Tips goedkope vakantie

14 gouden tips voor een goedkope vakantie

Het liefst besteed je je vakantiebudget zo goed mogelijk. Meer vakantie, minder geld. Maar hoe doe je dat, een goedkope vakantie boeken? Uiteraard boeken bij dé VakantieDiscounter. Maar je kunt ook op de plaats van bestemming eenvoudig bezuinigen en je uitgaven binnen de perken houden. En zo zijn er meer tips voor een goedkope vakantie. Kijk je mee?

1. Bespaar op je autohuur

Tijdens een zonvakantie een paar dagen met een huurauto op pad? Kijk eens naar de mogelijkheden voor een week autohuur. Dit is in veel gevallen namelijk goedkoper. En dan heb je dus mooi de hele week de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt.

Een auto huren kan ook via ons, direct tijdens of nog na jouw boeking. Je huurt al een auto – afhankelijk van de bestemming en periode – vanaf € 15,- per dag. Alles is inclusive; je hebt geen eigen risico, maar wel een gratis glas-banden-bodem schadedekking en een aanvullende WA-verzekering van € 7.500.000,-.

Lees meer over een auto huren via ons

Tips goedkope vakantie: autohuur

2. Volg ons op social media

We doen niets liever dan de hele dag speuren naar de beste hotels en aanbiedingen voor onze klanten. Regelmatig lichten we dan ook een mooie dagdeal uit voor onze volgers op Facebook. Dit kan je zomaar tot 40% schelen.

Oh en vergeet je ook niet – mocht je dat nog niet hebben gedaan – aan te melden voor onze nieuwsbrief. Naast enorm veel vakantie-inspiratie ontvang je ook nog eens elke week de beste deals.

3. Boek een reis naar de minder populaire landen

Net als dat het hoogseizoen duurder is, zijn ook de populaire landen dit. De Spaanse costa’s en de Franse Rivièra, om nog niet te spreken over de Griekse eilanden: stuk voor stuk is er enorm veel vraag naar reizen naar deze bestemmingen. Anders is het als je naar Oost-Europa gaat, of bijvoorbeeld Tunesië. Ook hier kun je nog voordelige vakanties naartoe boeken.

Bekijk de goedkoopste zonbestemmingen van dit moment

4. Ontwijk het hoogseizoen

Met kinderen niet echt altijd een optie, maar als je nog (niet) aan kinderen bent gebonden, ontwijk dan vooral het hoogseizoen. Zodra de vraag omhoog gaat, wordt de prijs hoger. En dat werkt helaas ook zo met vakanties in het hoogseizoen. Vermijd de zomervakantie dus waar mogelijk, en ook de meivakantie is bijv. net wat prijziger dan de weken daarvoor en erna.

5. All inclusive is geen duurkoop

Een all inclusive vakantie mag in eerste instantie duur lijken, maar dat is het zeker niet. Gedurende je vakantie kun je je portemonnee namelijk in je broekzak houden, eten & drinken is bij de prijs inbegrepen. Je hoeft zelf niet te koken (hoe relaxed!) en hoeft ook niet elke avond een dikke rekening in plaatselijke restaurantjes af te tikken. Met name Turkije & Egypte zijn voordelige all inclusive landen.

Lees meer over wat all inclusive precies is

Goedkope vakantie: Numa Konaktepe HotelEén van onze meest populaire all inclusive resorts in Turkije is Numa Konaktepe Hotel, met dank aan de fijne prijs-kwaliteitverhouding én de all inclusive formule.

6. Let op de ligging van je hotel

Hoewel centraal gelegen hotels in eerste instantie een stuk duurder lijken, is het handig om toch even de opties op een rij te zetten. Is het voordeel van een minder centraal hotel wel zo voordelig? Want als je hotel afgelegen ligt, en restaurantjes niet om de hoek zijn, ben je vaak aangewezen op hotelrestaurants. En die zijn vaak duurder dan een lokaal eettentje. Wil je toch naar dat lokale eettentje, dan heb je een taxi nodig. Weegt dat op tegen het voordeel van een goedkoper hotel?

7. Vlieg van een alternatieve luchthaven

De meeste reizigers kiezen ervoor om te vliegen vanaf Schiphol. Hier vind je veruit het grootste aanbod aan bestemmingen en het ligt voor veel mensen lekker centraal. Maar vaak is Schiphol niet de goedkoopste optie. Een gemakkelijke tip om te besparen op je vakantie is kiezen voor een alternatieve luchthaven. Heb je bijvoorbeeld wel eens overwogen om te vliegen vanaf Düsseldorf? Als je goed zoekt kan het zomaar honderden euro’s per persoon schelen. Dan is een ritje naar de Duitse stad opeens een heel goed idee!

Meer regionale luchthavens?

8. Vakantie in eigen land

Het is zonde hoe weinig we erbij stil staan hoe mooi Nederland eigenlijk is. We hebben ons eigen stukje Werelderfgoed, de Wadden. Maastricht nodigt uit tot een gezellige stedentrip in eigen land. Natuurliefhebbers komen helemaal tot rust op de Veluwe. En in Zeeland geniet je in de zomer aan de vele stranden.

Je bespaart de kosten van een vliegticket of een hoop benzine voor een ritje naar Zuid-Frankrijk. Zeker als je een last minute boekt – en je dus weet wat voor weer het wordt – is een vakantie in eigen land zo gek nog niet!

Tips goedkope vakantie: Nederland

9. Vermijd de tolwegen

Benzine is niet goedkoop en omrijden klinkt niet heel erg slim. Of toch? Een rit via bijv. de Route de Soleil naar Zuid-Frankrijk kost gemakkelijk meer dan € 50,- aan tolgeld. Daar kun je best wat kilometertjes voor omrijden. Je ziet ook onverwacht mooie dingen tijdens zo’n stukje om. Om nog maar niet te spreken over de vele files die je op deze manier ontwijkt. Win-win-situatie!

10. Boek op tijd

Op het laatste moment een vakantie boeken, kan heel voordelig zijn. Maar als je bepaalde wensen hebt, met een heel gezin op vakantie gaat of aan het hoogseizoen gebonden bent, wordt dat een stuk lastiger. Beter kun je dan zo vroeg mogelijk boeken.

11. Extreem last minute boeken

Heb je niet kunnen profiteren van het vroegboekseizoen, en heb je niet al te veel wensen? Boek dan extreem last minute. En dan bedoelen we niet zes weken van tevoren, maar max. 2 of 3 dagen voor vertrek. Lege hotelkamers en lege vliegtuigstoelen: elke organisatie wil dat vermijden. Dat resulteert dus in lagere prijzen.

12. Laat je brengen & halen

Parkeren op Schiphol: een duur geintje. Een weekend kan je zo € 50,- kosten. Afhankelijk van je vliegtijden kan de trein een optie zijn, al moet je dan wel wat marge inbouwen voor eventuele vertragingen. Een betere optie is nog om vrienden en familie lief aan te kijken, willen zij je misschien brengen en/of halen? In ruil voor een flesje wijn begin jij je vakantie relaxed en voordelig.

13. Ontdek steden per fiets

We zijn het volk dat het meeste fietst, maar zodra we in het buitenland zijn, pakken we een taxi of reizen we met de metro. Waarom? Steeds meer steden bieden de mogelijkheid tot stadsfietsen aan. Niet alleen zie je zo veel meer van de stad waar je een paar dagen doorbrengt, het is ook nog eens voordeliger dan de metro of taxi. Doen dus!

In veel Europese steden worden ook fietstochten aangeboden onder begeleiding van een gids. Dit kan o.a. via onze partner Baja Bikes. Zij hebben Nederlandse gidsen in dienst die je – al tijdens het fietsen – alles vertellen over jouw vakantiebestemming.

Bekijk de leukste fietssteden in Europa

Tips goedkope vakantie: huurfietsen

14. Eet een straatje verder

Dineren met uitzicht op de Eiffeltoren, lunchen aan de voet van de astronomische klok in Praag: trek je portemonnee maar open. Uitbaters profiteren graag van een goede locatie van hun tent en voeren de prijzen al snel op. Als je drie straatjes verder loopt, mis je misschien het uitzicht, maar je kunt wel voordeliger eten. En omdat het er rustiger is, heb je ook grote kans dat er meer aandacht aan je maaltijd is besteed.

Heb jij nog tips voor een goedkope vakantie? Hoe houd jij je vakantie-uitgaven binnen de perken?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *