie, Hurghada is the place to be!

Hurghada in een vogelvlucht

Populaire badplaats Egypte; HurghadaHurghada is een Egyptische badplaats. Het heeft een geweldige ligging voor zonliefhebbers; direct aan de Rode Zee. De stad werd gesticht aan het begin van de 20e eeuw. Destijds leefden de inwoners er met name van de visvangst. In de tweede helft van de 20e eeuw werd het eerste hotel gebouwd nadat enkele Engelse, Amerikaanse en Arabische investeerders zeiden dat dit het toeristische centrum van Egypte moest worden. En dat is ze gelukt; het is verreweg de meest populaire badplaats van het land.

Voor een luiervakantie met een flinke dosis zon ben je aan het goede adres in Hurghada. Ook voor luxe overigens, want vier- en vijfsterren hotels zijn hier eerder regel dan uitzondering. Maar voor wie denkt dat je hier niets anders kunt doen dan een week of twee luieren; dit beeld klopt niet.

Hurghada is bijvoorbeeld een populaire bestemming onder duikers en snorkelaars. Je hebt er daarnaast de mogelijkheid om te windsurfen, zeilen en diepzeevissen. Het centrum nodigt uit tot een middagje shoppen of een avondje uitgaan. En ook al verblijf je hoogstwaarschijnlijk o.b.v. all inclusive, ga ook zeker een keer uit eten in een van de lokale restaurantjes om kennis te maken met de Egyptische keuken. Voor een dosis cultuur maak je leuke uitstapjes vanaf je hotel.

Hurghada in kaart gebracht

Hurghada havenOmdat de vele (luxe!) hotels ergens geplaatst moesten worden, strekt Hurghada zich uit over een lengte van ca. 35 km langs de kust. Het is in verschillende gebieden te verdelen, waarbij er een duidelijke scheiding is tussen locals en toeristen.

De lokale bevolking woont in Ahyaa, de kuststrook ten noorden van het centrum. De hotels vind je veelal juist in het zuiden.

Toch kun je je prima mengen tussen de locals. Bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan Dahar, het oudste deel van Hurghada. Hier vind je o.a. de grootste souk van de stad. Slenter door een doolhof van smalle straatjes en proef, ruik en ervaar Egypte!

Het moderne centrum, Sakkala, is minder populair onder de lokale bevolking, maar des te meer onder vakantiegangers. Rondom de nieuwe haven vind je een uitgebreid aanbod aan restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden.

In alle luxe verblijven in Hurghada

Eén van de grootste pluspunten van Hurghada is het ruime hotelaanbod; je vindt er hier meer dan in andere Egyptische badplaatsen zoals Sharm el Sheikh, El Gouna en Marsa Alam. Je kunt rekenen op luxe hotels én in veel gevallen op een all inclusive verblijf. Naar eten en drinken hoef je dan in elk geval niet om te kijken. Je portemonnee laat je veilig in je kluisje liggen.

Hotels in de populaire badplaats HurghadaHet enorme aanbod kan wel tot keuzestress leiden. Tijd om onze populairste hotels op een rij te zetten. Maakt het meteen een stuk eenvoudiger!

  • Ruim 500 beoordelingen en dan bijna een 10 scoren; in Premier Le Reve Hotel & Spa moet je wel de vakantie van je tijd beleven! In alle rust overigens; dit luxe hotel hanteert een adults only formule.
  • Baron Palace Resort is een adembenemend resort met o.a. prachtige zwembaden, goede restaurants en een wellness- en fitnesscentrum. Met dank aan de vele (kinder)faciliteiten is het hotel populair onder Nederlandse families.
  • Sportievelingen opgelet! Bij The Breakers Diving & Surfing Lodge zal je gegarandeerd een actieve vakantie beleven. Met haar ligging direct aan de Rode Zee biedt dit hotel volop watersportmogelijkheden tijdens je verblijf. Klaar om te gaan duiken bijvoorbeeld?

De leukste dagtripjes vanuit Hurghada

Voor wie dus niet de hele vakantie enkel wil zonnen, biedt de omgeving van Hurghada genoeg mogelijkheden voor leuke dagtripjes. We zetten er een aantal voor je op een rij.

Voor wie niet snel zeeziek is, zijn er tal van boottripjes mogelijk. Bijvoorbeeld naar de Giftun- of Towaal eilanden. Je kunt ook met een superjet-boot een bezoek brengen aan Sharm el Sheikh of een tocht maken met een glasbodemboot.

Excursies HurghadaOf maak een jeepsafari, waarbij je niet alleen een bij bedoeïenen op bezoek gaat, maar ook op een kameel kunt rijden en de zonsondergang in de woestijn mee kan maken.

Liever dichter bij je hotel blijven? Boek een stadswandeling in Hurghada, boek een 1.001 nacht avondexcursie met verrassende shows in een kasteel, breng met de kinderen een bezoek aan een van de waterparken of ga parasailen om Hurghada vanuit de lucht te bewonderen.

Vraag bij de reisleiding of het personeel achter de receptie van jouw hotel naar de mogelijkheden en plan jouw vakantie zo vol als je zelf wilt.

Enthousiast geworden over de mogelijkheden? Bekijk ons volledige aanbod naar Hurghada of kies uit een van onze scherpe last minutes.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

11 thoughts on “Onder de loep! Waarom Hurghada de populairste Egyptische badplaats is

  1. Leuk verhaal over Hurghada maar hoe zit het met het koraal en daarmee het onderwater leven, volgens mijn vrouw zou het grotendeels kapot zijn? Zijn er nog steeds veel Russen?
    Met vriendelijke groeten

    1. Ik heb toevallig een aantal fanatieke duikers in de familie. Zo fanatiek dat ze nog elk jaar terug gaan naar Hurghada, omdat het daar zo fijn duiken is. Het is vast niet meer zo ongerept als 30 jaar geleden, maar het blijft een geweldige duikspot.

      En de Russen? Die zie je er aanzienlijk minder dan een aantal jaren geleden. Check ook even de recente reviews als je een hotel op het oog hebt. Dat geeft vaak ook meer informatie.

    2. Bij de Makady bay heb je nog heel mooi koraal ,ja de touristen maken dit grotendeels stuk ,zo Zonde. En Russen die zijn er nu haast niet .

    3. Hallo Johan, leuk hoef juist een reactie van jou te zien. Ik ben in 2011 naar Hurgada geweest en gaan duiken en snorkelen, super mooi koraal gezien. 2023 ga ik weer en dan zal ik ook weer eens naar de zaak komen 🏹 groetjes Saskia (voormalig Archery World)

  2. wij zijn vanaf gisteren terug van een heerlijke vakantie daar de zee is super mooi en resorts ook heerlijke vakantie gehad zeurpieten heb je overal

  3. Hoe is het weer in juni in hurgada? niet te heet? hoeveel graden?
    Welke uitstapjes kan je doen vanut hurgada voor meer cultuur?
    BEDANKT!

    1. Hoewel resultaten uit het verleden natuurlijk geen garantie bieden, geven de statistieken aan dat het in juni max. 34 graden wordt. In juli en augustus ligt dit nog een stukje hoger. We hebben diverse blogs geschreven over Hurghada, je kunt ze hier lezen.

  4. Ik heb de kerstdagen en jaarwisseling in 2018 doorgebracht in Hurghada, geweldige tijd gehad en heerlijke temperaturen gemiddeld 25 graden. En het resort is een absolute aanrader (Arabella Azur) zeer kleinschalig lijkt op een klein Egyptisch dorpje, mooi huisrif voor de deur, ik werd smorgens regelmatig bezocht door 2 dolfijnen die telkens speels om mij heen zwommen.
    Ik heb mijn rijs al geboekt voor 2020 ik vertrek 11 januari voor 10 dagen naar Sharm El Naga, de place to be voor de duiker of snorkelaars.
    Ik ben verslaafd aan dit heerlijke land en zijn vriendelijke bewoners.

    1. Hoi had ik dat eerder geweten had ik ook dit hotel geboekt alleen voor de dolfijnen 🐬 hoe mooi en bijzonder als je dit gegund is 👍

  5. Kan iemand zijn ervaringen delen met mij betreft de temperatuur en zon in februari? Ik begreep dat het dan iets minder warm is…wil nog wel lekker elke dag genieten van de zon en zee strand en zwembad en niet moeten koukleumen 😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *