Kustlijn Albufeira, badplaats in de Algarve (Portugal)

Albufeira: de grootste badplaats van de Algarve

Als je op zoek bent naar een veelzijdige zonvakantie dan zit je in het Portugese Albufeira goed. Actie, cultuur, ontspanning, zon, watersport, uitgaan… het gaat hier hand-in-hand met elkaar samen. Hier kun je je vakantie invullen zoals jij dat wilt!

Over de Algarve

Portugal is opgedeeld in districten, maar tot 1976 bestond dit land uit elf provincies. De Algarve is de zuidelijkste van deze voormalige provincies en het wordt in het zuiden en westen omgeven door de Atlantische Oceaan.

Waar de naam Algarve vandaan komt? De naam Algarve stamt uit de tijd van de Moorse bezetting van het Iberisch Schiereiland, een deel van Europa dat zich ten zuiden van de Pyreneeën bevindt. Tijdens deze bezetting werd de streek Al-Gharb al-Ândalus genoemd, ofwel ten westen van Andalusië. Al-Gharb (westen) is gebleven en uiteindelijk Algarve geworden.

De streek dankt haar huidige populariteit aan de badplaats Albufeira. Niet alleen is dit de grootste plaats van de streek (en het land!), het is ook nog eens de meest levendige. Tijd om er een kijkje te nemen!

De twee kanten van de badplaats

Uizticht over het strand van Albufeira (Algarve, Portugal)Albufeira bestaat uit twee gedeeltes: het oude en het nieuwe centrum. In het oude gedeelte loop je door smalle, autovrije straten langs leuke winkels en gezellige restaurants en bars. In het nieuwe gedeelte, Praia da Oura, bevindt zich de wereldberoemde Strip, een lange straat vol uitgaansgelegenheden.

Bezienswaardigheden in de beider delen en rondom Albufeira zijn er ook meer dan genoeg. Om je een idee te geven van de veelzijdigheid van Albufeira, hebben we de hotspots van Albufeira voor jou op een rijtje gezet!

Badplaats Algarve Albufeira, Paladim & Alagoa Mar HotelsPrecies tussen het oude & nieuwe gedeelte verblijven? Kies voor Paladim & Alagoa Mar Hotel. Als klap op de vuurpijl ligt het strand ook nog eens op loopafstand én kun je een duik nemen in het zwembad.

Walhalla voor zonaanbidders

In de omgeving van Albufeira zijn meerdere stranden waar je naartoe kunt gaan, van superrustig tot enorm levendig. Maar naar welk strand je ook gaat, je wordt sowieso getrakteerd op een goudgeel zandstrand en helderblauw water. En met een beetje mazzel ook nog op grillige rotsformaties, die je op elke ansichtkaart van Albufeira terugvindt.

Wist je overigens dat de zon in Albufeira gemiddeld meer dan 300 dagen per jaar schijnt, met in de zomer zelfs 95% kans op zon? Die baaitjes kun je goed gebruiken om tussen het zonnen door af te koelen.

Een kleine selecte uit de vele stranden:

  • Houd je van duiken, kom dan naar Praia da Oura. Hier vind je een duikschool waar niet alleen gevorderden, maar ook beginners welkom zijn. Snorkelen is ook mogelijk.
  • Bij Praia da Galé komen veel mensen jet- en waterskiën.
  • Aan de Praia da Falésia staat een stevige wind die ervoor zorgt dat veel windsurfers hiernaartoe komen. Parasailers komen ook graag naar dit strand, de stevige wind is immers ook voor hen gunstig.
Badplaats Algarve Albufeira, Auramar Beach ResortDe Algarve ontdekken? Dat kan prima vanuit Auramar Beach Resort. Je hebt het strand voor de deur en prima faciliteiten voor jong en oud bij de hand. Wat dacht je bijv. van een afwisselend animatieprogramma en diverse sport- en relaxmogelijkheden?

Uitgaan op The Strip

Deze twee kilometer lange straat is het Las Vegas van Portugal, maar dan met een stuk minder gokhallen. In het nieuwe centrum van Albufeira vind je ontelbaar veel bars, restaurants, clubs, cafés en discotheken. Enkele uitgaansgelegenheden op The Strip zijn La Bamba, Liberto’s en Kiss. Ga ook zeker naar Kadoc Club, een zeer populaire discotheek net buiten Albufeira.

Ook in het oude centrum van Albufeira kun je je ’s avonds en ’s nachts goed vermaken. Je vindt hier een aantal gezellige kroegen, en natuurlijk mag ook een Hollands feestcafé niet ontbreken in een badplaats die zo populair is onder Nederlanders.

En hoe zit het met cultuur in Albufeira?

badplaats albufeira portugalNaast luieren op het strand en het nachtleven onveilig maken, kun je in Albufeira ook veel culturele uitstapjes ondernemen. Bezoek in elk geval deze drie must sees:

  • Ontdek de verborgen grotten en tunnels van Albufeira. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Ponte Grande, Cova do Xorino of Penedo de Peneco.
  • In 1755 werd een parochiekerk tijdens een aardbeving compleet verwoest. Ter vervanging van deze kerk werd in de tweede helft van de 18e eeuw de Igreja da Matriz gebouwd. Met name de imposante klokkentoren is een bezienswaardigheid op zich.
  • Terug in de tijd? In het Museu Arqueológico kun je een aantal bijzondere voorwerpen bewonderen, waaronder Romeinse oorbellen en een Visigotische wijnbeker van aardewerk uit de 7e eeuw.

Enthousiast geworden? Bekijk snel de mogelijkheden voor een vakantie naar Albufeira. Ben je er al eens geweest, dan zijn jouw aanvullende tips natuurlijk van harte welkom.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *