Familievriendelijk Menorca, Cala'n Bosch

Cala’n Bosch: een geslaagde familievakantie op Menorca

Op zoek naar een familievakantie onder de Spaanse zon? Bekijk eens de mogelijkheden in Cala’n Bosch op het familievriendelijke eiland Menorca. De stranden zijn geschikt voor kleine kinderen, er zijn familievriendelijke hotels én er zijn leuke parken in de omgeving. En als de kinderen het naar hun zin hebben… juist, dan heb jij ook een goede vakantie!

Cala’n Bosch is een populaire badplaats onder Nederlandse zonliefhebbers. Je vindt de badplaats – met een klein centrum, haventje en stranden – in het zuidwesten van Menorca. In de omgeving vind je diverse interessante bezienswaardigheden.

En het mooiste: je hoeft maar ruim twee uur in het vliegtuig te zitten om hier te komen en het weer is er eigenlijk altijd goed door het mediterrane klimaat. Menorca kent warme en droge zomers van max. 27 °C. Het aantal regendagen per jaar is uitzonderlijk laag.

Veilig spelen op het strand

Veiligheid staat voorop, ook op vakantie. De stranden die Cala’n Bosch rijk is, lopen langzaam af in zee. Een geruststelling voor ouders. De baaien liggen daarnaast beschut. Geen vervelende wind en minder snel verbrande ruggetjes, al blijft goed smeren altijd een must. Comfortabel genieten van de Spaanse zon? Op de stranden zijn ligbedden en parasols te huur.

Het leukste waterpark van Menorca

Op slechts een paar minuten lopen van de haven van Cala’n Bosch ligt misschien wel het leukste waterpark van Menorca, Aquarock Menorca. Roetsj van geweldige glijbanen of ga de strijd met de golfen aan in het golfslagbad. Voor kleinere kinderen is er een waterspeelplaats en mocht je al het water even zat zijn, dan heb je er ook nog de mogelijkheid om te karten of trampoline te springen.

De beste familievriendelijke hotels

Familievriendelijk Menorca; hotels in Cala'n BoschOp zoek naar een hotel met apart kinderbad of een miniclub? De hotels op Menorca, en dus ook in Cala’n Bosch, komen graag tegemoet aan deze wensen. We selecteerden – om je het zoeken nog makkelijker te maken – onze meest populaire familievriendelijke hotels in de badplaats:

  • Kind is zeker koning in Hotel Zafiro Menorca! Je vindt er een miniclub, (water)speeltoestellen en een zwembad met piratenschip en glijbanen. Je verblijft in een ruim familie-appartement en hebt de mogelijkheid om grenzeloos te eten en drinken met dank aan de all inclusive formule.
  • AluaSun Lago Park is een kleinschalig en eenvoudig complex met vooral een geweldige ligging; op loopafstand van het centrum van Cala’n Bosch én om de hoek van het supergave waterpark Aquarock. Het complex zelf beschikt over een geïntegreerd kinderbad en een miniclub. Regelmatig kunnen de kleintjes losgaan in de minidisco.

De leukste uitstapjes voor het hele gezin

Wist je dat in de zee rondom Cala’n Bosch wilde dolfijnen zwemmen? Vanuit de haven worden diverse dolfijnenexcursies aangeboden, zodat je deze ook echt kunt spotten. Ook leuk zijn trouwens rondvaarten met een glasbodemboot. Op deze manier kunnen kinderen kennismaken met de onderwaterwereld van Menorca. Naast de vele kleurrijke vissen zou er maar zomaar een schildpad voorbij kunnen zwemmen.

Zijn jullie actieve vakantiegangers en gaan er al wat oudere kinderen mee? Beklim dan de hoogste berg van Menorca, Monte Toro. De 350 m hoge top is het hoogste punt van Menorca; een geweldig uitzicht gegarandeerd. Trakteer jezelf na afloop in het plaatje El Mercadel op een van de plaatselijke specialiteitengebakjes, amargo of crespell.

Op ca. 1 uur rijden vanaf Cala’n Bosch vind je de grootste plaats van het eiland, Máhon. Deze stad is een aanrader als je je kinderen kennis wilt laten maken met een stukje cultuur van het eiland. In de oude binnenstad vind je een breed aanbod aan historische gebouwen, waaronder het 18e eeuwse stadhuis en de Santa Maria kerk. Of bekijk de resten van de 14e eeuwse poort aan de Pont de Sant Roc. In de haven vind je nog resten van het Sant Felip kasteel.

Familievriendelijk Menorca, CiutadellaIs Máhon je te ver weg? Op ca. 15 minuten rijden vanaf Cala’n Bosch vind je het kleinere Ciutadella. In de oude binnenstad vind je een 13e eeuwse kathedraal en het stadhuis dat vroeger dienst deed als koninklijk paleis. Het voetgangersgebied herbergt prachtige fonteinen en binnenplaatsen. Erg gezellig is de haven met een breed aanbod aan winkels, restaurants en bars.

Spannend is een uitje naar Calas Coves zeker! In de grotten aan de kust liggen graven uit de Brons- en IJzertijd. In de baaien rondom kun je snorkelen en op zoek gaan naar kleurrijke vissen, octopussen en andere onderwaterbewoners.

Zie jij zo’n familievriendelijke vakantie in Cala’n Bosch wel zitten na het lezen van dit reisartikel? Bekijk snel ons volledige aanbod en boek die vakantie!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *