Ayia Napa, Cyprus

Ayia Napa: dé strandbestemming van Cyprus

Denk jij bij Cyprus in eerste instantie aan cultuur en natuur? Stop! Ja, het eiland is een walhalla voor cultuurliefhebber en ja, in het binnenland vind je een flinke dosis natuur. Maar wist je dat het ook een echte strandbestemming is? Tijd om dé strandbestemming van Cyprus, Ayia Napa, onder de loep te nemen.

Langs de gehele kust van Cyprus vind je mooie stranden, maar in het zuid-oosten nabij Ayia Napa liggen toch echt wel de allermooiste stranden. Wit zand steekt fel af tegen het helderblauwe water. Genieten van dit tafereel doe je vanuit een van de strandtenten waar cocktails en andere verfrissende drankjes rijkelijk worden geschonken.

Ayia Napa in een vogelvlucht

Ayia Napa, CyprusDe zuid-oostelijke badplaats Ayia Napa is de afgelopen decennia in een rap temp uitgegroeid van een klein vissersdorpje tot een bruisende badplaats met winkeltjes, restaurants, bars én lange goudgele stranden. Of je nog wat terugziet van de authenticiteit? Ja, de kleurrijke vissersbootjes in de haven doen hier o.a. aan herinneren.

Watersporters kunnen hun hart ophalen op de vele stranden die van alle benodigde faciliteiten voor een ontspannen dagje in de zon zijn voorzien. En als je wilt kun je rondom Ayia Napa ook nog een dosis cultuur vinden.

De bekendste stranden van Ayia Napa

Aan stranden geen gebrek in en rondom Ayia Napa; Nissi Beach, Protaras Beach, Konnos Bay en Grecian Bay zijn slechts enkele voorbeelden. Deze stranden beschikken vrijwel allemaal over ligbedden en strandtentjes voor een verkoelend drankje.

In het kort wat je van deze stranden kunt verwachten:

  • Nissi Beach is het meest bekende strand van Ayia Napa. Met dank aan de vele watersportmogelijkheden (denk hierbij aan jetskiën, parasailen of een rondje op de bananenboot) en de feesten die er in de zomer worden gegeven, is het strand populair onder jongeren.
  • Minder bekend dan Nissi Beach, maar niet minder geliefd is Protaras Beach. Ook aan dit strand genoeg faciliteiten voor jong en oud. Het strand is o.a. toegankelijk voor mindervaliden en met dank aan het langzaam in zee aflopende strand is het ook nog eens veilig voor kinderen.
  • Konnos Bay wordt gezien als een van de mooiere stranden van Cyprus. Het is nog niet zo bekend onder jongeren en dat maakt dat het meer haar authentieke karakter heeft weten te behouden dan de andere stranden.
  • Zo’n 2 km ten oosten van het centrum vind je het relatief kleine Grecian Bay. Het strand ligt tegen de haven aan en wordt omringd door restaurants en snackbars. Het is een erg populair strand onder gezinnen doordat het strand bestaat uit zand en schelpje en het – net als Protaras Bay – langzaam in zee afloopt.

Ayia Napa, het Ibiza van Cyprus

Wil jij het klokje rond vieren tijdens jouw vakantie op Cyprus? Geen probleem in Ayia Napa. De badplaats kent een bruisend uitgaansleven en wordt daardoor ook wel het Ibiza van Cyprus genoemd.

Het uitgaanscentrum wordt gekenmerkt door talloze restaurants, Ierse pubs en trendy clubs. Aan Nissi Beach worden gedurende de zomer talloze optredens gegeven van DJ’s. Met je voeten in het zand genieten van de beste muziek.


Als je met je gezin naar Ayia Napa gaat hoef je geen laste te hebben van het feestgedruis. Het uitgaanscentrum ligt apart van de rest van het centrum. Een kwestie van in het goede deel verblijven.

Wat biedt Ayia Napa nog meer?

Ayia Napa Cyprus, kloosterAan mooie stranden geen gebrek in Ayia Napa. Maar je vindt er ook cultuur! Zo vind je in het centrum een oud klooster. Onbekend is wanneer deze is gebouwd, maar men vermoed in de 15 eeuw. Het Klooster van Ayia Napa beschikt over een mooie binnenplaats met fontein.

Met het hele gezin op vakantie in Ayia Napa of op zoek naar een leuk dagje uit voor een vriendengroep? In Waterworld Aquapark vind je toffe waterattracties en supersnelle glijbanen.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Cape Greco, een natuurgebied langs de grillige kustlijn met ruige rotsformaties tussen Ayia Napa en Protaras. In het voorjaar is het hier rijkelijk gekleurd door de vele planten en bloemen. Je vindt er negen wandelroutes voor actieve vakantiegangers.

Top 3 meest geboekte hotels in Ayia Napa

Zie jij zo’n zonovergoten vakantie in Ayia Napa wel zitten? Dit zijn onze meest geboekte hotels in de Cypriotische badplaats. Aan jou de keuze!

  1. TUI Blue Atlantica Aeneas Resort, een luxe hotel dat onderdeel is van de op Cyprus populaire en bekende hotelketen Atlantica, ligt op slechts 5 minuten lopen van het bekende Nissi Beach. Naast veel strandplezier beleven vakantiegangers hier een topvakantie dankzij het hoge serviceniveau, luxe kamers en een uitgebreide keuze aan faciliteiten. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om all inclusive te verblijven.
  2. Limanaki Beach Hotel is dankzij haar ligging (direct aan het strand en met uitzicht op de gezellige vissershaven), moderne kamers en familievriendelijke faciliteiten al tijden een topper binnen ons assortiment.
  3. De directe ligging aan het strand, gratis WiFi, een terras met een schitterend uitzicht en genoeg bezienswaardigheden in de omgeving; het zijn slechts enkele van de vele pluspunten van Grecian Sands Hotel.

Veel plezier in Ayia Napa! Laat je ons even weten hoe het was?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *