3x must-see hotspots Berlijn

Hotspots Berlijn: 3x must-sees

Een weekendje Berlijn plannen is niet heel lastig, want er zijn meer dan genoeg hotels te vinden in deze stad en je bent er zo. Geen zorgen over vliegangst of het regelen van een visum, want voor je het weet rijd je deze stad al binnen. Maar hoe dan verder? Wat je ook besluit te doen, sla in elk geval onze onderstaande hotspots in Berlijn niet over.

Mitte, het hartje van Berlijn

3x must-see hotspots Berljin: De DomBerlijn kent geen echt stadscentrum, maar de wijk Mitte is er zeker één die in de buurt komt. Je moet hier wel even goed zoeken, maar als je weet waar je wezen moet is het een geweldig stukje Berlijn om te ontdekken. Er zijn een flink aantal galerijen met ontwerpen van jonge designers en kunstenaars en diverse cafés en restaurants te vinden die een bezoekje waard zijn. Maar voor de echte hotspots in Berlijn? Dan moet je hier in ieder geval zeker geweest zijn:

  • Het Holocaustmonument is een herdenkingsmonument voor de Joden uit de Tweede Wereldoorlog. Het indrukwekkende monument bestaat uit 2.711 betonnen blokken.
  • Restaurant Barcomi’s Deli is enigszins verborgen in een hofje (Sophie-Gips-Höfe, Sophienstraße 21), maar mis hem zeker niet. De eigenaresse bereid hier al jarenlang de meest heerlijke Amerikaanse gerechten voor haar gasten. Het kost je weinig om hier wat te eten, maar het levert je een goede maaltijd en een mooie herinnering op.
  • Do You Read Me? (Auguststraße 28) is de place to be voor boekenwurmen. Of je nu gek bent op boeken over mode, fotografie of muziek of simpelweg van literatuur houdt, in dit boekenwinkeltje vind je het allemaal. Je kunt hier urenlang rondstruinen tussen al het leesvoer.
  • Bezichtig de meest grote en imposante kerk van de stad, de Berlijnse Dom. Tegen een kleine vergoeding kun je deze kerk beklimmen en vervolgens genieten van het mooie uitzicht over de stad. Het orgel dat in de kerk staat wordt gezien als één van de mooiste ter wereld.

De foodmarkten van Berlijn

Ben je heel toevallig in Berlijn op de derde zondag van de maand, dan moet je even je tanden op elkaar zetten. Om de meest gezellige en leuke foodmarkt (Keuzberg) te bezoeken moet je door een aantal spannende straatjes lopen waar ’s middags al wat dronkaards kunnen zitten. Houd in gedachten waar je het voor doet, want het is het helemaal waard. Eenmaal aangekomen kun je er van 10.00 tot 18.00 uur lekkere hapjes, gezonde smoothies en lokaal gebrouwen bieren proeven.

Boek je je stedentrip Berlijn niet in het weekend, maar doordeweeks? Ga dan op donderdag  naar de Street Food Thursday tussen 17.00 en 22.00 uur. Dit is een soort platform voor iedereen die geen restauranteigenaar is, maar er wel de skills voor heeft. Liefde en passie voor eten komen hier bij elkaar, wat zorgt voor een gezellige sfeer en heerlijke gerechten!

Dansen op techno-beats in Berlijn

3x must-see hotspots Berljin: nachtclubToegegeven: je moet van deze muzieksoort houden, maar ook al is het niet volledig jouw smaak; een avond stappen in Berlijn is een indrukwekkende ervaring. Berghain (Am Wriezener Bahnhof) is de meest populaire underground techno-club van de stad. Het deurbeleid is streng; slechts 3 van de 10 mensen komt binnen en wat de regels precies zijn…? Niemand weet het. Trek in elk geval geen hoge hakken aan, dan is de kans groot dat je buiten moet blijven staan.

Een techno-club met een minder streng deurbeleid is Tresor gevestigd in een oude elektriciteitscentrale in Berlijn. Dans door de ondergrondse gangen om in de onderste ruimte te belanden waar de keiharde muziek uit de speakers komt. Waar je precies naar toe moet om een avondje los te gaan in Tresor? Köpenicker Strasse 70!

3x overnachten in Berlijn

Heb je na een lange dag nog energie over, ga dan ook zeker zelf nog even op onderzoek uit. Heb je al je energie al verbruikt, dan is het tijd om naar bed te gaan. Deze hotels in Berlijn zijn in ieder geval aan te raden. Dan kun je er na een goede nachtrust nog een dag Berlijn aan vastplakken.

  • Wil je voordelig overnachten, maar dan wel in een vijfsterren hotel? Doe dat dan bij Lindner Hotel Am Ku’damm, dat gelegen is aan de Kurfurstendamm in Berlijn. Je kunt er ’s ochtends plaatsnemen aan het ontbijtbuffet, er is gratis WiFi beschikbaar en het dichtstbijzijnde metrostation vind je al op ca. 150 meter afstand.
  • Econtel Hotel Berlin Charlottenburg is een goede optie als je minder luxe en een beetje goedkoper wilt overnachten. Dit driesterren hotel bevindt zich op ca. 200 meter van de dichtstbijzijnde metrohalte en ook hier is het mogelijk om te ontbijten. Tegen betaling kun je je auto parkeren in de garage van het hotel.
  • Ons best beoordeelde hotel is Berlijn is Regent Berlin. Dit luxe vijfsterren hotel heeft een prachtige inrichting, vriendelijk personeel en een restaurant met Michelin-ster. Als dat niet optimaal genieten wordt…

Welke van deze drie hotspots in Berlijn heb jij op je to do lijstje geschreven? Of ga je proberen ze allemaal een bezoekje te brengen? Mocht je al in Berlijn zijn geweest dan horen we natuurlijk graag jouw persoonlijke hotspots.

 

OVER DE AUTEUR

Donna

Als online content writer bij dé VakantieDiscounter droom ik elke dag weg bij de mooiste plekjes. Van lange zonvakanties tot aan indrukwekkende stedentrips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *