Wat te doen Tenerife

Afvinken maar! Wat te doen op Tenerife?

Tenerife is een van de populairste Spaanse eilanden. Dit dankt het niet alleen aan het feit dat je hier het hele jaar door kunt sunsnacken, maar ook aan de veelzijdigheid. Want wat is er veel te doen op Tenerife! Kijk je mee?

Tenerife in een vogelvlucht

Kies je voor een vakantie op Tenerife dan profiteer je direct van een paar voordelen. Zo heb je de keuze uit een groot aanbod hotels direct aan het strand. In elke prijscategorie. En door de zuidelijke ligging – dichter bij de evenaar dan het vasteland – is het een het een all year round zonbestemming.

En dat niet alleen; Tenerife – dat met een oppervlakte van ca. 2.000 km² het grootste Canarische eiland is – is enorm veelzijdig. Van prachtige stranden in het zuiden tot levendige stadjes in het noorden. Van helderblauwe natuurlijke zwembaden aan de kustlijn tot een geweldig vulkaan-/berglandschap in het binnenland.

Hop een dagje langs de mooiste stranden

Met een kustlijn die langer dan 350 km is, heb je op Tenerife een ruime keuze uit stranden; er zijn er meer dan 100 (!), alle kleintjes meegerekend. En dat zijn niet alleen zwarte lavastranden, zoals veel gedacht. Het eiland herbergt ook enkele goudgele zandstranden.

Wat te doen op Tenerife: strandenEen aantal van mijn favorieten?

  • Het mooiste goudgele strand is zonder twijfel Playa de la Teresitas, een goudgeel strand in het noorden dat kunstmatig werd aangelegd met zand uit de Sahara. Het ligt tussen de flanken van twee bergen, herbergt enkele strandtenten en wordt omgeven door veel palmbomen.
  • Playa del Castillo biedt the best of both worlds; een vulkanisch en zwart lavastrand, maar dan incl. tropische en kleurrijke bomen. Winkeltjes en restaurants zijn aanwezig in de directe omgeving én bij helder weer zie je de top van de vulkaan Teide liggen.
  • Playa de Los Guíos ligt in Los Gigantes aan de oostkust. Los Gigantes staat bekend om de enorme kliffen en dat is precies waar je zicht op hebt vanaf jouw ligbedje of handdoekje. Gaaf!

Bekijk meer mooie stranden op Tenerife

Bewonder het vulkanische landschap

Wat te doen Tenerife: Nationaal Park El TeideWist je dat de eilandengroep waar Tenerife toe behoort, de Canarische Eilanden, is ontstaan door onderzeese vulkaanuitbarstingen van miljoenen jaren geleden? Dit zie je tijdens jouw vakantie zeker terug. In de eerste plaats vanwege de zwarte lavastranden, maar bijvoorbeeld ook door de Teide.

De Teide is een immense vulkaan midden op het eiland. Je vindt de top – maar liefst 3.718 meter boven de zeespiegel en daarmee het hoogste punt van Spanje – vanaf veel plekken op het eiland. De vulkaan wordt omgeven door Nationaal Park El Teide. En dat is zeker een bezoek waard!

Je kunt het nationaal park tijdens een excursies bezoeken, maar het allerleukste is om per auto het park te verkennen. Langs de hoofdweg (de TF-21) vind je mooie stopplekken, waar je elke keer weer op een ander prachtig landschap wordt getrakteerd. Van immense rotsformaties tot een licht maanlandschap.

Geen hoogtevrees? Bij goed weer (lees: niet te veel wind) is er een kabelbaan geopend. Je komt dan tot een hoogte van 3.555 meter en wordt vanaf een speciaal platform getrakteerd op een geweldig overzicht over het park en de rest van het eiland. Vooraf reserveren voor de kabelbaan wordt aangeraden.

Bekijk de mogelijkheden voor de kabelbaan & andere excursies

Spot sterren in Nationaal Park El Teide

Wat te doen op Tenerife: sterren spottenOverdag Nationaal Park El Teide bezoeken is geweldig, maar nóg indrukwekkender is het om ’s avonds het park in te gaan. En dan in het bijzonder georganiseerd om op jacht te gaan naar sterren.

Stargazing is een bekend fenomeen op het eiland. Tenerife is – na Chili en Hawaï – namelijk de beste plek ter wereld om sterren te kijken. Het is er helder, er is weinig stadsvervuiling en er is een lage luchtvochtigheid.

Ik ging je voor en ging boekte een excursie bij Night Skies Tenerife. Een geweldige ervaring met cava bij zonsondergang, de maan bekijken door een telescoop én het spotten van andere planeten via dezelfde telescoop. Een ervaring om nooit te vergeten!

Lees meer over deze unieke excursie

Eet je buik rond in de fijnste restaurants

Wat te doen op Tenerife: restaurantsRestaurants op Tenerife vind je in alle vormen en maten. Het eiland herbergt kleine eettentjes met lokale tapas en eetcafés. En ook de bekende tourist traps; restaurants op een centrale plek die veel te veel geld vragen voor slecht eten.

Aan de andere kant herbergt het eiland ook geweldige restaurants, waaronder een handjevol chique sterrenrestaurants. En daarnaast bijzondere specialiteitenrestaurants. Zijn eten & vakantie onlosmakelijk met elkaar verbonden voor jou? Dan kan je op het Spaanse eiland zeker je lol op.

Wat je voor nu moet doen? Vooral ons artikel over de leukste restaurants op Tenerife moet lezen. Dan kan je jouw to do-lijst direct uitbreiden met fijne plekjes.

Street art spotten in Puerto de la Cruz

Wat te doen op Tenerife: street artEen van de grote verrassingen op Tenerife is wat mij betreft Puerto de la Cruz, een stadje aan de noordkust van Tenerife. Niet alleen maak je er – ondanks de opkomst van het toerisme – kennis met het lokale leven, je vindt er ook nog eens geweldig mooie street art.

In de wijk La Ranilla pronken sinds 2014 meer dan 15 kunstwerken van bekende street art-artiesten. Deze unieke verzameling is begonnen door een tentoonstelling in 2014, maar wordt nog steeds uitgebreid.

Andere aanraders in Puerto de la Cruz zijn Lago Martiánez, een aangelegd zwembadcomplex met zeewater, en het prachtige strand Playa el Bollullo.

Hotel Valle Mar, TenerifeIn het all inclusive Hotel Valle Mar beschikt o.a. over een dakterras met zwembad en zonneterras, gratis WiFi, een fitnessruimte en de mogelijkheid om een kamer met whirlpool te boeken. Dat wordt sowieso een heerlijke vakantie!

Huur een auto voor optimale vrijheid

Ga jij voor de ultieme vrijheid en wil je veel doen op Tenerife? Dan raad ik je aan een auto te huren, wat – als je veel op pad gaat – ook nog eens goedkoper is dan meerdere excursies. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt en kunt op plekken komen die met een touringbus niet te bereiken zijn. Ideaal!

Lees alles over een auto huren op Tenerife

Wat je nog meer kunt doen op Tenerife?

Wat te doen op Tenerife: candelariaOf bovenstaande het enige is wat je kunt doen op Tenerife? Nee! We zetten nog wat extra tips voor je op een rij.

  • Een van de leukste dorpjes op het eiland is zonder twijfel Candelaria. De prachtige kerk (loop wat hoger het dorpje in voor een mooi uitzicht op de toren!), de boulevard waar locals vanaf een bankje genieten van de zon, een lokaal marktje en leuke plekjes om te ontbijten… Doen!
  • Wist je dat een van de grootste en mooiste waterparken van Europa op Tenerife te vinden is? Siam Park biedt een bonte verzameling van duizelingwekkende glijbanen, maar ook een lazy river voor wie het rustiger aan wil doen. Tof: de golfen in het golfslagbad worden maar liefst 3 meter hoog!
  • Plan een dagje naar Garachico. Dit charmante stadje aan de noordkust heeft een prachtig centraal plan, aan de kust vind je natuurlijke zwembaden om te sunsnacken en vanaf Mirador del Emigrante word je getrakteerd op een geweldig uitzicht.
Ohasis Boutique Suites, TenerifeLast but not least: de inspiratie voor dit artikel deed ik op tijdens een vakantie in Ohasis Boutique Suites. Wat een mooi plekje is dit complex in het zuiden van het eiland. Zeker een aanrader om te verblijven.

Weet jij al wat je allemaal wilt doen op Tenerife?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *