Winkelen in New York

Creditcard in de aanslag! Winkelen in New York

Als je in één stad goed met je creditcard kunt zwaaien, dan is het New York wel. De Amerikaanse stad, ook wel The Fashion Capitol of the World genoemd, is een walhalla voor shopaholics. Ga maar vast sparen alvorens je gaat winkelen in New York!

Fifth Avenue: hoogtepunt van winkelend New York

Winkelen in New York: Fifth AvenueDacht je dat het duur was om aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam te winkelen? Wacht maar tot je gaat winkelen in New York! Je zal nog wel eens schrikken als op de prijskaartjes kijkt in de winkels aan Fifth Avenue. De lange winkelstraat – die begint in Greenwich Village en doorloopt tot in Harlem – staat bekend als een van de duurste winkelstraten ter wereld.

Het meest bekende deel van Fifth Avenue is te vinden tussen 49th Street en 60th Street. Hier vind je de bekende high-end winkels, waar al sinds 1906 geshopt wordt door de rijke en bekende New Yorkers. Ook de bekendste warenhuizen, Bergdorf Goodman en Saks, zijn gevestigd aan dit shopwalhalla.

Je kunt een dagje winkelen aan Fifht Avenue overigens prima combineren met een bezoek aan diverse bezienswaardigheden. Aan de lange winkelstraat vind je o.a. Flatiron Building, het Empire State Building, Grand Central Terminal, Rockefeller Center en St. Patrick’s Cathedral.

Winkelen in New York: Lotte New York PalaceOp Madison Avenue, parallel aan Fifth Avenue, vind je het luxe Lotte New York Palace. Dit stijlvolle hotel staat bekend om de persoonlijke service en de ruime keuze aan kamers. Wat dacht je van een kamer met uitzicht op de skyline van New York?

De leukste buurten om te winkelen

Misschien niet het meest sfeervolle winkelgedeelte, maar wel betaalbaar én bekende winkels. Tussen de vele wolkenkrabbers in Midtown West vind je het bekende warenhuis Macy’s en filialen van o.a. Victoria’s Secret en Forever 21.

Ben je op zoek naar boetiekjes i.p.v. de grote ketens? Neem een kijkje in het trendy Soho. In de veelal prachtige panden vind je alternatieve boetiekjes. En zijn je voeten moe geworden van het vele wandelen? Plof neer in een van de gezellige restaurantjes.

In het Meatpacking District, aan de oever van de Hudson, vind je veel industriële gebouwen. Waar deze voorheen dienst deden als fabriek zijn ze nu gevuld met gave (en helaas wel vaak dure) kledingwinkels. Hier shopt iedereen die zich ook maar enigszins begeeft in de New Yorkse fashion scene. ’s Avonds kun je er stappen. Uiteraard in je nieuwe kleding!

Verlaat Manhattan eens; breng een bezoek aan Williamsburg in stadsdeel Brooklyn. De buurt is een aaneenschakeling van boetiekjes, galerieën en koffietentjes. Met name in de buurt van Bedford Avenue, North 12th street en Metropolitan Avenue. Op zaterdag zijn er diverse vlooienmarkten.

Onze persoonlijke favorieten

Winkelen in New York, Chelsea MarketEen rondje langs de medewerkers van dé VakantieDiscounter leverde leuke adresjes op. Print ze uit, pak de kaart erbij en streep ze allemaal af tijdens jouw stedentrip in the big apple.

  • Dé plek voor foodies is Chelsea Market in het Meatpacking District. Het is een van de oudste en bekendste foodhallen van New York. Je vindt er meer dan 35 shops met o.a. crêpes, sushi, pasta’s, brood, vlees, donuts, chocolade, kruiden en…. onze favoriet: Cheesecake!
  • Voel je 100% Sex and The City en ga cupcakes proeven bij Magnolia Bakery, een eettentje dat regelmatig voorbij kwam in de populaire Amerikaanse serie. Magnolia heeft inmiddels drie vestigingen in de stad, waaronder één in Bloomingdale’s.
  • Wil jij in het buitenland altijd even snuffelen in supermarkten? Zo groot als Whole Foods Market heb je ze nog nooit gezien. De schappen zijn gevuld met waanzinnige producten waarvan je het jammer zult vinden dat we ze in Nederland niet hebben. Alleen al in Manhattan vind je vier vestigingen.
  • Ervaar New York zoals de New Yorkers dat zelf doen! Koop een fles wijn bij Pasanelle and Son Vintners aan de oever van de East River, nabij de Brooklyn Bridge. Steek vervolgens de brug over en loop naar de bekende Pier 5. Aan een van de picknicktafels geniet je met uitzicht op de adembenemende skyline van jouw net aangekochte wijn.
  • Met zo’n 10 filialen in Manhattan kun je niet om Papyrus heen. Deze winkelketen staat – zoals de naam al doet vermoeden – geheel in het teken van papier. Inpakpapier, agenda’s, notitieblokjes… genoeg opties voor leuke cadeautjes voor het thuisfront! Paper Source is trouwens ook een aanrader voor papierliefhebbers!
  • De grootste M&M-winkel ter wereld? Die vind je aan de Times Square. Je vindt hier M&M’s in smaken die je in Nederland niet snel zal tegenkomen. Wat dacht je van crispy rijst, sinaasappelchocolade, kokosnoot, kaneel en pretzels?
  • Oké, breng dan ook maar meteen een bezoekjes aan de grootste tweedehands boekhandel ter wereld. In The Strand Book Store (op de kruising van 12th Street & Broadway) vind je meer dan 3 miljoen boeken en als je ze allemaal naast elkaar neer zou leggen, zou je naar verluid 29 km (!) aan boeken hebben. Per dag gaan er hier maar liefst 5.000 boeken over de toonbank.

Ga jij vast even sparen? Ook voor een tweede koffer, want die kan je wel gebruiken naar een shop-stedentrip in New York.

Fotografie: Luciano Mortula | Shutterstock.com, Marc Venema | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *