Stedentrip Milaan

Milaan staat bekend als dé ideale bestemming voor modeliefhebbers. En dat klopt! Maar wist je dat een stedentrip Milaan veel meer te bieden heeft. De hoofdstad van de regio Lombardije kent veel gezichten. Zo vind je er cultuur vind je in de vorm van de Duomo (de een na grootste Dom van Italië), het Museo Poldi Pezolli en het Castello Sforzesco. En in de pittoreske wijk Navigli kun je terecht voor een gezellige avond uit.
Bewonder de prachtige gotische Dom
Shop till you drop!
Bezoek het immense voetbalstadion
Bekijk werken van o.a. Da Vinci en Michelangelo

Haal alles uit een stedentrip in Milaan

Heb jij zin in een korte getaway naar een leuke stad op nog geen twee uur vliegen vanaf Nederland? Kies voor een stedentrip naar Milaan! Deze Noord-Italiaanse stad herbergt tal van bezienswaardigheden voor een veelzijdig weekendje weg. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Milaan is de hoofdstad van de regio Lombardije. Het is de grootste stad, met ca. 1,5 miljoen mensen. Wist je dat de naam Milaan afkomstig is van het Latijnse woord Mediolanum wat ‘in het midden van de vlakte’ betekent? Dit verwijst naar het feit dat de stad in het midden van de Povlakte ligt.

De must-sees tijdens een stedentrip in Milaan

Veruit de bekendste bezienswaardigheid van de stad en een echte must-see tijdens een stedentrip in Milaan is de bekende Dom, ook wel de kathedraal van Milaan genoemd. Dit immense bouwwerk staat op het centrale plein van Milaan. Wat de Dom zo bijzonder maakt? De vele tientallen torentjes, de duizenden beelden en de middeleeuwse schatten. Het is daarnaast een van de grootste rooms-katholieke kathedralen van de wereld.

Museumliefhebbers moeten tijdens een stedentrip in Milaan zeker naar Castello Sforzesco. Dit kasteel uit de 14e eeuw herbergt verschillende musea met werken van o.a. Michelangelo en Leonardo da Vinci. Heb je geen zin om een museum te bezoeken? De buitenkant van het kasteel is ook zeker de moeite waard.

Bang dat je je gaat vervelen, hoef je niet te zijn tijdens een stedentrip in Milaan. De stad kent nog veel meer bezienswaardigheden. Neem zeker een kijkje bij de Santa Maria delle Grazie kerk, waar het wereldberoemde fresco ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci te bewonderen is. Ook de Sint-Laurensbasiliek, de Scala en Palazzo Reale zijn aanraders.

Shopstad Milaan

Milaan staat – net als Parijs en New York – bekend als een echte modestad. Je kunt er dan ook ontzettend goed shoppen. De beste plek hiervoor is het prachtige Galleria Vittorio Emanuele II. Deze overdekte passage stamt uit de 19e eeuw en is overigens niet alleen voor shopaholics een aanrader tijdens een stedentrip in Milaan.

Het gebouw is een plaatje vanwege het gebruik van o.a. marmer en mozaïeken. De grote glazen koepel is de ideale plek voor een fotomomentje. Je vindt er winkels van o.a. grote modemerken als Louis Vuitton, Prada en Gucci. Past zo duur shoppen niet in jouw budget? De stad herbergt ook nog tal van andere – betaalbare – winkels.

Voetballiefhebbers opgelet!

Ben jij een voetballiefhebber? Dan moet je tijdens een stedentrip in Milaan zeker het bekende stadion van de stad bezoeken. Dit stadion wordt gebruikt door de twee grootste voetbalclubs van de stad; AC Milan en Internazionale.

Als AC Milan thuis speelt, heet het stadion San Siro, genoemd naar de stadwijk waar het ligt. En als Internazionale thuis, speelt draagt het stadion de naam Stadio Giuseppe Meazza, vernoemd naar een voormalig speler. Het stadion biedt plek aan ruim 80.000 toeschouwers.

Andere vakanties in Milaan

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Perfect

Duidelijke informatie, zeer goede ervaring de laatste jaren en makelijke...

Lees verder