Familievakantie Zuid-Frankrijk

Familievakantie in Zuid-Frankrijk: de mooiste regio’s op een rij

Een van de populairste bestemmingen binnen Europa voor een familievakantie is Frankrijk. Niet verrassend als je bedenkt dat het een breed aanbod aan zon, zee en strand, sportieve activiteiten en prachtige natuurgebieden heeft. Het is daarnaast ook nog eens goed te bereiken met de auto. Ga je mee?

Een familievakantie binnen handbereik

Frankrijk wint het op het gebied van familievakanties al snel van Zuid-Europese landen als Spanje en Italië. Hoe dit komt? De relatief korte reisafstand. Je laadt je auto vol, alle favoriete speeltjes kunnen mee, en binnen een dag (of twee, als je tussendoor wilt overnachten) ben je op de plaats van bestemming.

Het land van de wijn, stokbrood en kaas kent daarnaast een breed aanbod aan accommodaties; of je je vakantie nu door wilt brengen op de camping of in een luxe vijfsterren hotel, Frankrijk biedt het beiden. Breng je de vakantie dan ook nog eens door in Zuid-Frankrijk dan kun je rekenen op een aangenaam klimaat.

We lichten een aantal regio’s uit zodat je eenvoudig jouw keuze kunt maken voor een familievakantie in Zuid-Frankrijk.

Een actieve familievakantie in Aquitaine

In het zuidwesten van Frankrijk vind je Aquitaine, een regio aan de Atlantische Oceaan die bekend staat bekend om de lange zandstranden, geweldige surfmogelijkheden en gezellige dorpjes.Maak lange fietstochten langs wijngaarden en strijk neer op een van de vele terrasjes.

familievakantie zuid-frankrijk: kanoën in de DordogneEen populair gebied in Aquitaine is de Dordogne, waar je een actieve vakantie kunt beleven met ank aan de aanwezige rivieren. Maak bijvoorbeeld met het hele gezin een mooie kanotocht. En wist je dat het gebied ook wel ‘de regio van de 1.000 kastelen’  wordt genoemd? Je vindt in Dordogne veel cultureel erfgoed. En dan niet alleen kastelen.

Overige aanraders tijdens een familievakantie in Aquitaine zijn een bezoekje aan de Dune de Pilat, met 110 meter de hoogste duin van Europa, of een spetterend dagje in Aqualand. In dit waterpark vind je spannende glijbanen en bubbelbaden om in te relaxen. Nog meer actie vind je in het attractiepark Walibi Aquitaine.

familievakantie zuid-frankrijk, Camping Le Vieux PortWaarom Aquitaine zo populair is voor een familievakantie in Zuid-Frankrijk? Dankzij de kindvriendelijke campings! Verblijf bijvoorbeeld in Camping Le Vieux Port. Neem een duik in het enorme zwembadcomplex en heb geen omkijken naar de kinderen door de gezellige miniclub.

Zien en gezien worden in de Provence-Alpes Côte d’Azur

Familievakantie Zuid-Frankrijk: FréjusIn de regio Provence-Alpes Côte d’Azur, aan de zuidoostkust van Frankrijk, is ook genoeg vertier voor jong en oud. Waar de westkant vooral bekend staat om haar actieve vakanties, kun je in het zuidoosten van Frankrijk zien en gezien worden. Ga paraderen in Saint-Tropez of neem plaats op een terrasje om naar the rich and famous te kijken.

Mooie brede zandstranden vind je bij het kindvriendelijke Fréjus. In deze oude Romeinse badplaats kun je de restanten vinden van een 40 km lang Romeinse aquaduct en een amfitheater dat vroeger plek bood aan ruim 10.000 toeschouwers. Het theater mag door de jaren heen flink beschadigd zijn, je kunt er nog steeds optredens bijwonen.

familievakantie zuid-frankrijk, Camping L'Etoile d'ArgensCamping L’Etoile d’Argens staat bekend om de uitgebreide kinderfaciliteiten, waaronder een animatieprogramma, miniclub en speeltuin. Afkoelen kan in één van de zwembaden. En wat dacht je van een middagje bubbelen in de jacuzzi?

Rijke historie in Languedoc-Roussillon

Ten zuiden van de Provence-Alpes Côte d’Azur vind je de Franse regio Languedoc-Roussillon. Deze regio heeft een rijke historie; diverse monumenten en plaatsen hebben hierdoor een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst gekregen. Eén daarvan is de middeleeuwse stad Carcassonne waar dwars door het midden de Canal du Midi loopt.

Gezinnen met kinderen bezoeken deze regio niet alleen vanwege de cultuur, maar ook dankzij de brede zandstranden met prachtig uitzicht op de Pyreneeën. Over de Pyreneeën gesproken; je kunt hier prima actieve buitenactiviteiten ondernemen. Ook een bezoek aan het buurland Spanje behoort vanuit de Languedoc-Roussillon tot de mogelijkheden. Deze regio ligt namelijk aan de grens bij Spanje.

familievakantie zuid-frankrijk, Yelloh! Village Mer et Soleil Yelloh! Village Mer et Soleil is een viersterren vakantiepark nabij het zandstrand. Plons in het prachtig aquapark met thema’s uit de Griekse mythologie of neem een duik in één van de zwembaden.

Stedentrip met kinderen in Frankrijk

familievakantie Zuid-Frankrijk: CannesWat dacht je van een stedentrip met kinderen? Ga naar het zuiden van Frankrijk en ontdek de stad Cannes, waar je eenvoudig stad en strand kunt combineren.

Net als in Saint Tropez draait het hier om zien en gezien worden, zeker als het jaarlijkse filmfestival plaats vindt. Het centrum herbergt luxe winkels en gezellige terrasjes, waardoor je op het eerste oog niet direct denkt aan een kindvriendelijke vakantie. Maar als jouw kinderen dol zijn op cultuur dan is het wel degelijk een aanrader.

In de oude binnenstad Le Suquet is het heerlijk ronddwalen dankzij de aanwezige kronkelende oude straatjes. Hier kun je o.a. een bezoek brengen aan het middeleeuwse kasteel aan Place de la Castre. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Cannes.

Zijn de kinderen moe geworden van het slenteren door de stad? Sluit je dag af met een bezoek aan het strand. De meeste publieke stranden van Cannes vind je aan de Boulevard du Midi.

familievakantie zuid-frankrijk, Pierre & Vacances Residence Cannes Villa FranciaOp steenworp afstand van het centrum van Cannes vind je Pierre & Vacances Residence Cannes Villa Francia. Dit verzorgde vakantiecomplex, met twee zwembaden, heeft een rustige ligging en beschikt over o.a. een speeltuin.

Wat is jouw favoriete bestemming voor een familievakantie in Zuid-Frankrijk? 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *