Doen op Bali

13 waanzinnige dingen om te doen op Bali

Met dank aan voordelige vluchttarieven is Bali de afgelopen jaren enorm populair geworden onder Nederlanders. Een weekje relaxen op zonovergoten stranden is hiermee opeens meer dan betaalbaar. Maar je kunt er meer dan enkel relaxen. Kijk je mee wat je allemaal kunt doen op Bali?

1. Ga op zoek naar een verlaten strand

Hoe mooi de stranden bij het populaire Seminyak en Kuta ook zijn, ze zijn wel populair en levendig. Houd een taxi aan of huur een scootertje en ga op zoek naar verlaten strandjes. Neem drinken mee, want van de barretjes moet je het hier natuurlijk niet hebben.

Mede door de 500 treden die je naar beneden moet lopen, is Green Bowl Beach een plek om in alle rust te genieten van de Balinese zon. Het heeft alles wat een bountystrand hoort te hebben; azuurblauw, helder zeewater en hagelwit zand.

2. Bekijk de mooiste zonsondergang vanaf La Plancha

Doen op Bali: zonsondergang SeminyakAan de westkust van het eiland, met in het bijzonder in Seminyak, kun je ’s avonds genieten van de mooiste zonsondergangen. Dé plek hiervoor is La Plancha.

Deze bar aan het strand wordt gedomineerd door kleurrijke zitzakken en parasols en er worden fantastische cocktails geschonken. Vanaf een uur of vijf kun je op veel dagen rekenen op live muziek.

Leuk: ondanks de populariteit is het een relatief goedkope strandtent gebleven. Houd je mooi wat budget over voor onderstaande activiteiten.

3. Verblijf in (of breng een bezoek aan) Ubud

Waar het in Seminyak en Kuta allemaal draait om zon, zee, strand & cocktails is Ubud de plek om kennis te maken met de rustige kant van het eiland. Het is niet voor niets dat Eat, Love, Pray hier deels werd opgenomen.

Ubud en de omliggende plaatsen worden gekenmerkt door groene rijstvelden en mooie regenwouden. In o.a. Monkey Forest lopen aapjes rond en je kunt mooie tempels spotten in het gebied. Breng o.a. een bezoek aan Gunung Kawi, Goa Gajah en de tempel Pura Dalem Agung Padantegal.

Doen op Bali: Maya Ubud Resort & SpaVerblijf in Maya Ubud Resort & Spa en ervaar Ubud zoals het echt is! Dit hotel in Balinese stijl kijkt uit over de groene rijstvelden en het regenwoud. Dat wordt genieten vanuit het infinity zwembad.

4. Beklim de Mount Agung

Doen op Bali: vulkaan beklimmenMet een hoogte van maar liefst 3.100 meter (en daarmee de hoogste berg van het Indonesische eiland) staat je een flinke uitdaging te wachten als je Mount Agung wilt beklimmen.

De laatste keer dat de vulkaan uitbarstte was in 1965. Sindsdien mag het stil zijn, maar de berg wordt nauw in de gaten gehouden. Er zijn vermoedens dat het wel weer eens kan gebeuren. En dat maakt de tocht nog spectaculairder!

De hike is echter sowieso spectaculair en een flinke uitdaging te noemen. Maar als je na zo’n 4-5 uur bovenaan staat, ben je vergeten hoe erg je hebt afgezien. Zeker als je ’s nachts vertrekt en getuige bent van een geweldige zonsopgang.

5. Leer surfen

Hoewel Bali niet direct een naam heeft als surfersparadijs wordt er wel heel veel gesurft. Het water is warm, huren van materiaal is goedkoop en voor beginners is het fijn dat het water op veel plekken kalm is. In Kuta, Seminyak en Legian ben je o.a. aan het goede adres!

6. Omarm de cultuur

Ondanks de toename van het toerisme de afgelopen jaren doen de locals er alles aan om hun tradities en culturele bezienswaardigheden in tact te houden. Cultuur vind je er in de vorm van bijv. de vele tempels, maar het is ook leuk om een Balinese dansavond bij te wonen.

7. Overnacht in paradijselijke hotels

Doen op Bali: hotelsHet afgelopen jaar hebben we flink wat hotels op Bali aan ons aanbod mogen toevoegen. En daar zitten een aantal mooie pareltjes bij. Als je naar een van deze hotels gaat, zijn we stiekem zelfs enorm jaloers:

  • Dit jaar geopend en nu al een van onze toppers op Bali, het luxe Artotel Sanur. Geniet vanaf het zwembad op het dakterras van een geweldig uitzicht over de omgeving en laat je in de watten leggen in het wellnesscentrum.
  • Ook een verblijf in Ibis Bali Legian Street staat garant voor een paradijselijke vakantie op Bali! Geniet van het prachtige uitzicht vanaf het dakterras of neem een verfrissende duik in het zwembad. Daarnaast kun je gebruik maken van gratis WiFi en loop je binnen no time naar het strand.
  • Midden in het levendige centrum van Kuta en op loopafstand van het strand vind je het luxe Hard Rock Hotel Bali. Geniet van een fantastische vakantie dankzij de aanwezigheid van het geweldige zwemparadijs met glijbanen en de hippe cabana’s. Have a Rockin’ Stay!

8. Huur een scooter of regel een privé chauffeur

Doen op Bali: scooter hurenDe beste manier om Bali te ontdekken is per scooter. Het is enorm goedkoop (ca. € 5,- per dag) en de benzineprijs is een lachertje. Je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en je ziet veel meer dan vanuit de taxi.

Houd er wel rekening mee dat de Balinezen rijden als gekken; regels worden nauwelijks opgevolgd. Dat vereist een hoge dosis concentratie en aanpassingsvermogen.

Durf je het toch niet aan, huur dan een privé chauffeur in. Deze is gewend aan de chaos. En voor ca. € 30,- rijdt hij je de hele dag rond.

9. Maak een fietstocht door Ubud

Stap op de fiets. Met name Ubud (en de omgeving) staat bekend als fietswalhalla. Er worden diverse tours aangeboden, waarbij je de kleine dorpjes bezoekt en vanaf mooie uitzichtpunten geniet van het geweldige landschap. Ook staan er bij veel tours koffieplantages op het programma en leidt de route je in veel gevallen langs mooie tempels.

10. Neem een kijkje bij de mooiste watervallen

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Bali; naast rijstvelden en regenwouden vind je er diverse mooie watervallen. Gitgit is de hoogste en meest bekende waterval van het eiland, maar tevens de drukste. Een goed alternatief is de Tegenungan waterval nabij Ubud. ’s Ochtends is de waterval op zijn mooist en hoef je hem met minder mensen te delen.

11. Volg een kookles

Kookworkshops worden, in welke badplaats je ook verblijft, in groten getale aangeboden op Bali. Leuk, want zo maak je niet alleen kennis met de lokale keuken, maar kun je ook thuis nog regelmatig met smaak nagenieten van je vakantie.

Typische Balinese specialiteiten zijn babi guling (geroosterd speenvarken met kruiden, peper en rijst) en bebek betutu (eend in bananenbladeren).

12. Laat je masseren voor een appel en een ei

Doen op Bali: massage op het strandDacht je dat je in Thailand goedkoop kunt genieten van een massage? In Bali is dit misschien nog wel goedkoper. Een fullbody massage voor € 5,- kan prima. Praktisch op elke hoek van de straat worden massages aangeboden, maar het ultieme vakantieplaatje is toch wel die van een massage op het strand. Geniet ervan!

13. Ga snorkelen rond de Gili-eilanden

Op zo’n 1,5 tot 2 uur varen vanaf Bali vind je de Gili-eilanden, bestaande uit Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Hoewel elk eiland zo haar eigen charme heeft (van feesteiland tot bijna uitgestorven), hebben ze één ding gemeen: de wateren rondom elk eiland nodigen uit tot een dagje snorkelen of duiken. Je vindt er de mooiste koraalriffen.

Hebben we jou overtuigd en boek je het liefst meteen een retourtje (en een fijn hotel!) op Bali? Bekijk ons uitgebreide aanbod. We wensen je vast een fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “13 waanzinnige dingen om te doen op Bali

  1. Extra tip bij punt 10: de Sekumpul waterval is schitterend! Hij ligt wat verder afgelegen van andere toeristische plekken, maar het is de uurtjes in de auto of op de scooter echt waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *