Wat te doen op Curacao

Wat te doen op Curaçao? De ultieme tips!

Heb je besloten om naar het mooie Curaçao op vakantie te gaan? Dit prachtige eiland met haar helderblauwe wateren, fijne zandstranden en gekleurde huisjes is een ideale bestemming voor een geslaagde zonvakantie. Maar er is meer wat je kunt doen op Curaçao dan luieren op het strand en nippen aan je Blue Curaçao. Kijk je mee?

Ga een dagje strandhoppen

Wat te doen op Curaçao: strandenWie niet met een kleurtje van Curaçao terugkomt, heeft iets verkeerd gedaan. Of in elk geval niet al teveel op de stranden gelegen.

En dat is zonde; Curaçao biedt namelijk pareltjes van stranden. Van de wat langgerektere stranden (o.a. de bekende Grote Knip en Mambo Beach) tot kleine baaitjes.

Wat je dus zeker móet doen op Curaçao is een dagje strandhoppen. Je hoeft je dan enkel te beperken tot de zuidkust van het eiland; stranden aan het noorden vind je er nauwelijks. De zee is daar te ruig om in te gaan.

Hoe je voor deze dag een selectie maakt uit de 35 stranden? Lees ons uitgebreide artikel over de mooiste stranden op Curaçao.

Spot street art in Willemstad

Wat te doen op Curaçao: street artDat je in Willemstad – de hoofdstad van Curaçao – cultuur kunt snuiven, is over het algemeen vrij bekend. Minder bekend is het feit dat de hoofdstad niet alleen kleurrijke grachtenpandjes herbergt, maar ook een flinke dosis street art.

Waar je deze street art vindt? O.a. in de wijk Otrabanda, met dank aan het halfjaarlijkse Kaya Kaya Festival. Wanneer je vanaf hier de Pontjesbrug oversteekt, kun je ook nog eens street art spotten in de bekende wijk Punda en de opkomende wijken Pietermaai en Scharloo. Er worden zelfs tours georganiseerd die je langs de bekende plekken leiden.

Meer weten over street art in Willemstad? Na mijn ontdekkingstocht over het eiland afgelopen november schreef ik er een uitgebreid artikel over.

Beklim de Cristoffelberg

Bij Westpunt, het uiterste puntje van Curaçao, vind je Christoffelpark. Dit nationale park (met een oppervlakte van maar liefst 2.300 hectare) is een must-see voor elke natuurliefhebber.

Via diverse wandelpanden wandel je langs dichtbegroeide bossen en door een woestijnachtig landschap. De kers op de taart is de 375 meter hoge Christoffelberg. Beklim deze en je kunt rekenen op een geweldig uitzicht! Niet zo sportief aangelegd? Je kunt ook twee autoroutes door het park volgen.

Zorg dat je vroeg op pad gaat wanneer je de Cristoffelberg wilt beklimmen, anders wordt het – ongeacht het seizoen – echt te warm. Neem daarnaast voldoende water, zonnebrandcrème en een hoofddeksel mee. Goede wandelschoenen zijn ook geen overbodige luxe.

Zwem met schildpadden bij Playa Piskado

Wat te doen op CuraçaoHoewel er rondom Curaçao flink wat schildpadden zwemmen, is er één populaire hotspot om deze immense beesten te spotten; Playa Piskado (ook wel bekend als Playa Grandi).

Het strand – populair onder vissers, locals en inmiddels dus ook toeristen vanwege de schildpadden – is kleinschalig en biedt een steiger waar vandaan de schildpadden te spotten zijn. Ze zwemmen hier zoveel omdat de vissers hun afval van de vangst in de zee gooien. Dit afval is overigens niet alleen geliefd onder de schildpadden, maar ook onder de aanwezige pelikanen.

Zet je snorkel op, trek je flippers aan en zwem mee met de beesten. Wel zo fijn; raak ze niet aan en laat ze in hun natuurlijke habitat hun eigen gang gaan. Observeer en bewonder, want het zijn prachtige beesten!

Schildpadden op een unieke manier spotten? Wat je dan moet doen op Curaçao is een seabob adventure tour via The Bearded Butlers boeken. Een seabob is een uniek motortje, waarmee je je onder water – met enkel een snorkel – snel kunt verplaatsen.

Overnacht in Papagayo Beach Hotel

Wat te doen op CuraçaoOp zoek naar een hotel aan het strand met meerdere zwembaden, luxe ligbedjes, een fijn ontbijt én relaxte kamers? Wij hebben dé optie voor je; Papagayo Beach Hotel.

Dit hotel – dat direct aan het Jan Thiel strand ligt en over een eigen beachclub beschikt – is dé plek om echt even helemaal tot rust te komen. Niet alleen op het strand, aan het zwembad en in de kamers overigens. Dit kan ook met dank aan de wellnessfaciliteiten. Je even helemaal in het zweet werken? Er is een fitnesscentrum waar je gebruik van mag maken.

Overige pluspunten van dit hotel? Gratis WiFi in de openbare ruimtes en op de kamers, een parkeerplaats voor je huurauto en de keuze uit twee (à la carte) restaurants.

Boho Bohemian Boutique Hotel, CuracaoWil je liever wat kleinschaliger verblijven? Dan tippen we graag Boho Bohemian Boutique Hotel. Perfect dankzij de ligging in levendig Willemstad en een oh zo charmante inrichting.

Proef lokale likeur

Skip bier & wijn en ga tijdens jouw vakantie op Curaçao The Genuine Curaçao Liqueur proeven. Deze likeur wordt hier al jaren geproduceerd. En dan niet alleen in de welbekende blauwe variant, maar ook in rood, oranje en groen.

Je hebt de mogelijkheid om de fabriek, die sinds 1946 gevestigd is in het 19e-eeuwse Landhuis Chobolobo in Salina, te bezoeken. Daar kan je diverse tours boeken. Ga je voor een proeverij, een heuse cocktailworkshop, een rondleiding met alle informatie over het productieproces of een combinatie van deze activiteiten?

Spot & eet leguanen

Doen op Curaçao, leguanenCuraçao huisvest flink wat leguanen. Hoewel je ze overal op het eiland kunt spotten, is Playa Lagun de meest bekende. Bij sommige restaurants zijn ze inmiddels zo tam dat ze zo op je schoot kruipen. Wie met een snorkel het water ingaat, maakt ook nog eens kans om zeeschildpadden te aanschouwen.

Leguanenvlees is overigens een bekende delicatesse op Curaçao. Wie dit wil proeven – als je dat nog kan na het zien van de beestjes uiteraard – kan hiervoor het beste afreizen naar Westpunt.

Hier vind je het beroemde restaurant Jaanchies. Het is officieel de enige plek op het eiland waar deze delicatesse geserveerd wordt, maar in de praktijk blijkt dit op meerdere plekken te worden aangeboden.

Wat te doen op Curaçao? Meer tips!

Of bovenstaande het enige is wat je kunt doen op Curaçao? Nee! We zetten nog wat extra tips voor je op een rij.

  • Hét lokale drankje op Curaçao is awa di lamunchi, een limonade-achtig drankje o.b.v. limoen. Een fijne dorstlesser die je zeker moet proeven!
  • Happy hour is een bekend fenomeen op Curaçao. Sommige strandtenten houden elke dag een voordelig uurtje, anderen hebben een wekelijkse happy hour. Aan keuze ook geen gebrek; er zijn flink wat strandtenten te vinden op het eiland. Zanzibar Jan Thiel & Chill & Grill zijn bekende hotspots onder Nederlanders. En je kunt er ook zomaar een BN-er aantreffen!
  • Dacht je dat je naar de Bahamas moest om te zwemmen met varkens? Mispoes! Ook op het strand van Porto Mari lopen enkele varkentjes. En deze komen gerust bij je bedje zitten of met je zonnebaden in de branding. Very Instagrammable!
  • Shete Boca is een van de nationale parken van Curaçao en zonder meer de bekendste. Dit komt door de aanwezigheid van Boka Tabla, waar de golven woest tegen en over de rotsen spat. Dit geldt overigens ook voor de andere zes inhammen – Shete Boca betekent ‘zeven inhammen’ – die je in het park vindt.
  • Leuk voor jong & oud om te doen; Curaçao Ostrich Farm. Deze struisvogelfarm ligt in een prachtig natuurgebied waar je even in Zuid-Afrika waant. Tijdens een rondleiding over de boerderij leer je niet alleen alles over de dieren, maar vertelt de gids je ook allerlei leuke feitjes en weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat struisvogeleieren tot 200 kilo kunnen wegen? Aan het eind van de tour mag je de dieren van dichtbij bewonderen en voeren. En wie weet kun je ook nog een baby-struisvogel vasthouden.
  • Als je Curaçao al übertropisch vindt, zal je op Klein Curaçao helemaal je ogen uitkijken! Dit kleine onbewoonde eilandje mag dan slechts een oppervlakte van ca. 2 km² hebben, het herbergt wel een van de langste zandstranden van Curaçao. Tijd voor een boottripje! Check bijvoorbeeld deze tour via onze partner GetYourGuide.

Huur een auto

Om in een korte tijd zoveel mogelijk te doen op Curaçao én de ultieme vrijheid te ervaren, raden wij klanten aan een auto te huren op Curaçao. Niets fijner dan een dagje van strand naar strand hoppen en ’s avonds opeens besluiten om in Willemstad te gaan eten terwijl je elders verblijft.

Een auto huren maken we voor jou extra makkelijk; deze kan je direct regelen tijdens jouw boeking. Heb je al een vakantie (bij ons of elders) geboekt? Dan nog is dit via ons te regelen. Je leest er hier alles over.

Wat ga jij het liefst doen op Curaçao?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *