Luxe vakantie Europa

Een verrassend luxe vakantie in Europa? Het kan hier!

Vergeet de Malediven en zet ook Mauritius maar uit je hoofd! Voor onze luxe vakanties in Europa (ja, die zijn er veel!) hoef je aanzienlijk minder lang te reizen én ze zijn ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee. Luxe hotelkamers, wellnessmogelijkheden of boulevards waar alles draait om zien en gezien worden; laat je in de watten leggen op deze verrassende luxe vakantiebestemmingen in Europa.

Ibiza

Luxe vakantie Europa: IbizaIbiza, het eiland van de vele feesten. Maar dat niet alleen; in de vele luxe beachclubs draait het om zien en gezien worden. Trek een fles champagne open en geniet van tapas terwijl de Spaanse zon je verwarmd.

De veelal luxe hotels in Playa d’en Bossa – wat feitelijk een buitenwijk is van de culturele hoofdstad Ibiza-Stad – liggen aan het langste zandstrand van het eiland. Hier drink je de lekkerste cocktails in één van de bekendste beachclubs, Bora Bora. In de prestigieuze club Space ga je tot in de vroege uurtjes door.

Een dag sightseeing i.p.v. je in de watten laten leggen in je vijfsterren hotel? Rijd met een autootje langs de vele kleine baaitjes, bezoek de hippiemarkt Las Dalias en kleed je in Ibiza stijl of maak kennis met authentiek Ibiza in Santa Gertrudis de Fruitera.

Ushuaia Ibiza Beach Hotel, IbizaEen decadente vakantie op een van de meest luxe vakantiebestemmingen in Europa is compleet tijdens een verblijf in Ushuaia Ibiza Beach Hotel. Dit designhotel richt zich op trendy vakantiegangers die wel van een feestje houden.

Marbella

Luxe vakantie Europa: MarbellaOm nog even in Spaanse sferen te blijven; Marbella is feitelijk het Ibiza van het vasteland. En dan hebben we het niet over het oude centrum van Marbella – wat overigens wel geweldig mooi is! – maar het nieuwe Puerto Banús, dat ca. 7 kilometer verderop ligt.

Het havengebied werd eind jaren 60 bedacht door José Banús, waar het dan ook direct haar naam aan dankt. Hij wilde dat Marbella zich op economisch en toeristisch gebied verder zou ontwikkelen. We kunnen wel zeggen dat dat is gelukt. Het door hem bedachte fraai Andalusische dorpje met de luxe jachthaven ervoor was direct na opening een succes.

Het is nu één van de bekendste Spaanse en Europsese jachthavens. Je kunt je er onderdompelen in een wereld van luxe; de etalages worden gekenmerkt door merken als Louis Vuitton en Gucci en – eerlijk is eerlijk – cocktails gaan ook niet heel goedkoop over de toonbank.

Maar als je dat afwisselt met dagjes in het oude centrum houd je jouw budget helemaal onder controle. En je hebt wél de kans om een bekende internationale filmster te spotten! Daarmee steel je pas de show op Facebook of Instagram.

Marballa, Iberostar Selection Marbella Coral BeachIberostar Selection Marbella Coral Beachligt direct aan het strand, tussen het oude centrum en Puerto Banús. Via het strand loop je zo naar de levendige jachthaven. Extra pluspunten voor de luxe kamers, het riante zwembad én de adults only formule.

Santorini

Luxe vakantie Europa: SantoriniOp zoek naar decadentie én het Griekse leven? Een luxe vakantie in Europa vind je zeker op Santorini. Dit eiland wordt gezien als het Ibiza van Griekenland. Trendy beachbars, restaurants met culinaire hoogstandjes en luxe hotels met een fenomenaal uitzicht over de Egeïsche Zee vind je hier in overvloed. Ga jij mee naar het meest luxe eiland van Griekenland?

Het hoogtepunt van Santorini is zonder twijfel Oia. Dit pittoreske dorpje beschikt over een smalle wandelboulevard met geweldig uitkijkpunten én exclusieve winkels, talloze witte kerkjes met blauwe koepeltjes en een gezellige haven met visrestaurants waar je je vingers letterlijk zult aflikken. Hier ben je tevens getuige van de mooiste zonsondergang van Santorini.

Luxe vakantiebestemmingen Europa: La Mer Deluxe Hotel & Spa, SantoriniLa Mer Deluxe Hotel & Spa laat je Santorini in stijl beleven! Het luxe hotel is gebouwd in de stijl die zo typerend is voor de Cycladen en beschikt over alle benodigde faciliteiten voor een ontspannen zonvakantie. Het strand ligt op slechts 100 m afstand!

Marmaris

Luxe vakantie Europa: MarmarisBen je op zoek naar de luxe van Monaco, maar heb je net te weinig budget voor deze bestemming? Zoek je heil in Turkije; de badplaats Marmaris wordt namelijk ook wel het Monaco van Turkije genoemd.

Hoe de badplaats aan deze bijnaam komt? Je vindt er de mooiste jachthaven van het Egeïsche gebied met enorm veel én enorm dure schepen en plezierjachten. Aan de negen kilometer lange boulevard vind je talloze uitgaansgelegenheden waar alles draait om zien en gezien te worden. Tel daarbij op de luxe all inclusive hotels en jouw decadente vakantie is compleet!

Buiten alle luxe is er ook nog een hoop te doen in Marmaris. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de bazaar, ga een dagje naar Dalyan, haal een nacht door in Barstreet, maak een boottocht langs de kust, trek je wandelschoenen aan voor een wandeling in de kloof van Saklıkent of bezoek het Kasteel van Marmaris.

Grand Ideal Premium, MarmarisVerblijf op stand in het luxe Grand Ideal Premium, dat slechts door een promenade wordt gescheiden van het strand. Met dank aan de all inclusive mogelijkheid is er genoeg (en gevarieerd!) eten & drinken binnen handbereik.

Meer bestemmingen voor een luxe vakantie in Europa

  • Mykonos is – na Santorini – een van de meest luxe eilanden die Griekenland herbergt. Zéker als je verblijft in het hippe Mykonos-Stad en een hotel boekt met infinity zwembad. Extra pluspunt van dit eiland: je vindt er prachtige stranden én het grootste zoutwaterzwembad van de Middellandse Zee.
  • Ga voor een luxe hotel in Nice en combineer de Franse stad met een dagtripje naar Monaco. Best of both worlds als je het ons vraagt, want na een dag luxe jachten spotten in Monaco kun je neerstrijken op het fijne strand van Nice.

Waar vier jij vaak een luxe vakantie in Europa?

Bekijk al onze luxe hotels

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *