Weg met kerst: stedentrips

Weg met kerst! De leukste stedentrips in kerstsfeer

Ben je dol op de ultieme kerstsfeer, maar heb je een hekel aan alle sociale verplichtingen? We hebben goed nieuws! Doordat kerst dit jaar gunstig valt, kun je zonder dat het je veel vakantiedagen kost een stedentrip van een paar dagen maken. Daar zeggen wij geen nee tegen. Jij? 

Maar weg met kerst, waar ga je dan heen als je wel de ultieme kerstsfeer wilt? Wij zetten de beste opties voor een vierdaagse kerst-stedentrip op een rij. Hoef je niet meer te bakkeleien met (schoon)familie wie recht heeft op welke dag.

(meer…)

Lees meer

Vrije dagen rond kerst benutten

Benut die vrije dagen rond kerst optimaal

Heb jij nog een paar vrije dagen over van dit jaar? Goed nieuws voor jou! Je hoeft slechts vijf vrije dagen op te nemen om aan het einde van dit jaar te genieten van een 12-daagse vakantie. Hoe jij die vakantie het beste kunt invullen? Wij geven je enkele suggesties. Lees je mee?

Kerst valt dit jaar op woensdag & donderdag. Neem maandag 23 en dinsdag 24 december een dagje vrij en je hebt al bijna een week te pakken. Plak jij daar 27, 30 en 31 december ook nog aan vast? Dan ben jij twaalf dagen achter elkaar vrij; van 21 december 2019 t/m 1 januari 2020. (meer…)

Lees meer

verrassend weg kerstvakantie

4x verrassend weg tijdens de kerstvakantie

Heerlijk! De kerstvakantie komt er weer aan; twee weken vrij. Natuurlijk kun jij je helemaal vol eten tijdens het kerstdiner. Maar daarnaast kun je de twee weken ook besteden om er lekker even tussenuit te gaan. Winterzon op de Canarische Eilanden kennen we nu wel… Daarom zetten wij vier verrassende bestemmingen voor je op een rijtje voor de kerstvakantie.

(meer…)

Lees meer

Kerst in Parijs

Romantiek ten top: kerst in Parijs!

Heb je er ooit aan gedacht om Parijs te bezoeken rond de kerstperiode? Doen! Slenter door de prachtig versierde straten en struin over de kerstmarkten. Of breng je liever een bezoek aan de kerstparade in Disneyland® Parijs? It’s the most wonderfull time of the year in de stad die toch al bekend staat om haar grote dosis romantiek! (meer…)

Lees meer

Witte kerst, wintersport

Witte kerst! Waar moet je naartoe als je de feestdagen in de sneeuw wilt vieren?

Wanneer je aan een willekeurig persoon vraagt wat er bij de feestdagen hoort, dan zal de kans groot zijn dat het antwoord “een witte kerst” is. Groot gelijk, kerst is eigenlijk niet compleet zonder sneeuw. Helaas bestaat er een grote kans dat we het in Nederland ook dit jaar zonder witte kerst moeten stellen. Jammer is het zeker, maar er is nog een mogelijkheid voor sneeuw tijdens de feestdagen: je kunt namelijk ook gewoon de sneeuw opzoeken!

Mensen zien de feestdagen vaak als een fijn samenzijn met familie en vrienden. Waarom vier je deze dagen dan niet, met familie en vrienden, in de bergen? Sneeuw buiten, een knisperende open haard en… een oud en nieuw feestje op de piste is toch een stuk leuker dan ergens op straat in Nederland? (meer…)

Lees meer

Kerstshoppen Berlijn

All I want for christmas… Last minute kerstshoppen in Berlijn

Berlijn is misschien niet de bekendste Duitse stad als het aankomt op kerstmarkten en kerstshoppen, maar wel de meest bruisende en hippe. The best of both worlds! Boek nu je last minute Duitse stedentrip en ervaar het zelf.

Waarom je moet kerstshoppen in Berlijn?

Wat de Duitsers hebben met kerst gaat 10x verder dan wij Nederlanders; vanaf eind november kun je je in veel Duitse steden onderdompelen in een kerstsfeer waar je u tegen zegt. Pleinen en straten worden rijkelijk verlicht, metershoge kerstbomen worden opgetakeld, de populaire kerstliedjes schalken uit elke luidspreker en glühwein wordt met liters weggeklokt. Om deze reden is het één van de populairste periodes voor Nederlanders om naar onze Oosterburen af te reizen.

Schieten Düsseldorf en Keulen nu direct door je hoofd? Stop! Ga dit jaar last minute kerstshoppen in de Duitse hoofdstad. Berlijn biedt een mooie mix van traditionele en designers kerstmarkten. En in het grootste warenhuis van Europa móet je wel slagen voor de beste kerstcadeaus ever. (meer…)

Lees meer

Kerst in New York

Droom jij van een kerst in New York? Beleef op-en-top kerstmagie!

Kerst in New York: voor veel reizigers is het een droom die uitkomt. Naar verwachting zullen maar liefst vijf miljoen vakantiegangers de stad in december aan doen. En jij kunt er daar één van zijn!

Kerst in New York in een vogelvlucht

December in New York is magisch, haast een sprookje. Op Rockefeller Square wordt een levensgrote kerstboom opgetogen, Macy’s (het warenhuis) houdt een geweldige Thanksgiving Parade en alle restaurants, winkels, attracties en hotels doen nog nét een stapje harder hun best om jou de vakantie van je leven te laten beleven. (meer…)

Lees meer

Kerststad Valkenburg

Maak kennis met sprookjesachtig Kerststad Valkenburg

Hoewel Duitsland de onbetwiste leider op het gebied van kerstmarkten is, kunnen ze er in het zuiden van ons eigen land ook wat van. Niet alleen in Magisch Maastricht, waar we eerder over schreven, maar ook in Kerststad Valkenburg.

Kerststad Valkenburg: wat kun je verwachten?

Tussen 13 november 2015 en 3 januari 2015 staat het anders relatief rustige Valkenburg voor 100% in het teken van kerst. Waar toeristen normaliter naar de Limburgse stad komen voor een bezoekje aan Thermen2000 of een wandeling door het historische centrum komen ze zich nu laten overwelmen door een hoge dosis kerst. Het stadje lijkt haast weggelopen van een ansichtkaart, zo sprookjesachtig doet het aan in deze periode. (meer…)

Lees meer

Magisch Maastricht

Magisch Maastricht: kerstshoppen & schaatsen tot je er bij neervalt

Nu we de eerste nachten met vorst achter de rug hebben, zijn we bij dé VakantieDiscounter al helemaal in winter- en kerstsferen. De komende tijd zullen we regelmatig met artikelen over kerstshoppen komen. En waarom dan niet beginnen in eigen land? We nemen je mee naar Magisch Maastricht.

Voor wie nog nooit in november of december in de Limburgse hoofdstad is geweest, doe het dit jaar! Elk jaar verandert Maastricht namelijk in een magisch wintersprookje, ook wel Magisch Maastricht genoemd. (meer…)

Lees meer