Bucketlist Bali

8 redenen waarom Bali op jouw bucketlist hoort

De afgelopen jaren is Bali uitgegroeid tot een enorm populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Wij snappen wel waarom! Een reis naar het Indonesische eiland staat garant voor een paradijselijke ervaring. Wij geven je acht redenen waarom Bali niet op jouw bucketlist mag ontbreken. Kijk je mee?

1. Indrukwekkende natuur

Redenen bali bucketlist Bali, rijstveldenOp Bali kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. De natuur op het eiland is schitterend en erg divers! Je kunt er bijvoorbeeld uitgestrekte rijstvelden en plantages bewonderen. Vergeet je camera niet, want deze groene vlaktes zijn erg fotogeniek.

Ook vind je immense watervallen op het eiland. De 35 meter hoge Gigit waterval, in het noorden van eiland, is bijvoorbeeld een aanrader om te bezoeken. Het is de bekendste waterval van Bali en daardoor kan het er soms druk zijn. Iets meer rust vind je bij de Tegenungang waterval.

Voor nog meer natuurschoon kun je terecht in Nationaal Park West-Bali. Het park heeft een oppervlakte van maar liefst 190 kmJe kunt hier prachtige savannes en regenwouden bewonderen. Ook staan er uitgedoofde vulkanen, waarvan de grootste 1.412 meter hoog is. Indrukwekkend!

Een andere aanrader om te bezoeken is één van de Monkey Forests. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je in deze bossen apen spotten. Tropischer kan haast niet! En heb je er altijd al van gedroomd om met dolfijnen te zwemmen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

2. Interessante cultuur

Bali beschikt over verschillende culturele pareltjes. De stad Ubud wordt gezien als hét culturele centrum van het eiland. Slenter door de smalle straatjes, sla je slag bij de winkeltjes en neem plaats in één van de hippe restaurantjes. Je kijkt hier je ogen uit!

Hoewel Bali geen groot eiland is (wist je dat het ruim zeven keer in Nederland past?), beschikt het over veel verschillende tempels. In deze indrukwekkende gebouwen leer je meer over de historie van het eiland, maar zie je ook hoe tradities tegenwoordig nog in stand worden gehouden. De tempels liggen verspreid over Bali, dus je zult er gegarandeerd een paar tegenkomen tijdens jouw vakantie!

3. De prachtigste stranden

Bucketlist redenen Bali, strandOp Bali kun je rekenen op flink wat zonuren. Met een gemiddelde temperatuur van ca. 30 , weet je zeker dat je zult genieten van warm weer.

Het ultieme vakantiegevoel ervaren kan op één van de vele stranden van het eiland. Ga naar de badplaats Kuta als je na je stranddag wilt genieten van een prachtige zonsondergang met een mooie gekleurde lucht! Wil je liever ergens anders van de zon genieten? Doordat Bali niet groot is, hoef je niet lang te reizen om een strand te vinden dat bij jou past. Witte stranden of een kustlijn die bedekt is met vulkanisch zwart lavasteen… Je komt ze allemaal tegen!

Waar je het beste een strandvakantie op Bali kan doorbrengen? We schreven er eerder een uitgebreid artikel over.

4. Helemaal tot rust komen

Ben je toe aan rust? Ga dan naar Bali en kom als herboren terug! Op veel plekken vind je massagesalons, waar je jezelf helemaal in de watten laat leggen tijdens een Balinese massage. Ultiem ontspannen!

Ook kun je op veel plekken een yogales volgen. Je komt op dus Bali gegarandeerd af van eventuele stress en keert helemaal zen weer terug naar huis. Dat willen we toch allemaal!

5. De enorm goedkope prijzen

Bucketlist redenen Bali, etenWil je graag reizen naar een tropische vakantiebestemming die geen zeer doet in je portemonnee? Ook dan ben je op Bali aan het juiste adres! Wij bieden regelmatig vakanties en last minute reizen aan vanaf ca. € 600,- p.p. Voor dat bedrag kun je een ruime week op het eiland verblijven. Niet gek, toch?

Op Bali zelf kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar het is er wel voordelig t.o.v. Europese strandbestemmingen. Eten en drinken hoeft niet veel te kosten en ook voor vervoer hoef je geen bergen geld neer te leggen.

6. Een walhalla voor sportfanaten

Liever naar inspanning i.p.v. ontspanning? Het eiland staat bekend als een echt surfersparadijs. Door de vaak hoge golven kun je gerust een hele dag doorbrengen op jouw surfplank!

Ook kun je rond het eiland uitstekend snorkelen en duiken. Je ontdekt de prachtige onderwaterwereld, waar je de mooiste koraalriffen en vissen in alle kleuren bewondert. Wie weet zwemt er zomaar een zeeschildpad met jou mee!

Verken je liever het vaste land van Bali? Doordat het eiland klein is, zie je tijdens een stevige wandeltocht heel wat hoogtepunten aan je voorbij komen. Tijdens jouw wandeling geniet je van de prachtige natuur en mooie bezienswaardigheden die het eiland herbergt.

7. Het ultieme gevoel van vrijheid

Bucketlist redenen Bali, scooterHelemaal klaar met de sleur van alledag? Eenmaal op Bali laat je deze gegarandeerd achter je! Doordat de geringe oppervlakte van het eiland ben je binnen een mum van tijd bij alle hoogtepunten. Door een scooter te huren ervaar je al helemaal een vrijheidsgevoel! Je verkent het eiland op deze manier binnen no time én voor een prikkie.

Doordat Bali een populaire vakantiebestemming is, zal je merken dat in veel restaurants, cafés en bars een ontspannen sfeer hangt. Mensen van over de hele wereld komen hier om te relaxen. Ga mee met deze vibe en geniet van je vakantie!

8. Schitterende hotels

Als ze op Bali ergens in gespecialiseerd zijn, dan is het wel in prachtige hotels. Een greep uit onze mooiste accommodaties:

  • Sol Beach House Bali Benoa ligt direct aan het strand van Benoa. Laat jezelf in de watten leggen tijdens een schoonheidsbehandeling, leef je uit in de fitnessruimte of maak gebruik van de andere sportfaciliteiten. Bovendien kun je verblijven o.b.v. all inclusive en maak je gratis gebruik van WiFi. Dat wordt genieten!
  • In Melia Bali The Garden Villas rol je zo vanuit je bed het privéstrand op. Je geniet van diverse nationale en internationale keukens en met dank aan de all inclusive formule is het onbeperkt smullen! Ultieme luxe!
  • Heb je iets minder te besteden, maar ben je wel op zoek naar een fraai hotel? Dan is Artotel Sanur een goede keus. Vanaf het zwembad op het dakterras geniet je van een geweldig uitzicht over de omgeving. Je loopt binnen no time naar het strand, beschikt over gratis WiFi en wordt helemaal zen in het wellnesscentrum.

Staat Bali al op jouw bucketlist en wil je nog meer keuze uit hotels? Bekijk dan ons volledige aanbod of scherpe lastminutes.

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

6 thoughts on “8 redenen waarom Bali op jouw bucketlist hoort

  1. Aloha Emma,
    Leuk en inspirerend zoals jij over Bali schrijft, wij hadden het vorig jaar al graag willen bezoeken, maar nu is het financieel haalbaar. Mijn zusje gaat binnenkort voor de 2de X naar dat mooie eiland. We zijn extra aangemoedigd om het Paradijs te gaan beleven, dank je!
    Vr. gr. Mw. Leny L. S. 🌸🌷🌻

  2. Wij komen al 20 jaar naar Bali. Aan de oostkust verblijven we in onze villa. En als 6 personen in de villa verblijven, verkassen wij naar onze joglo of onze lumbung.
    Waarom zijn we gek op Bali? Dat is niet uit te leggen: het is ALLES!
    Het zijn de mensen, de cultuur, het weer, het eten, de ceremonies.

  3. persoonlijk vond ik Bali een tegenvaller omdat het zo populair is. Nergens kan je gaan of je komt massa’s toeristen tegen. Mooie plekken worden overspoeld door buitenlanders.
    Nee, Geef mij maar Afrika, daar voel je nog het echte leven en natuur, en heerlijk rustig.
    Veel minder toeristen

  4. Als je alleen maar aan het strand wil liggen, dan raad ik je aan niet naar Bali te gaan. Wil je de cultuur leren kennen, de natuur bewonderen en in gesprek gaan met de gastvrije bewoners van het eiland? Wil je interesse tonen in hun levenswijze en sta je open voor andere beelden, dan feestende toeristen? Kun je ook de armoede zien en genieten van het verrukkelijke eten? Dan zou ik zeggen: “ Gaan!” Bali is prachtig, heerlijk, prettig enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *